Pendik geri döndü, 1 puanı kaptı

Süper Lig'de ikinci devrenin açılış maçında Gaziantep FK deplasmanında 2-0 geri düşen Pendikspor skoru eşitlemeyi başardı ve maç 2-2 bitti.

Spor 6 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Süper Lig'de ikinci yarının açılışı gollü beraberlikle yapıldı.

Süper Lig’de ikinci devre perdesi Gaziantep’te açıldı. Gaziantep FK, ligde kalma savaşı veren ekiplerden Pendikspor’u konuk etti. Maça hızlı başlayan Antep ekibi, 12. dakikada Denis Draguş’un golüyle 1-0 öne geçmeyi başardı. İlk yarı böyle biterken ikinci yarıya da maça başladığı gibi tempolu giren Antep, Ogün Özçiçek’in golüyle 49. dakikada farkı ikiye çıkardı.

Maçın gidişatı bu golün de etkisiyle iyiden iyiye değişti. Topa daha fazla sahip olmaya başlayan ve daha fazla gol arayan Pendikspor amacına son 15 dakika içinde ulaştı. Önce penaltı kazanan ekip 77. dakikada Erdem Özgenç’le farkı 1’e indirdi. 3 dakika sonra ilk devrenin sonunda form yakalayan genç isimlerden Erencan Yardımcı sahneye çıktı. Skor 2-2’ye geldi ve maç böyle sona erdi. Antep 20 puanla 13. sıraya gelirken Pendik 15 puanla 19. sırada yer aldı. Antep gelecek hafta içi Hatayspor’a konuk olacak, Pendikspor ise Antalyaspor’u konuk edecek.

Sergen Yalçın imzayı attı, Beşiktaş maddesini yalanladıSergen Yalçın imzayı attı, Beşiktaş maddesini yalanladı

Sumudica’dan oyuncularına isyan

Gaziantep FK, Pendikspor maçında olduğu gibi sezonun ilk yarısındaki Adana Demirspor maçında da 2 farklı üstünlüğü koruyamadı ve sahadan 1 puanla ayrıldı. O günü hatırlatan Rumen hoca Marius Sumudica oyuncularına isyan ederek “Ne diyeceğimi bilmiyorum. İkinci defa rakibimize puan hediye ettik. Adana Demirspor’a karşı 2-0’dan puan kaybettik. Bugün yine 3 dakika iki gol yedik. Olay sıcaklığıyla fazla bir şey konuşmak istemiyorum. Ama bunu kabul edemiyorum. 2-0 öne geçtik, rakibin kırmızı kart görmesi gerekiyordu ama bu bahane değil, bu skoru yakaladıktan sora bu oyunu koparmak gerekiyor. Normalde şu an 24 puanda olmamız lazımdı. Evimizde sürekli aynı hataları yapmamalıyız. Maçı kaybedebilirdik. Öndeyken oyuncularıma öne çıkmaları söyledim ama anlamadığım şekilde oyuncular geri çekiliyor. Sürekli gol attığımızda skoru korumaya çalışıyor.” açıklamasını yaptı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.