Eski direktör açıkladı: Barcelona Mbappe, Courtois ve Haaland’ı alabilirdi..

Futbol tarihinin en ilgi çekici hikayelerinden bazıları, içinde gerçekleşmek üzere olup son anda vazgeçilen transferleri barındırır. Bu hikayeler için “Ya gerçekleşseydi” denip senaryolar yazılır. Eski Barcelona direktörü Bordas da bu senaryoları yazdıracak itiraflarda bulundu.

Spor 2 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Barcelona, yıldızlar topluluğu kurmanın kıyısından dönmüş...

Barcelona’da Sandro Rossell ve Josep Bartomeu dönemlerinde direktör olarak görev alan Javier Bordas, katıldığı bir podcastte itiraflarda bulundu. Bordas, ilk olarak günümüzde Real Madrid’in kalecisi Thibaut Courtois’nın zamanında Barcelona’ya gelmek istediğini ancak transferin gerçekleşmediğini anlattı.

Bordas, “Courtois’yı Barça’ya getirmeye hazırdım. Şu an Real Madrid’de olduğu için bu açıklamalar kendisini rahatsız edebilir. Ancak bu durum o Atletico’dayken gerçekleşti. Chelsea’ye gitmektense Barça’ya gelmek istedi ancak teknik ekip onun yerine Marc Andre Ter Stegen ve Claudio Bravo’yu tercih etti” dedi.

Andrea Pirlo futbola geri döndü!Andrea Pirlo futbola geri döndü!

Bordas ayrıca Mbappe için de hamle yaptığını belirtip, “Barcelona’yla imzalayabilirdi. Herhangi bir teklif yapmamıştık ancak ücreti 100 milyonu geçmişti. Teknik ekip bize kadrodaki oyuncuların tiplerinden ötürü Dembele’yle imzalamamız gerektiğini söyledi. İkisini de transfer etme şansımız da vardı. Mbappe, Bale, Benzema ve Ronaldo orada olduğu için Real Madrid’e gitmek istemiyordu. Barça önce Dembele, ardından Coutinho için hamle yapınca transfer gerçekleşmedi” şeklinde konuştu.

Bordas 2018 yazında Neymar’ın Barcelona’ya dönebileceğini ancak kulübün transferde geri adım attığını da belirtti. Haaland konusunda da konuşan eski direktör, “Yaptığım iş dolayısıyla birçok insanı tanıyorum. Mino Raiola’yla da tanışıklığım vardı ve Haaland hakkında konuşmaya başladık. Onu 20 milyona Barça’ya getirebilirdim. Ancak Mino da komisyon olarak 20 milyon istedi. Ben yalnızca aracılık yapan bir menajerdim. Sonuçta kararı vermesi gereken teknik bir ekip vardı Norveçli oyuncu için asla teklif yapılmadı” dedi.

Yeni Nou Camp'a ilk kazmayı Nihat Özdemir vurduYeni Nou Camp’a ilk kazmayı Nihat Özdemir vurdu

Editörün yorumu

Bilhassa Bartomeu döneminde yapılan transferlerin Barcelona’yı ne denli büyük bir borç batağına soktuğu malum. Dembele ve Coutinho için ödenen bedellerin karşılığını bulmaması tüm spor dünyasının bildiği bir gerçek. Bordas’ın anlattıklarının yüzde kaçı doğrudur bilinmez ancak özellikle Mbappe konusunda söylediklerinin doğruluk payı varsa, Barcelona yaklaşık 15 senelik bir süreci zarara sürüklemiş olabilir. Kulübün borcu, Laporta’nın gelişiyle beraber 1 milyar Euro’nun üzerinde açıklandı. İlk kez stadyum ismi önüne sponsor alındı. Harcamalar, oyuncu maaşlarındaki düzenlemeler atılan ilk adımlar oldu. Barça, Bordas’ın anlattıklarını gerçekleştirse bırakın borç batağını hem İspanya hem Avrupa’da dominant bir güç haline gelebilirmiş. Ancak dünün dahiliğini yapmaya çok da gerek yok. Sonuçta alınan kararlar Katalan kulübünü an itibarıyla devam eden bir ekonomik sürüncemenin içine etti. Şu an için tek gündem, söz konusu ekonomik sürüncemenin ayırmak durumunda kaldığı Lionel Messi’ye kavuşulup kavuşulmayacağı.

Messi gol atıyor, kupa kazanıyor, rekora doymuyorMessi gol atıyor, kupa kazanıyor, rekora doymuyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.