Eski Galatasaraylı Alpine’e yatırımcı oldu!

Formula 1 takımlarından Alpine, aralarında eski Galatasaraylı Juan Mata, Liverpool formasıs giyen Trent Alexandre Arnold'un da bulunduğu yeni yatırımcılarını kamuoyuna duyurdu.

Spor 19 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Juan Mata, geçen sezon Galatasaray forması giydi.

Formula 1’in Fransız takımı Alpine, aralarında Liverpool’un sağ beki Trent Alexandre Arnold ve geçen sezon Galatasaray’da forma giyen Juan Mata’nın da bulunduğu yeni yatırımcıları kamuoyuna tanıttı. Haziran ayında Hollywood oyuncuları Ryan Reynolds ve Rob Mcelhenney, takımın yüzde 24’lük hissesi için 200 milyon dolar ödemişti. Anlaşmayı gerçekleştiren konsorsiyumun bir parçası olan Otro Capital’e yeni yıldızlar eklendi.

Yatırımcı sporcular

Trent Alexandre Arnold ve Juan Mata’nın da bulunduğu yatırımcılar listesinde; NFL oyuncuları Mohames ve Kelce, ünlü boksör Anthony Joshua ve ünlü golfcü Rory McIlroy yer aldı. Konsorsiyumun Alpine üzerindeki hisseleri, takımın yeni yatırımcılarına rağmen aynı kaldı.

Formula 1'de dominasyonun adı: Max VerstappenFormula 1’de dominasyonun adı: Max Verstappen

Alpine F1’in marka bilinirliğinin artması amaçlanacak

Alpine’in yeni yatırımcılarıyla yaptığı anlaşmaya göre takımın marka bilinirliği arttırılacak ve Otro Capital’in sponsorluk, medya, bilet satışları, ağırlama, mağazacılık ve lisanslama gibi alanlara katkı yapması amaçlanacak.

Formula 1’de bu sezonki yarışlarda birçok kez padokta görünen dünyaca ünlü futbolcu Trent Alexandre Arnold, Alpine’e yatırımcı olmasıyla ilgili, “Kardeşim Tyler ile birlikte Alpine F1’e yatırımcı olarak Otro Capital grubuna katılmaktan dolayı heyecanlıyım. F1 yarışlarına bir taraftar olarak katıldığım için padoktaki yüksek baskı içeren ortamı seviyorum. Alpine takımının ne kadar etkileyici olduğunu doğrudan gözlemleme şansım oldu” dedi.

 

Yıldız futbolcu Juan Mata küratör olduYıldız futbolcu Juan Mata küratör oldu

Formula 1’in tek Fransız ekibi olan Alpine, bu sezon topladığı 90 puanla markalar sıralamasında 6’ncı sırada yer alıyor. Bu sezon yarışlarda Alpine’den Esteban Ocon ve Pierre Gasly birer kez podyuma çıkmayı başardı. Sürücüler sıralamasında Pierre Gasy 46 puanla 11’inci, Esteban Ocon ise 44 puanla 12’nci sırada yer alıyor. Geçen sezon markalar sıralamasında 4’üncü sırada yer alan Alpine, bu sezon McLaren ve Aston Martin takımlarının arkasında kaldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.