Eski hocasından Djiku’ya: En doğru tercihi yaptı

2021 ve 2023 yılları arasında Strasbourg takımını çalıştıran Julien Stephan, Socrates'e yaptığı açıklamalarda eski öğrencisi Alexander Djiku'nun Fenerbahçe'ye giderek en doğru tercihi yaptığını söyledi.

Spor 9 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Djiku'ya eski hocası Stephan'dan destek geldi.

Son 2 sezonu Strasbourg’u çalıştırarak geçiren ve an itibarıyla herhangi bir takımı çalıştırmayan Julien Stephan eski öğrencisi Alexander Djiku hakkında konuştu. Stephan, Djiku’nun Fenerbahçe’ye transfer olduğunu öğrenir öğrenmez eski oyuncusunu tebrik etmek için telefona sarıldığını belirterek “Kültürel ve profesyonel deneyim olarak hem ailesi hem kendisi adına en doğru seçimi yaptığını söyledim. Çok ateşli atmosferlerin oldugu tutkulu bir lig. Böyle ortamlar zaten onu korkutmaz, aksine daha da çok motive eder. Fenerbahçe gibi baskının yüksek olduğu bir takıma gitmesi de iyi oldu bence. O baskıyı kaldırabilecek bir isim Djiku” dedi.

Sessiz, sedasız, hatasız: Alexander DjikuSessiz, sedasız, hatasız: Alexander Djiku

Socrates’e konuşan Stephan Türkiye Süper Lig hakkında da konuştu ve “Bugün özellikle Süper Lig’deki üç-dört büyük takımın kadrolarına baktığım zaman Djiku’nun mutlu olabileceği ve gelişimini sürdürebileceği bir yer olduğunu düşünüyorum. Çok ilgi çekici bir yer haline geldi Türkiye. Geniş kadrolar, tecrübeli, kaliteli ve Avrupa tecrübesi olan futbolcular var. Avrupa’da yeterince değer verilen bir lig değil ama bana göre çok çok iyi bir lig. Dijku açısından güzel bir fırsattı bu teklif.” dedi.

Ganalı savunmacı Djiku 2019’da Caen’den Strasbourg’a transfer olmuş burada geçirdiği dört sezonun ardından serbest oyuncu olarak geçtiğimiz yazın başında Fenerbahçe’ye gelmişti. Ganalı şu ana kadar 13 maçta forma imkanı bulurken Başakşehir karşısında attığı golle büyülemişti. Alexander Djiku kısa süre içinde Fenerbahçe taraftarının sevgisini ve İsmail Kartal’ın güvenini kazanmayı başardı.

Fenerbahçe'nin rakibi Ludogorets'de deprem! Toplu istifaFenerbahçe’nin rakibi Ludogorets’de deprem! Toplu istifa

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.