Eski NFL yıldızı ölümle sonuçlanan trafik kazasında suçlu bulundu!

Las Vegas Raiders’ın yıldız wide recieverı Henry Ruggs III, 2021’de meydana gelen ve bir kadınla köpeğinin öldüğü trafik kazasında suçlu bulundu.

Spor 12 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
24 yaşındaki NFL yıldızına 3 yıldan 10 yıla kadar hapis.

24 yaşındaki NFL yıldızı Henry Ruggs’ın başı dertte. 2021’deki kazada yaklaşık 250 kilometre hızla giden Ruggs, Tina Tintor isimli bir kadının arabasına çarpmıştı. Alev alan araçta Tina Tintor ve köpeği feci şekilde can vermişti. Ruggs’ın kaza sırasında Nevada’daki yasal sınırın iki katından fazla alkol aldığı tespit edildi. 2020 draftının ilk turunda 12. sıradan seçilerek Las Vegas Raiders’a katılan Ruggs, kazadan bu yana Amerikan futbolu oynayamıyor.

Ruggs, Las Vegas’taki Clark Bölge Mahkemesi’nde görülen davada alkollü maddenin etkisi altında araç kullanmak ve kabahatli araçla adam öldürmek suçlarını kabul etti. Sporcunun 3 yıl ila 10 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması bekleniyor.

5 Dünya kupası gören efsane kaleci hayatını kaybetti5 Dünya kupası gören efsane kaleci hayatını kaybetti

Ruggs’ın halihazırda ev hapsinde geçirdiği 18 ay, alacağı en az 3 yıllık cezadan düşülmeyecek. Zorunlu olarak en az iki yıl hapis cezasına çarptırılacak 24 yaşındaki isim şayet jürili duruşmaya çıksaydı cezası 50 yıla kadar çıkabilirdi.

Bölge Savcısı Steven Wolfson, alkolün etkisi altında araç kullanarak ölüme sebebiyet vermenin “kanunlarda en ciddi suç” olarak nitelendirildiğini belirtti. Ruggs hakkında, araçtaki kız arkadaşının ağır yaralanmasına sebep olma, dolu silahla dolaşma gibi suçlar itiraf anlaşması sonucunda yok sayıldı.

Darius Thompson milli takımını seçtiDarius Thompson milli takımını seçti

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.