‘İnleme’ krizi: EURO 2024 kurasındaki ‘seks sesleri’ne soruşturma

Türkiye’nin de rakiplerinin belli olduğu EURO 2024 grup kura çekiminde ekrana ‘seks sesleri’ yansıdı. Seslerle alakalı soruşturma başlatıldı.

Spor 4 Aralık 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Seks sesleri için soruşturma başlatıldı.

Almanya’nın Hamburg kentinde yapılan EURO 2024 kura çekimi sırasında skandal bir olay yaşandı. İsviçre’nin İskoçya, Macaristan ve Almanya ile birlikte A Grubu’na seçildiği sırada ekrana cinsel içerikli videodan olduğu düşünülen sesler yansıdı. Olayın benzeri ocakta Wolverhampton ile Liverpool arasında oynanan FA Cup maçı sonrası BBC’de canlı yayınlanan programda da meydana gelmişti.

YouTube fenomeni ve şaka videoları çeken Daniel Jarvis, iki olayın arkasında kendisinin bulunduğunu belirtti. Jarvis X’ten yaptığı yayında bir telefonu çaldırırken görüldü ve ardından Dinleyin bu biziz. Oraya girdik ve telefonu oraya koyarak çaldırdık, Euro 2024’te seks sesleri” dedi.

Olay sırasında UEFA Genel Sekreter Yardımcısı Giorgio Marchetti durumu idare etmeye çalışarak “Burada bir ses var, şimdi durdu. Artık yok” dedi. Konu hakkında konuşan İngiltere Milli Takımı teknik direktörü Gareth Southgate ise “Bir tür şaka olduğunu tahmin ettim ama ne olduğunu anlamak gerçekten zordu” dedi.

Euro 2024'te Türkiye'nin rakipleri belli oldu: Portekiz ve ÇekyaEuro 2024’te Türkiye’nin rakipleri belli oldu: Portekiz ve Çekya

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.