Euro 2024’ün şampiyonunu hakem belirlemiş!

UEFA'dan Euro 2024 bittikten aylar sonra itiraf geldi. UEFA Hakem Komitesi Başkanı Roberto Rosetti Almanya- İspanya maçında ev sahibinin penaltısının verilmediğini açıkladı.

Spor 24 Eylül 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Musiala'nın şutunda Cucurella'nın eline çarpan top için devam kararı verilmişti.

Euro 2024 İspanya’nın zaferiyle sona erdi. İspanyolların turnuvada en zorlandığı karşılaşma ise Euro 2024’ün ev sahibi Almanya’ya karşı oynadığı çeyrek final karşılaşmasıydı. Dani Olmo’nun 51’de attığı golle öne geçen İspanya 89’da Florian Wirtz’in golüne engel olamadı ve mücadele 1-1 bitti. Uzatamaya giden maçta 119’de Michel Merino’nun vuruşu ağlara gidince İspanya yarı finale yükseldi. Karşılaşmaya damga vuran olaysa 106. dakikada yaşandı. Gelişen Almanya atağında Musiala’nın şutu Cucurella’nın eline çarptı. İngiliz hakem Anthony Taylor pozisyona ‘devam’ derken VAR koltuğunda oturan Stuart Attwell de pozisyona müdahale etme gereği duymadı.

5 Temmuz’da oynanan karşılaşmanın üstünden yaklaşık 80 gün geçtikten sonra UEFA Hakem Komitesi Başkanı Roberto Rosetti’den pozisyonla ilgili itiraf geldi. İspanyol haber sitesi Relevo’nun haberine göre Rosetti hakemlere gönderdiği Euro 2024 raporunda pozisyonla ilgili şunu söyledi: “UEFA’nın son kurallarına göre kaleye şutu engelleyen elle topa temas daha ağır şekilde cezalandırılmalı ve çoğu durumda penaltı verilmelidir. İstisna: Defans oyuncusunun kolu vücuduna çok yakın veya vücuduna temas ediyorsa bu bir ihlal değildir. Ancak Cucurella pozisyonunda oyuncu, vücuda çok yakın olmayan büyüttüğü koluyla kaleye atılan şutu engelledi. Bu durumda penaltı verilmesi gerekirdi.”

Erling Haaland'dan rakibine tepki çeken sözler: Aptal palyaçoErling Haaland’dan rakibine tepki çeken sözler: Aptal palyaço

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.