EuroLeague 2025’e kadar genişlemiyor

EuroLeague CEO'su Paulius Motiejunas, ligin 2024-25 sezonunda da genişlemeye gitmeyeceğini belirtti ve Paris iddialarını yalanladı.

Spor 3 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
EuroLeague'de yakın gelecekte genişleme yok.

EuroLeague an itibarıyla 18 takımla oynanıyor. Ligin genişleyerek 20 takıma çıkması birkaç senedir gündemde. Bu yolda Paris ve London Lions takımları öne çıkıyor. Ancak özellikle Paris’in lige girmesi yolunda adım attığı iddiaları yalanlandı. İddialara karşı açıklama CEO Paulius Moteijunas’tan geldi.

Moteijunas, “Şu an genişleme yapmayacağız. Gelecek sezon için düşünmüyoruz. Elbette Londra ve Paris büyük pazarlar. Onların buraya adım atması güzel ancak şu an için şartlar olgunlaşmış değil. İki marketin de EuroCup’ta takımları olması güzel. EuroLeague’de oynamak adına ilk adım bu” dedi.

Moteijunas ayrıca Paris’in gelecek sezon için wildcard aldığıyla alakalı iddiayı da yalanladı ve EuroLeague’e gelmek adına Fransız ekibinin tek yolunun EuroCup’ı kazanmak olduğunu açıkladı.

Fenerbahçe, Avrupa’da farka doymuyorFenerbahçe, Avrupa’da farka doymuyor

Dubai’yle görüşülüyor

Moteijunas, geçtiğimiz yaz iyice dillendirilen Dubai iddialarıyla alakalı olarak “Dubai’yle görüştüğümüz doğru. Pazarlık süreci var. İlgi çekici bir market. Analiz etmek istiyoruz. Her şey tamamlandığında kulüplere sunum yapmak istiyoruz ve sonra karar vereceğiz. Ortadoğu marketi NBA’in, futbolun ve diğer sporların baktığı bir market. EuroLeague bu konuda istisna değil. Takımları ağırlayabilir ve önemli maçlara ev sahipliği yapabilirler. Kilidini açabileceğimiz bir market. Onların da bakış açısı aynı. Ligin büyümesine yardımcı olmak istiyorlar, maçları organize etmek ve sponsor olmak istiyorlar. Tekrar ediyorum, iyi bir ortaklık fırsatı ama analiz etmemiz lazım” dedi.

EuroLeague oyuncuları Ergin Ataman'a yüz çevirdiEuroLeague oyuncuları Ergin Ataman’a yüz çevirdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.