EuroLeague ve EuroCup’ta format değişti

EuroLeague'de wild card alan takım Valencia oldu. Turnuvaya play in sistemi geldi. EuroCup'ta çok tartışılan tek maç eleme sistemi değişiyor. İşte alınan kararlar...

Spor 30 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
EuroLeugue ve EuroCup'taki değişiklikler bu sezon uygulanacak.

EuroLeague yönetimi, gelecek sezon turnuvaya katılacak takımları belirlerdi. EuroCup şampiyonu Gran Canaria’nın ekonomik nedenlerle EuroLeague’e katılmamasının ardından turnuvaya Valencia dahil edildi. Yönetimin aldığı kararlar şöyle..

* Euroleague’de 2023-2024 sezonundan itibaren Play-Off’a kalan son 2 takımı belirlemek için Play-In formatı uygulanacak. Play-off müsabakaları öncesinde 7,8,9 ve 10. sıradaki takımlar arasında play-in maçları oynanacak.

Vatan-millet-PanathinaikosVatan-millet-Panathinaikos

* Normal sezonu 7’nci ve 8’inci sırada bitiren takımlar, 7’nci sırada yer alan takımın ev sahipliğinde bir maç oynayacak. Kazanan takım, Play-Off’ta 2’nci sıradaki takımın rakibi olacak.

* Bu eşleşmeyi kaybeden takım ise, 9’uncu ve 10’uncu sırada yer alan takımların aralarında oynayacağı tek maçın galibiyle karşı karşıya gelecek.

* Bu eşleşmeyi kazanan takım ise Play-Off’a 8’inci sıradan dahil olarak normal sezonu 1’inci sırada tamamlayan takımın rakibi olacak.

Euroleague’de bir önceki sistem nasıldı?

Bir önceki sistemde, normal sezonu 7’nci ve 8’inci sırada tamamlayan takımlar, direkt olarak Play-Off turuna kalma hakkı elde ediyordu.

Euroleague’de mücadele edecek 18 takım şöyle: Anadolu Efes, Fenerbahçe, Panathinaikos, Real Madrid, Alba Berlin, Valencia, Baskonia, Partizan, Kızılyıldız, Zalgris Kaunas, Olympiakos, ASVEL, Bayern Münih, Barcelona, Olimpia Milano, Virtus Bologna, Monaco.

Barcelona’da Sarunas Jasikevicius gitti, Roger Grimau geldiBarcelona’da Sarunas Jasikevicius gitti, Roger Grimau geldi

EuroCup’ta da format değişti

EuroCup’ın son 16 turundan itibaren grup aşamasını bitirdiğin sıraya göre ev sahibi avantajını aldığın tek maçlı eleme sistemi uygulandığı süre boyunca çok eleştirildi. Bu sistem bu sezon ile beraber değişiyor. Yeni format şöyle olacak:

* 10’ar takımdan oluşan A ve B Grubu olacak.

* İlk 6’ya giren 12 takım üst tura son 16 turuna çıkacak.

* Gruplarda ilk ikiye giren dört takım direkt olarak çeyrek final etabından başlayacak.

* Diğer 8 takım tek maçlı eleme sistemi ile çeyrek finale çıkmaya çalışacak.

* Çeyrek final tek maç üzerinden oynanacak

* Yarı final ve final üç maçlık seriler üzerinden yapılacak.

EuroCup’a katılan takımlar şöyle: Telekom, Beşiktaş, Aris, Lietkabelis, Wolves, Veolia Towers, Umana Reyer, Universitatea Cluj, Slask, Ratiopharm Ulm, Prometey, Paris Basketbol, JL Bourg , London Lions, Joventut Badalona, Hapoel Tel Aviv, Gran Canaria, Dolomiti Energia, Cedevita Olimpija, Buducnost VOLI.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.