Everton’dan Dele Alli açıklaması: Ona mahremiyet sağlıyoruz

Geçen sezonu Beşiktaş'ta kiralık geçiren, bir yıldır da sahalardan uzak olan Dele Alli için teknik direktörü Sean Dyche'dan açıklamalar geldi. Oyuncusuna kasıtlı olarak zaman tanıdıklarını belirten Dyche "umarım geri döner" dedi.

Spor 15 Şubat 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Dele Alli tam bir yıldır futboldan uzak

2022-23 sezonunu Beşiktaş’ta geçiren, Şubat ayında yaşadığı sakatlıktan sonra ise İngiltere’ye dönüp kayıplara karışan Dele Alli ile ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi. Everton’la sezon sonuna kadar sözleşmesi bulunan İngiliz futbolcunun durumuyla ilgili teknik direktörü Sean Dyche konuştu.

“Umarım döner, bilmiyoruz”

Teknik direktör Dyce Dele Alli’nin bir daha Everton forması giyip giyemeyeceğine dair soruya “Göreceğiz, kat etmesi gereken uzun bir yol var. Biz ona zaman tanımak ve alan açmak için kasıtlı olarak uzak tuttuk. Bu konuda anlaşmıştık. Umarım geri döner, bilemiyoruz” yanıtını verdi.

“Onunla konuştum, iyiydi”

Futbolcusuyla irtibat halinde olduğunu belirten İngiliz teknik adam “Birkaç hafta önce onunla konuştum ve iyiydi” dedi ve ekledi; “Şu anda ona ihtiyacı olan mahremiyeti sağlıyoruz. Kendisi iyi durumda, geçenlerde onunla konuştum ve uzun uzun sohbet ettik. Yeni bir sakatlık olduğunu adlandırmak zor ama eminim bunu da atlatacaktır.”

Gary Neville’a verdiği röportaj olay olmuştu

Dele Alli’nin futboldan uzak kaldığı süre içerisinde eski futbolcu Neville’a verdiği röportaj sansasyon yaratmıştı. Altı yaşındayken annesinin arkadaşı tarafından cinsel tacize uğradığını ve yedi yaşında sigara içmeye başladığını belirten Alli, Beşiktaş’ta oynadığı dönemde sakatlığının tedavisi için gittiği İngiltere’de uyuşturucu madde kullanırken kameralara yakalanmıştı.

Beşiktaş formasını 15 maçta terletip üç defa gol sevinci yaşayan İngiliz futbolcunun Everton’la Mayıs 2024’e kadar sözleşmesi bulunuyor.

Kopenhag'ı küçümseyenlere Guardiola'dan yanıt: Bir de Galatasaray'a sorunKopenhag’ı küçümseyenlere Guardiola’dan yanıt: Bir de Galatasaray’a sorun

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.