Eyüpspor’da kan kaybı sürüyor, Sakaryaspor’u deviren Altay rahat nefes alıyor

1. Lig'de zirve mücadelesi veren Eyüpspor, alt sıralarda yer alan Erzurumspor karşısında puanı 87.'de kurtardı. Altay ise Sakaryaspor'u 3-1 yenerek alt sıralardan kurtulma yolunda dev bir adım attı.

Spor 4 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Eyüpspor, puanı 87'de bulduğu golle kurtardı.

Eyüpspor’a bir kaç hafta öncesine kadar Süper Lig’e çıkacak iki takımdan biri olarak bakılıyordu. Art arda gelen yenilgiler sonra lider Samsunspor farkı açtı, Rizespor’da Eyüpspor’u yakaladı. İstanbul ekibi için kendi sahasında ligin dibinde yer alan Erzurumspor’u yenmek tekrar zirve yarışına dönmek açısından önemliydi. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. 40. dakika Estrella konuk takımı öne geçirdi. Bu dakikadan sonra Eyüpspor’un baskısı arttı. Ancak beklenen gol 87. dakikaya kadar gelmedi. Bu dakikada Uğur Demirok, Halil Akbunar’ın ortasını kafayla ağlara gönderdi. Karşılaşma atılan bu golle 1-1 sona erdi.

Samsunspor makine gibi... Rota Süper LigSamsunspor makine gibi… Rota Süper Lig

Altay’dan kritik 3 puan

Günün diğer maçında alt sıralarla bağlantısını kesmek isteyen Altay, Sakaryaspor’u konuk etti. Geçen hafta Erzurumspor’u yenerek moral bulan İzmir ekibi, 23. dakikada Sakaryaspor’dan Dankor’un kırmızı kart görmesiyle rahatladı. Paixao’nun 26’da penaltıdan attığı gol Altay’ı öne geçirdi. Ancak 30’da Oğuz Yıldırım skora dengeyi getirdi. 10 kişilik rakibi karşısında ataklarını sıklaştıran Altay 50’de Zeki Yıldırım ve 63’te Ceyhun Gülselam’ın golleriyle skoru 3-1 yaptı ve son derece kritik bir 3 puan aldı.

Eyüpspor'da İbrahim Üzülmez gitti, yerine Zafer Turan geldiEyüpspor’da İbrahim Üzülmez gitti, yerine Zafer Turan geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.