Farioli’nin Nice’i Ligue 1’in zirvesinde

Ülkemiz Karagümrük ve Alanyaspor gibi takımlarda çalışan İtalyan teknik direktörü Francesco Farioli yönetimindeki Nice, Ligue 1 6. hafta açılış maçında Monaco’yu 1-0 mağlup etti ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

Spor 23 Eylül 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Nice Farioli ile beraber uçuşta.

Francesco Farioli, Ligue 1’de son yılların Avrupa kupalarını hedefleyen takımı haline gelen Nice’in başına geçti. Sezon son derece iyi başlayan takım ilk 5 hafta sonunda 2 galibiyet ve 3 beraberlikle üst sıralardaki yerini aldı. Nice son olarak deplasmanda şampiyonluk favorisi PSG’yi 3-2 yendi.

Bu haftaki sınav bir diğer şampiyonluk favorisi ve ilk 5 haftayı 11 puanla geçen lider Monaco’ya karşıydı. Folarin Balogun’un iki kez penaltı kaçırdığı karşılaşmada Nice’e bu fırsatları değerlendirme şansı uzatmalarda geldi. Jeremie Boga 90+1. dakikada galibiyet golüne imza attı ve Farioli yönetimindeki ekip 12 puana çıkarak maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

Tete’nin golü haftanın en iyisiTete’nin golü haftanın en iyisi

Avrupa liglerinde günün sonuçları şu şekilde:

LaLiga’da günün maçı:

Deportivo Alaves – Athletic Bilbao 0-2

Bundesliga’da günün maçı:

Stuttgart – Darmstadt 98 3-1

Serie A’da günün maçları:

Salernitana – Frosinone 1-1

Lecce – Genoa 1-0

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi mesaisi sonrası Çağdaş Atan’lı Başakşehir önündeGalatasaray, Şampiyonlar Ligi mesaisi sonrası Çağdaş Atan’lı Başakşehir önünde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.