Fatih Terim: Kerem Avrupa’nın en iyilerinden biri

Fatih Terim, Benfica kariyerine golle başlayan milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu'nun performansını Portekiz basınına değerlendirdi. Deneyimli isim Kerem'in Avrupa'nın en iyi kanatlarından biri olduğunu söyledi.

Spor 16 Eylül 2024
Fatih Terim Kerem hakkında konuştu.

Kerem Aktürkoğlu kariyerinin en hareketli ama aynı zamanda en iyi dönemlerinden birini geçiriyor. Eylül 2020’de Erzincanspor’dan Galatasaray’a transfer olan Kerem tam dört yıl sonra Benfica’nın yolunu tuttu. Portekiz devi Kerem için 12 milyon euro’yu gözden çıkardı. Lizbon takımı 60 milyon euro serbest kalma bedeli belirledi.

Kerem imzayı atar atmaz Türkiye’ye döndü, milli takım kampına katıldı ve İzlanda maçında şov yaptı. 3-1 kazanılan maç ay-yıldızlıların bütün gollerinin altına imzasını atan oyuncu belki de en çok Benfica taraftarını sevindirdi. Yalnızca 12 milyon euro’ya böyle iyi bir kanat oyuncusu kazandığı için mutlu olan Benfica’lılar Kerem’in açılışı yapması için fazla beklemedi. Aktürkoğlu henüz ilk karşılaşmasında Santa Clara’ya karşı takımının ilk golünü attı. Asisti bir başka milli yıldız Orkun Kökçü yaptı. Benfica bu golle beraberliği yakaladı, ardından arkasına bakmadı ve karşılaşmayı 4-1 kazandı. Kerem kenara gelirken ayakta alkışlandı.

Hafta sonu dinlenenler hafta içi maçlarına: Erteleme karşılaşmalarının hakemleri açıklandıHafta sonu dinlenenler hafta içi maçlarına: Erteleme karşılaşmalarının hakemleri açıklandı

Bu büyülü sürecin ardından Portekiz basını haklı olarak Kerem’i Galatasaray’a ve bir nevi Türk futboluna kanzandıran isimlerden Fatih Terim’e mikrofon uzattı. Terim, Kerem hakkında “Maçların kilidini açacak yetenekte ve duran toplarda çok etkili. Onun gibisi çok az” dedi. Kerem’in bu seviyeye geleceğine inanıp inanmadığı sorusuna Terim “Kerem Türkiye’de futbolcu olmak isteyen birçok genç için çok önemli bir örnek. Yüreğinde futbolcu olma hayali olan herkese ilham verecektir. Türkiye’de profesyonel futbolun en alt seviyesi olan dördüncü kademeden Türkiye’nin en büyük kulübüne sıçradı Kerem” diye yanıt verdi.

Galatasaray’a geliş süreci hakkında da bilgi veren deneyimli isim “Bu hikayenin başında antrenör arkadaşımla yaptığım bir konuşma var. Meslektaşım o yıl Kerem’in antrenörüydü. Beni aradı ve şöyle dedi: ‘Takımımda çok yetenekli bir oyuncu var, ama o ancak sizin elinizde yıldız olabilir.’ Buradan kendisine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Kerem’i hemen gördük ve çok beğendim” diye konuştu. Kerem’in gelişiminden “Asistanlarımdan onunla sürekli iletişim halinde olmalarını istedim. Onu o sezon sonunda Galatasaray’a getirdik ve bunu hiçbir transfer ücreti ödemeden başardık. Daha sonra kariyerinde ilk kez Süper Lig’de forma giydi. Onu adım adım Türk futbolunda yükseltmek istiyordum ve zamanla forma giyme süresini artırmayı planladık. İlerleyen yıllarda kendisine hem Galatasaray, hem de Türk Milli Takımı için çok önemli bir oyuncu olacağını söyledim, ancak sabırlı olması ve yeteneklerinin farkında olması gerekiyordu. Özel bir gelişim yaşadı. Onun adına çok mutluyum, onunla çok gurur duyuyorum” dedi.

Sezonun kurtarışı: Uğurcan Çakır 'süper' modunu açtıSezonun kurtarışı: Uğurcan Çakır ‘süper’ modunu açtı

Kerem’in Benfica’ya olası katkısını “Kerem fedakar bir oyuncudur. Sürekli gol fırsatları yaratmayı başarıyor. Bunu Galatasaray’daki rakamlarına baktığınızda da rahatlıkla görebilirsiniz. Benfica taraftarının ona tezahüratlarını şimdiden duyabiliyorum” sözleriyle ifade eden Terim bu transferin kendisini şaşırtmadığını “Çünkü kendisi Avrupa’nın en iyi kanat oyuncularından biri. Bunu yakında göreceksiniz” sözleriyle açıkladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.