Fatih Terim’in Yunanistan’da şampiyonluk şansı kalmadı, Juventus İtalya Kupası’nı kazandı

Avrupa futbolunda çarşamba gecesi önemli karşılaşmalara sahne oldu. Fatih Terim'in Panathinaikos'u PAOK'a 4-1 yenilerek şampiyonluk şansını yitirdi. Juventus İtalya Kupası'nda şampiyonluğa uzandı. Celtic İskoçya Ligi'ni 54'üncü kez kazandı.

Spor 16 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Panathinaikos hüznü, Juventus ise zaferi yaşadı.

Yunanistan Süper Ligi Şampiyonluk Turu play-off maçında Fatih Terim’in çalıştırdığı Panathinaikos, Razvan Lucescu’nun başında olduğu PAOK’la karşılaştı. Karşılaşmanın 37’nci dakikasında Taison’la perdeyi açan PAOK soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Terim’in şampiyonluk umutları ikinci yarıda bitti

İkinci devrede dengeli geçen karşılaşmanın 70’inci dakikasında ev sahibi ekip penaltı kazandı. Beyaz noktada hata yapmayan Andrija Zivkovic topu filelere göndererek takımı adına farkı ikiye yükseltti. Pana’nın bu gole cevabı 78’de Alexander Jeremejeff’le geldi. Kalan sürede eşitlik sayısı için tüm riskleri alan Fatih Terim’in öğrencileri aradığı golü bir türlü bulamadı. Savunmada büyük açıklar veren Panathinaikos’u yıkan gol 89’da Vieirinha’dan geldi. 90+2’de kendisinin ikinci, takımının ise dördüncü golünü atan Zivkovic skoru belirledi. PAOK, evinde ağırladığı Panathinaikos’u 4-1 mağlup etti.

Fatih Terim: Sezon sonunda her şeyi açıklayacağım.

Karşılaşmayı kazanan PAOK son haftaya liderlik koltuğunda girerken şampiyonluğa da bir maç uzaklıkta bulunuyor. Yenilgi sonrası liderin altı puan gerisine düşen Panathinaikos ise şampiyonluk şansını yitirdi. Karşılaşma sonrası basına konuşan Fatih Terim, “Olaya 4-1’lik skor olarak bakmamalıyız, kaybettik. PAOK’u tebrik ederim. Maça gelince, sene sonunda bazı şeyleri tartışmamız gerekiyor Olympiakos’la maçımız var ve ayrıca kupa finalimiz var. Bunları düşünmek zorundayız. Golü çok geç bulduk. Üçüncü bölgede golü bulana kadar ilk başta çok iyi değildik. Bazı şeyleri doğru yaptık ama ne yazık ki bireysel hatalar yapmaya ve gol yemeye devam ediyoruz. Skor tabelasında geride olduğumuzda oyun olarak çok etkileniyoruz. Bunun bir açıklaması yok. Bazı şeyler gördük ama önce Olympiakos ile maçımız var, sonra da Aris ile finalimiz var. Bu sezonun sonunda Panathinaikos taraftarlarına her şeyi açıklayacağım” dedi.

İtalya Kupası’nda şampiyon Juventus!

Juventus İtalya Kupası’nı 15’inci kez müzesine götürdü.

İtalya Kupası’nın final maçında Atalanta ve Juventus karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın dördüncü dakikasında Dusan Vlahovic’in savunma arkasına sarkıp sağ ayağıyla attığı gol sonrası öne geçen Juve mücadelenin sonuna kadar bu skoru korumayı başararak kupayı müzesine götürdü. Karşılaşmanın son anlarında çok sinirlenip üzerindeki ceketi parçalayarak dördüncü hakemin üzerine yürüyen Juventus teknik direktörü Allegri kırmızı kart gördü. Maça yedek kulübesinde başlayan milli futbolcu Kenan Yıldız finalde 21 dakika süre aldı. Genç futbolcu bu zaferle birlikte kariyerinin ilk kupasını da kazanmış oldu.

Celtic 54’üncü kez İskoçya şampiyonu!

Celtic futbolcuları şampiyonluğu bu pozla ölümsüzleştirdi.

İskoçya Premiership’in sondan bir önceki hafta maçında Celtic, Kilmarnock deplasmanına çıktı. Beşinci dakikada Adam Idah 12’nci dakikada Daizen Maeda, 35’inci dakikada James Forrest 51 ve 71’inci dakikalarda Matthew O’Riley’in attığı gollerle yeşil-beyazlılar karşılaşmadan 5-0’lık rahat bir galibiyetle ayrıldı. Bu zaferle puanını 90’a yükselten Celtic bitime bir hafta kala 84 puanı bulunan Rangers’ın önünde şampiyonluğa uzandı. Celtic böylelikle İskoçya Ligi’ndeki 54’üncü zaferini elde etti. Ezeli rakibi Rangers’ın ise lig şampiyonluğu sayısı 55.

İngiltere’de gece Chelsea ve ManU’nun gecesi

İngiltere Premier Lig’de çarşamba günü iki maçla geçildi…

21:45’te başlayan maçta Brighton, Chelsea’yi ağırladı. Londra temsilcisi ilk yarıyı sezonun yıldız ismi Cole Palmer’ın 34’te attığı golle 1-0 önde kapattı. İkinci devre Nkunku’yla bir kez daha fileleri sarsan Chelsea farkı ikiye yükseltti. 88’inci dakikada kırmızı kart gören Reece James takımını bir kişi eksik bıraktı. Brighton forveti Welbeck’in 90+7’de bulduğu gol skoru belirledi. Chelsea, Brighton’ı 2-1 mağlup etti. Bu sonuçla puanını 60’a yükselten Chelsea ligin son haftasına Tottenham’ın üç puan gerisinde, Newcastle’ın ise üç puan önünde altıncı sırada girdi.

Günün bir diğer maçında Manchester United, Old Trafford’da Newcastle United’ı ağırladı. Mainoo, Diallo ve Höjlund’un attığı gollerle karşılaşmadan 3-2 galip ayrılan kırmızı şeytanlar puanını 57’ye yükselerek Newcastle’la durumu eşitledi. Konuk ekibin golleri Gordon ve Hall’dan geldi.

Galatasaray şampiyon oldu, sezona damga vuran isimler konuştuGalatasaray şampiyon oldu, sezona damga vuran isimler konuştu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.