Fenerbahçe: Ankara’daki ziyaretlerin amacı yeni yönetim kurulunu tanıtmaktı

Fenerbahçe Başkan Ali Koç'un geçenlerde CHP, MHP liderleriyle İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı ziyareti içeren Ankara turu için açıklama yaptı.

Spor 22 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Fenerbahçe'den Ali Koç'un ziyaretleri hakkında açıklama.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç cumartesi akşamı İzmir’de yaşananlar nedeniyle bir süredir gündemde. Göztepe ile Fenerbahçe arasında oynanan Süper Lig ikinci hafta maçında devre arasında sahaya inen Koç mağduriyet yaşadığı belirtilen deplasman taraftarlarının olduğu bölüme gitti. Buradan dönüşte Göztepeli taraftarların sahaya attıkları yabancı maddelerden etkilenen Koç Göztepe Kulübü tarafından akredite olduğu belirtilen Fatih Özkan isimli şahsın da saldırısına uğradı.

Bu olaylı günün ardından Koç ve Fenerbahçe yönetimi bir Ankara turu yaptı. Pazartesi günkü turda Ali Koç sırasıyla CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve AK Partili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı ziyaret etti. Bu görüşmelerle alakalı çeşitli iddialar ortaya atıldı. Söz konusu iddiaları Fenerbahçe yalanladı.

Kulüpten yapılan açıklamada şu sözler yer aldı:

Başkanımız Ali Y. Koç ve Yönetim Kurulumuzun 19 Ağustos Pazartesi günü Ankara’da gerçekleştirdikleri ziyaretler ile ilgili gündeme getirilen hayal mahsulü ve kötü niyetli iddialar üzerine açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

Bu nezaket ziyaretlerinin yegane amacı yeni Yönetim Kurulumuzun önemli sosyal paydaşlarımız olan siyasi parti liderlerine takdim edilmesidir. Ortaya atıldığı şekilde veya başka türlü hiçbir siyasi gündemi ve amacı bulunmamaktadır.

Dünyanın en büyük spor kulübü olan Fenerbahçemiz siyasetin her zaman dışında kalmış, tüm partilere eşit mesafede durmaya büyük bir özen göstermiştir. Kulüp olarak ilkemiz Türk sporuna hizmet etmek ve ülkemizi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmektir. Fenerbahçe’nin adını siyasi değerlendirmelere dahil etmek büyük bir hadsizliktir. Kamuoyundan ricamız bahsi geçen mesnetsiz ve gerçek dışı iddiaların dikkate alınmamasıdır.

Ali Koç ve saldırgan ceza kurulunda: İşte alacakları cezaAli Koç ve saldırgan ceza kurulunda: İşte alacakları ceza

Ali Koç, Karşıyaka'ya sponsor mu olacak?Ali Koç, Karşıyaka’ya sponsor mu olacak?

Ali Koç saldırıdan sonra ilk kez konuştu: FETÖ zamanı gibiAli Koç saldırıdan sonra ilk kez konuştu: FETÖ zamanı gibi

Saldırgan, Ali Koç ve Fenerbahçe'den özür dilediSaldırgan, Ali Koç ve Fenerbahçe’den özür diledi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.