Burası Kadıköy buradan çıkış var!

Eskiden Fenerbahçe'nin kalesi olan Kadıköy bu sezon kabusu oldu. Fenerbahçe puan kaybettiği beş maçın dördünü kendi sahasında yaptı.

Spor 12 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe taraftarı Alanyaspor maçından düş kırıklığıyla ayrıldı.

Fenerbahçe Süper Lig’in 25. haftasında sahasında Alanyaspor ile 2-2 berabere kaldı. Sarı lacivertliler Loide Agusto’nun 12. dakikada attığı golle yenik duruma düştü. İkinci yarıda penaltıdan Dusan Tadic ve Edin Dzeko’nun golleriyle 2-1 öne geçen Kanarya bu üstünlüğü koruyamadı. Loide Agusto’nun ceza alanı dışından yaptığı vuruş filelere gidince karşılaşma berabere bitti ve liderlik koltuğuna Galatasaray oturdu.

Fenerbahçe’nin bu sezon yaptığı karşılaşmalarda ise dikkat çeken bir durum var. Sarı lacivertliler Süper Lig’de şu ana kadar yaptığı 25 maçın beşinde puan kaybederken bunlardan dördü Kadıköy’deki mücadelelerde oldu.

Fenerbahçe liderliği Kadıköy'de bıraktıFenerbahçe liderliği Kadıköy’de bıraktı

Deplasmanda tek kayıp Adana Demirspor

Kanarya şu ana kadar deplasmanda 12 maça çıkarken tek kaybını Adana Demirspor maçında 0-0’lık skorla yaşadı. Rakip sahada dokuz kez kalesini gole kapatan Kanarya, Beşiktaş’tan bir, Kayserispor’dan üç, İstanbulspor’dan bir gol yedi. Fenerbahçe deplasmanda en çok puan toplayan takım oldu.

Kadıköy’de işler değişiyor

Deplasman maçlarının aksine İsmail Kartal’ın ekibi puan kayıplarını kendi sahasında yaşadı. Kadıköy’de kalesini gole kapatmakta sorlanan sarı lacivertliler 13 maçta 15 kez topu filelerinden çıkardı. Trabzonspor’a yenilen Galatasaray, Samsunspor, Alanyaspor’a berabere kalan Kanarya’nın iç saha karnesi şöyle…

Fenerbahçe – Gaziantep FK 2-1

Fenerbahçe – Antalyaspor 3-2

Fenerbahçe – Başakşehir 4-0

Fenerbahçe – Rizespor 5-0

Fenerbahçe – Hatayspor 4-2

Fenerbahçe -Trabzonspor 2-3

Fenerbahçe – Karagümrük 2-1

Fenerbahçe – Sivasspor 4-1

Fenerbahçe – Galatasaray 0-0

Fenerbahçe – Konyaspor 7-1

Fenerbahçe – Samsunspor 1-1

Fenerbahçe – Ankaragücü 2-1

Fenerbahçe Alanyaspor 2-2

Galatasaray evinde puan vermedi

Galatasaray ise kendi sahasında çıktığı 13 maçı da kazanarak evinde hiç hata yapmadı. Deplasman maçlarında Hatayspor’a yenilen, Kayserispor, Fenerbahçe ve Sivasspor’la berabere kalan sarı kırmızılılar evindeki başarılı performansla 64 puanlı Fenerbahçe’yi geçerek 66 puanla lider olmayı başardı.

‘Tekke’yi Beklemediler‘Tekke’yi Beklemediler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.