Dev derbi Volkan Bayarslan’a emanet

Süper Lig'in 34. haftasında oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini Volkan Bayarslan yönetecek. Maç cumartesi saat 19.00'da Ülker Stadyumu'nda.

Spor 25 Nisan 2024
Volkan Bayarslan kritik derbide görev alacak.

Süper Lig’de son viraja girilirken 34. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı. Buna göre şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini Volkan Bayarslan yönetecek. Fenerbahçe, lider Galatasaray’ın dört puan gerisinde haftaya başlayacak. Beşiktaş ise beş maçlık galibiyet hasretini geçen hafta sonu dindirdikten sonra bu hafta sonu alacağı galibiyetle kötü geçen sezonda taraftarına kendini affettirmek isteyecek.

Volkan Bayarslan kariyerinde 2. kez Fenerbahçe – Beşiktaş derbisi yönetecek. 2 Ekim 2022’de oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe mücadelesi 0-0 berabere tamamlanmıştı.

İşte sporda perşembe gününün öne çıkanlarıİşte sporda perşembe gününün öne çıkanları

İşte Bayarslan’ın iki takım karnesi

Bayarslan daha önce kariyerinde 11 Fenerbahçe maçı yönetti. Sarı-lacivertliler bu maçlarda 10 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. 7 Nisan 2024 tarihinde oynanan Süper Kupa maçını da yöneten Bayarslan’ın düdük çaldığı mücadele Fenerbahçe’nin sahadan çekilmesi sonucu yarıda kalmıştı. Fenerbahçe aleyhine söz konusu maçlarda 13 sarı kart çıkarken rakiplerin aleyhine 23 sarı kart ve 1 kırmızı kart çıktı.

Bayarslan 9 Beşiktaş maçında görev aldı. Siyah-beyazlılar 6 kez kazanırken 2 kez berabere kaldı ve 1 kez de yenildi. Beşiktaş’ın tek yenilgisi bu sezon oynanan Trabzonspor maçında 3-0’la geldi. Söz konusu karşılaşmalarda Beşiktaş aleyhine 16 sarı kart çıkarken rakiplerinin aleyhine 17 sarı kart çıktı, kırmızı kart çıkmadı.

Bayarslan 2015-16 sezonunda Fenerbahçe’nin Trabzonspor deplasmanında 4-0 kazandığı olaylı maçta 5. hakem olarak görev aldı. Bayarslan sahaya atlayan taraftar tarafından saldırıya uğramıştı. Hakem, bu sezon da Trabzon’daki olaylı Fenerbahçe karşılaşmasında dördüncü hakem olarak görev yapıyordu. Bayarslan son olarak Fenerbahçe’nin sahadan çekildiği Süper Kupa maçında orta hakemdi.

Fenerbahçe'nin Monaco zaferi! Emek kazandıFenerbahçe’nin Monaco zaferi! Emek kazandı

Galatasaray’ın kritik deplasmanına Şimşek

Şampiyonluk yarışını ilgilendiren bir diğer maç olan Adana Demirspor-Galatasaray maçınıysa Bahattin Şimşek yönetecek. Galatasaray, haftaya 90 puanla Fenerbahçe’nin dört puan önünde girdi. Galatasaray’ın şampiyonluk yolundaki kritik mücadelesi 26 Nisan Cuma saat 20.00’de başlayacak. Şimşek’in yönettiği 6 Galatasaray maçının 5’ini sarı-kırmızılılar kazanırken birinde yenildi. O bir maç bu sezonki Hatayspor deplasmanıydı. Söz konusu karşılaşma Galatasaray’ın bu sezon kaybettiği tek mücadele özelliğini taşıyor. Şimşek’in yönettiği Galatasaray maçlarında Galatasaray aleyhine 7 sarı kart çıkarken rakiplerin aleyhine 16 sarı ve 2 kırmızı kart çıktı.

Şimşek Adana Demirspor’un 9 maçında görev alırken 3 maçı Adana ekibi kazandı, 4 maç berabere bitti, 2 maç rakiplerin galibiyetiyle sonuçlandı. Adana aleyhine 16 sarı ve 1 kırmızı kart çıkarken rakiplerin aleyhine 21 sarı ve 1 kırmızı kart çıktı.

Galatasaray'da şampiyonluk alameti belirdiGalatasaray’da şampiyonluk alameti belirdi

İşte 34. haftanın hakemleri:

Adana Demirspor – Galatasaray Bahattin Şimşek

Kasımpaşa – Samsunspor Halil Umut Meler

Sivasspor – Konyaspor Murat Erdoğan

Hatayspor – Başakşehir Atilla Karaoğlan

Pendikspor – Kayserispor Ümit Öztürk

Alanyaspor – İstanbulspor Muhammet Ali Metoğlu

Trabzonspor – Gaziantep Direnç Tonusluoğlu

Rizespor – Ankaragücü Turgut Doman

Karagümrük – Antalyaspor Kadir Sağlam

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.