İşte sporda perşembe gününün öne çıkanları

Sporda perşembe gündemi yoğun. Gerek Türkiye'den gerekse dünyadan futbol, basketbol ve diğer branşlarda yaşanan gelişmeler...

Spor 18 Nisan 2024
Sporda perşembe gününün öne çıkanları sizle.

2024 Paris Olimpiyatları heyecanı adım adım yaklaşırken Türk sporunu yakından ilgilendiren gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 2020 Tokyo’da altın madalyaya uzanan milli okçu Mete Gazoz dünyaca ünlü spor otoritelerinden biri olan NBC Olympics tarafından 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda takip edilecek 100 sporcu arasına seçildi. Türkiye Okçuluk Federasyonu’ndan yapılan duyuruda yetenekli sporcunun önemli isimler arasında yer aldığı belirtildi. Mete 2021’de yapılan olimpiyat oyunlarında tarihi başarıyı elde ettikten sonra geçen sene de dünya şampiyonu olmuştu. Gazoz’un hedefi bu sene de Fransa’nın başkentinde kürsünün en üst basamağında yer alabilmek.

Beşiktaş’ta tek hedef kupa zaferi

Beşiktaş’ta kaotik sezon tüm hızıyla sürerken Burak Yılmaz’ın ayrılığı sonrası bir süre takımın başında kalan Serdar Topraktepe, Santos’un ardından yine takımın başına geçti. Kulüpten yapılan açıklamada sezonun Topraktepe ile bitirileceği belirtildi. Topraktepe Hürriyet’e “Santos çok değerli bir teknik adamdı, geldiği günden bu yana çok çalıştı, uğraştı, mücadele etti. Bazen aşı tutmayabiliyor. Kendi sistemimizi takımda uygulamaya çalışacağız. Yoğun bir çalışma içindeyiz. Önceliğimiz Türkiye Kupası’nı kazanmak” dedi. Kara Kartal Türkiye Kupası yarı final ilk maçında 23 Nisan Salı akşamı 20.30’da Ankaragücü’nü konuk edecek. Ankara’daki rövanş karşılaşmasıysa bundan iki hafta sonra oynanacak.

Beşiktaş, ligdeki Ankaragücü karşılaşması için son antrenmanını yaptı.

Beşiktaş’ta sakatlık üzerine sakatlık

Beşiktaş, Süper Lig’deki Ankaragücü karşılaşmasına golcü Semih Kılıçsoy ile kaleci Mert Günok’tan sonra Omar Colley, Serkan Emrecan Terzi ve Bakhtiyor Zaynutdinov’dan yoksun çıkacak. Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, “Futbolcumuz Omar Colley, Samsunspor maçında kafasına aldığı darbe nedeniyle tedbir amaçlı, Serkan Emrecan Terzi ise sol uyluk üst bölgesinde (adduktor) yüksek risk saptanması sebebiyle MKE Ankaragücü maçının kadrosunda yer almayacaktır” denildi. Kazak futbolcu Zaynutdinov’un iki gün önceki antrenmanda ağrı hissettiğinin belirtildiği açıklama şöyle devam attiB “Zaynutdinov’un yapılan MR görüntülemesinde uyluk üst arka adalesinde (biseps femoris) gerilme ve ödem tespit edilmiştir. Bakhtiyor Zaynutdinov’un tedavisine sağlık ekibimizce başlanmıştır.”

Milli hentbolcuların rakipleri belli oldu

Avrupa Şampiyonası’na Türkiye A Grubu’nda yer aldı.

A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın 2024 Avrupa Şampiyonası’ndaki rakipleri İsveç, Macaristan ve Kuzey Makedonya oldu. Avrupa Hentbol Federasyonu’nun (EHF) Viyana’daki merkezindeki kura çekimine Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç da katıldı. Kılıç, kura sonrası yaptığı değerlendirmede “Kura çekildi, top artık kızlarda. Son topa kadar mücadele edeceğiz ve tarihimizde ilk defa katıldığımız Avrupa Şampiyonası finallerinde iz bırakmak için maçlarımıza çıkacağız. Takımımıza güveniyorum” dedi. Kadınlar 2024 Avrupa Hentbol Şampiyonası, Avusturya, Macaristan ve İsviçre’de 28 Kasım-15 Aralık tarihlerinde düzenlenecek. 2024 Avrupa Kadınlar Hentbol Şampiyonası grupları şöyle oluştu…

A Grubu: Türkiye, İsveç, Macaristan, Kuzey Makedonya

B Grubu: Karadağ, Romanya, Sırbistan, Çekya

C Grubu: Fransa, İspanya, Polonya ,Portekiz

D Grubu: Danimarka, İsviçre, Hırvatistan, Faroe Adaları

E Grubu: Norveç, Avusturya, Slovenya, Slovakya

F Grubu: Hollanda, Almanya, İzlanda, Ukrayna

Semih Kılıçsoy, Jonjo Shelvey’nin de dikkatini çekmiş

Semih Kılıçsoy’a bir övgü de Jonjo Shelvey’den.

Beşiktaş taraftarının kayıp olarak nitelediği sezondaki en büyük kazanımı Semih Kılıçsoy oldu. 2005 doğumlu hücumcu Beşiktaş’ın kötü geçen sezonunda yaptıklarıyla ön plana çıktı. Milli yıldız yalnızca kendi taraftarının değil tüm taraftarların beğenisini kazandı. Rizespor’un İngiliz futbolcusu Jonjo Shelvey’den gelen açıklama Semih’in yalnızca taraftarlar nezdinde değil, rakip futbolcular nezdinde de fazlasıyla ilgi çektiğini gösteriyor.

Shelvey “Son dönemde dikkatimi çeken Beşiktaş’ta Semih Kılıçsoy oldu. Böyle devam ederse çok iyi bir kariyeri olacağını düşünüyorum. Zaten fiziksel olarak Agüero’ya çok benziyor. Umarım iyi bir kariyeri olur. Bence çok iyi işler yapacaktır” dedi. Shelvey Rizespor’daki hedefleriyle ilgili de “Ben buraya Rizespor’u Avrupa kupalarına götürmek için geldim. Kendi bireysel hedefim buydu. Günün sonunda bu hedefe ulaşamazsak kendi adıma işimi doğru yapamadım sayacağım” dedi. 32 yaşındaki deneyimli futbolcu bu sezon toplam 28 maçta iki gol ve beş asist yapmıştı.

Szczesny’den Kenan üzerine iddia

Juventus’un deneyimli kalecisi Kenan’dan umutlu.

Türk futbolunun parlayan yıldızlarından biri Kenan Yıldız. 2005 doğumlu oyuncu Bayern Münih altyapısından yetiştikten sonra Juventus’a transfer oldu ve İtalyan ekibinde göze girdi. Bu sezon Serie A maçlarında süre bulan oyuncu yer yer yaptıklarıyla hem antrenörü Massimiliano Allegri hem de Juve taraftarını memnun etti. Onun yaptıklarından etkilenen isimlerden biri de takımın Polonyalı file bekçisi Wojciech Szczesny oldu.

Deneyimli eldiven yaptığı açıklamada “Bir arkadaşımla Kenan Yıldız’ın beş yıl içinde Ballon d’Or’a aday gösterileceğine dair iddiaya girdim. Birçok oyuncuyla oynadım ama onun gibi bir yetenek görmedim. İddiayı kazanacağıma eminim” diye konuştu. Bu konunun sorulduğu İtalyan antrenör Allegri ise “Umarım Szczesny iddiayı kazanır” diyerek esprili bir yanıt verdi. 18 yaşındaki futbolcu bu sezon toplam 32 maçta 1395 dakika süre aldı. Kenan genellikle sol kanat bölgesinde görev aldığı sezonda beş gol atıp bir de asist yaptı.

İddia: UÇK’den Çağdaş Atan’a kötü haber

Çağdaş Atan’dan Kayserispor’a tazminat ödemesi gelebilir.

Teknik direktör Çağdaş Atan bu sezonun dördüncü haftası sonrası Kayserispor’la olan sözleşmesini tek taraflı olarak feshedip Başakşehir’e imza atmıştı. Gazete Kayseri’nin haberine göre Çağdaş Atan’ın tek taraflı yapmış olduğu fesih kararını hukuka aykırı bulan Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Kayserispor’a 3 Milyon 933 bin TL tazminat ödenmesine karar verdi.

Zeren Spor’a transfere hızlı başladı

Sultanlar Ligi’nde Çukurova Belediyesi’nin haklarını satın alarak yer almaya hak kazanan Ankara ekibi Zeren Spor yeni sezon kadro yapılanması çalışmalarına hızlı başladı. Zeren Spor milli sporcular Kübra Akman ve Şeyma Ercan’ı resmi olarak kadrosuna kattı. Filenin Sultanları’nın 30 kişilik geniş Milletler Ligi kadrosunda da yer alan orta oyuncu Kübra Akman geçen sezonu THY’de geçirmişti. Milli voleybolcu Şeyma Ercan da tıpkı Kübra gibi geçen sezon THY’de forma giymişti. İki oyuncunun yeni sezonda adresleri Ankara olacak.

Romario sahalara dönmeye hazırlanıyor

Brezilyalı eski futbolcu Romario başkanlığını yaptığı America-RJ’de yeşil sahalara geri dönecek. 58 yaşındaki eski golcü futbolculuk kariyerini 2009 yılında noktalamıştı. 43 yaşında kramponlarını aynı takımda asan Romario’nun 15 yıl sonra yeşil sahalara dönüşünün ardında çeşitli nedenler yatıyor. Romario’nun 29 yaşındaki oğlu Romarinho da America-RJ’de forma giyiyor. Döneminin en önemli yıldızları arasında gösterilen Romario, 1994’te Brezilya Milli Takımı’yla Dünya Kupası’nı kazanmış ve Barcelona, Valencia ve PSV gibi Avrupa’nın önemli kulüplerinde forma giymişti.

Roma Daniele De Rossi ile ‘devam’ dedi

İtalya Serie A ekiplerinden Roma gelecek sezon yoluna Daniele De Rossi ile devam edileceğini açıkladı. Futbolculuk döneminde kulübün efsanesi olan De Rossi bu sezon Jose Mourinho’nun ayrılığı ardından takımın başına geçmişti. 40 yaşındaki teknik direktör ocak ortasında oturduğu teknik direktörlük koltuğunda takımının başında 16 maça çıktı. De Rossi bu karşılaşmalarda 11 galibiyet görürken 3 beraberlik 2 de mağlubiyet yaşadı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.