Fenerbahçe’de uzun krizi: Motley ve Sertaç sakatlandı

Spor 11 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'de uzun oyuncularından kötü haber.

Fenerbahçe Basketbol Takımı son bir haftayı iyi geçirmedi. Takım önce geçen cuma akşamı sahasında Anadolu Efes’e 82-80 yenilerek EuroLeague’de ilk dört şansını mucizelere bıraktı. Ardından pazartesi akşamı yine sahasında Efes’e 90-80 kaybederek Süper Lig liderliğini rakibine kaptırdı.

Bu iki olumsuz sonucun ardından Olympiakos karşısına EuroLeague’deki rakibini belli etmek üzere çıkacak Kanarya’ya iki kötü haber sağlık ekibinden geldi. Kulüpten yapılan açıklamada “Johnathan Motley’de sol bacak kalf bölgesinde kas yaralanması, Sertaç Şanlı’da ise sağ bacak hamstring kas yaralanması tespit edilmiş ve oyuncularımızın tedavisine başlanmıştır” dendi.

Açıklamanın devamında “12 Nisan Cuma günü (yarın) oynanacak Olympiacos maçı öncesinde Johnathan Motley’in tedavisi İstanbul’da devam ettirilecektir. Sertaç Şanlı ise takım kafilesinde yer alacak ve durumuna maç gününde karar verilecektir” bilgisi paylaşıldı.

12 Nisan akşamı saat 21.15’te Barış ve Dostluk Spor Salonu’nda oynanacak mücadelede Giorgos Papagiannis’e büyük iş düşecek. Sertaç’ın da forma giymediği senaryoda kadrodaki tek uzun Papagiannis olacak. Öte yandan Saras Jasikevicius çok sık olmasa da Nigel Hayes Davis’in beş numara oynadığı kısa beşleri tercih ediyor. Bunlardan birine geçtiğimiz pazartesi ligde oynanan Anadolu Efes maçında bir süre rastladık.

Saras Jasikevicius maçtan önce “Pire’de çok zorlu bir rakiple karşılaşacağız. Son iki maçımızdan mağlubiyetle ayrıldık ve bizim için önemli olan tekrar iyi bir mücadele ortaya koymak ve daha da önemlisi tekrar Fenerbahçe basketbolunu parkeye yansıtmak olacak. Play-off öncesi bu karşılaşmanın en önemli amacı bu. Olympiacos harika bir savunma takımı. Sürekli savunma değiştiriyor ve kısa oyunculara baskı yapıyorlar; bu sayede de rakipleri için işleri çok zorlaştırıyorlar. Rakibimizin oyununda toplu ve topsuz hareketliliklerine, aynı zamanda da başta Fall olmak üzere uzun oyuncularının çember altı etkinliklerine dikkat etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Fenerbahçe maçı kazanırsa normal sezonu beşinci bitirip dördüncü sıradaki takımla eşleşecek. Kanarya kaybettiği takdirde altıncı olacak ve normal sezonu üçüncü bitiren ekip rakibi olacak.

Spor dünyasında perşembe günü böyle geçtiSpor dünyasında perşembe günü böyle geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.