Spor dünyasında perşembe günü böyle geçti

Spor dünyasından öne çıkan haberler 10Haber’le sizlerle. Hem dünyada hem Türkiye’de yaşanan son gelişmeler. İşte sporun her dalında yaşananlar…

Spor 11 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Sporda perşembe gününün öne çıkanları sizle.

NBA Batı Konferansı zirve mücadelesini yakından ilgilendiren maçta Denver Nuggets ve Minnesota Timberwolves karşı karşıya geldi. Bu karşılaşma aynı zamanda en değerli oyuncu ödülü için ciddi adaylardan Nikola Jokic ve yılın savunmacısı için ciddi adaylardan Rudy Gobert’in karşı karşıya gelmesi anlamı taşıyordu. Söz konusu karşılaşmadan galip çıkan Sırp uzun Jokic oldu. Denver’ın uzunu takımının 116-107’lik galibiyetine önderlik etti. Jokic 41 sayı, 11 ribaunt, 7 asist, 3 top çalma ile mücadele etti. Ona en büyük destek 20 sayıyla Jamal Murray’den geldi. Wolves cephesinde Anthony Edwards’ın 25 sayılık performansı yeterli olmadı.

Nuggets, normal sezonun bitimine iki maç kala galibiyet sayısını 56’ya yükseltti ve konferans liderliğine çıktı. Colorado ekibi kalan iki normal sezon maçını kazanması halinde rakiplerine bakmaksızın sezonu lider tamamlayacak.

Dallas’ın yükselişi Miami’de sürdü

Sezonun en formda takımlarından Dallas Mavericks, Miami Heat deplasmanından galibiyetle çıktı. Dallas maçı 111-92 kazanarak son 18 maçında 16, son 13 maçında 12. galibiyetine uzandı. All-Star arasından sonra en formda takımlardan birine dönüşen Dallas, Luka Doncic’in 29 sayı 9 ribaunt ve 9 asist ürettiği maçla rakibini de belirlemiş oldu. Phoenix Suns’ın Los Angeles Clippers’ı mağlup etmesiyle beraber Dallas ve Los Angeles’ın normal sezonu dört ve beşinci sıralarda tamamlaması garantilendi. Miami bu mağlubiyetle Doğu’daki play-off yarışında kan kaybetti.

NBA’de gecenin diğer sonuçları:

Cleveland Cavaliers-Memphis Grizzlies 110-98

Brooklyn Nets-Toronto Raptors 106-102

Atlanta Hawks-Charlotte Hornets 114-115

Oklahoma City Thunder-San Antonio Spurs 127-89

Milwaukee Bucks-Orlando Magic 117-99

Los Angeles Clippers-Phoenix Suns 108-124

Beşiktaş avantajı koruyamadı, kupayı Londra'da bıraktıBeşiktaş avantajı koruyamadı, kupayı Londra’da bıraktı

Jrue Holiday Boston Celtics’le ‘devam’ dedi

Geçtiğimiz yaz Milwaukee Bucks’tan Portland Trail Blazers’a takaslanan, ardından oradan Boston Celtics’e yine takas yoluyla gönderilen Jrue Holiday, Atlantik ekibiyle sözleşme uzatma konusunda anlaşma sağladı. Taraflar 4 sene için 135 milyon dolar karşılığında el sıkıştı. Holiday’in Bucks’la bundan üç sezon önce imzaladığı kontrat da aynı şekildeydi. Son sezonu oyuncu opsiyonluydu. Holiday bu opsiyonu kullanmadı ve Boston’la dört senelik uzun vadeli bir kontrata imza attı. Oyunun iki yönünde de takımın kritik parçalarından olan, 2021’de Bucks’la NBA şampiyonluğu tecrübesi bulunan Holiday, Doğu Konferansı liderinin iyi sezonuna 12.4 sayı, 5.4 ribaunt, 4.9 asist ortalamaları yakaladı.
Celtics ile 4 yıl/135 milyon dolarlık yeni bir sözleşme imzalayan Jrue Holiday, 33+ yaşında 100+ milyon dolarlık bir sözleşmeye imza atan dördüncü oyuncu oldu.

Eyüpspor’dan Modric yalanlaması

Luka Modric-Eyüp iddialarına birinci ağızdan yalanlama geldi.

TFF 1. Lig’de ilk ikide yer almayı garantileyerek Süper Lig biletini alan ilk takım olma başarısı gösteren Eyüpspor’da enteresan bir transfer iddiası ortaya atıldı. Bazı kaynaklar, Real Madrid’le sözleşmesi sona erecek Luka Modric’le Eyüpspor’un ilgilendiğini yazdı. İddia sosyal medyada hızla yayıldı. Eyüpspor cephesinden yanıt geldi. Eyüpspor Asbaşkanı Fatih Kulaksız “Bazı yayın organlarında Eyüpsporumuzun Luka Modric ile ilgilendiği haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Yalanlarken bile mahcup oluyor insan 🙂 Bize en iyilerini layık görmeniz bizi mutlu ediyor fakat gerçekçi olmak lazım, önce bir Süper Lig’de kalıcı olalım, tüm Türk futbol kamuoyu bizim duruşumuzu görsün. Sonra yavaş yavaş hedefleri büyütürüz. Emeklemeden yürümek olmaz!” dedi.

Süper Lig'de 32'nci haftanın hakemleri belli olduSüper Lig’de 32’nci haftanın hakemleri belli oldu

Tuzlaspor’da Bekir İrtegün istifa etti

Tuzlaspor’da teknik direktörü Bekir İrtegün görevinden istifa etti.

TFF 1’inci Lig’de bitime 5 hafta kala averajla küme düşme hattının bir basamak üzerinde 15’inci sırada bulunan Tuzlaspor’da teknik direktör Bekir İrtegün, görevinden istifa etti.
Yaptığı açıklama ile görevini bıraktığını duyuran Bekir İrtegün, “Tuzlaspor ile olan güzel yolculuğumuzu noktaladık. Benim için çok anlamlı olan bu süreçte bana desteklerini esirgemeyen Tuzlaspor yönetimine, futbolcu kardeşlerime, tüm personele ve Tuzlaspor taraftarlarına sonsuz teşekkür ediyorum. Tuzlaspor’a bundan sonraki yolculuğunda başarılar diliyorum” dedi.

Milli badmintoncu Neslihan Arın, Avrupa Şampiyonası’nda çeyrek finalde

Almanya ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Badminton Şampiyonası’nda boy gösteren milli sporcu Neslihan Arın, tek kadınlarda çeyrek finale yükseldi.
Saarbrücken kentindeki organizasyonda Neslihan, son 16 turunda ev sahibi ülkeden Miranda Wilson ile karşılaştığı maçı 21-14 ve 21-18’lik setlerle 2-0 kazanmayı başardı.
Tek kadınlarda Türkiye’yi temsil eden diğer milli sporcu Özge Bayrak Bağcı ise organizasyona son 16 turunda veda etti.
Özge, 3 numaralı seribaşı olan Danimarkalı Line Hojmark Kjaersfeldt ile yaptığı son 16 turu karşılaşmasını 13-21 ve 15-21’lik setlerle 2-0 kaybetti.
Avrupa Badminton Şampiyonası, 14 Nisan Pazar günü sona erecek.

...Ve işte PFDK'nin Süper Kupa kararı…Ve işte PFDK’nin Süper Kupa kararıPremier Lig’de gelecek sezon yarı otomatik ofsayt sistemi kullanılacak

İngiltere Premier Lig yönetimi, gelecek sezondan itibaren yarı otomatik ofsayt teknolojisi sisteminin kullanılacağını duyurdu.

Premier Lig’den yapılan açıklamada ligde mücadele veren kulüplerin oybirliğiyle yarı otomatik ofsayt teknolojisi sisteminin kullanılmasını kabul ettiği bildirildi. Yapılan açıklamada teknolojinin sonbaharda milli maçlar için verilecek aradan sonra kullanıma hazır olmasının beklendiği bildirildi. Sanal ofsayt çizgisinin daha hızlı ve tutarlı bir şekilde yerleştirilmesini sağlayacak teknoloji, yüksek kaliteli yayın grafikleri üretecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.