Fenerbahçe, Bonzie Colson’ı renklerine bağladı

Basketbolda transfer sezonunu hızlı geçiren Fenerbahçe yeni hamlesini duyurdu. Son iki yılı Maccabi'de geçiren Bonzie Colson üç yıllığına Fenerbahçe'nin oyuncusu oldu.

Spor 28 Haziran 2024
Bonzie Colson Fenerbahçe'de!

Türkiye’yi EuroLeague’de temsil eden son Basketbol Süper Ligi şampiyonu Fenerbahçe’de transfer hareketliliği sürüyor. Daha önce Devon Hall ve Nicolo Melli’yi açıklayan sarı-lacivertliler bu kez de Bonzise Colson’ı renklerine bağladığını açıkladı.

Geçtiğimiz sezonu Maccabi’de geçiren basketbolcuyla ilgili Fenerbahçe’den şu açıklama yapıldı:

“Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımız, son olarak Maccabi Tel Aviv forması giyen Birleşik Amerikalı forvet Bonzie Colson (1996, 1.98) ile 2+1 yıllık anlaşmaya vardı.”

İsrail basınına göre Fenerbahçe, Colson için 1.2 milyon euro buy-out, 1.5 milyon euro da maaş ödeyecek. Aynı haberde Fenerbahçe’nin yıllık 2.5 milyon euro maaş karşılığı Wade Baldwin’le anlaştığı da bildirildi.

Bonzie Colson 2021-22 sezonunu Karşıyaka’da geçirmiş, geçtiğimiz sezon ise Maccabi’de oynadığı 40 EuroLeague maçında 12.6 sayı ve 5.3 ribaunt ortalamaları tutturmuştu.

Adem Bona ve LeBron James'in düşü gerçek olduAdem Bona ve LeBron James’in düşü gerçek olduBeşiktaş’a yeni sponsor

Geçtiğimiz sezon EuroCup’ta yarı final oynayan ve bu sezon da aynı turnuvada Türkiye’yi temsil etmeye hazırlanan Beşiktaş’ta isim sponsoru değişti. Siyah-beyazlıların yeni isim ve göğüs sponsoru Fibabanka oldu. Hüsnü Özyeğin’in sahibi olduğu şirket Beşiktaş’ın Akatlar’daki salonuna da ismini verdi. Beşiktaş’tan yapılan açıklama şöyle:

“Beşiktaş A Erkek Basketbol Takımımızın İsim ve Göğüs Sponsoru, ayrıca Salon İsim Sponsoru artık Fibabanka! 2024-2025 sezonu boyunca takımımız, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi, BKT EuroCup ve katılacağı tüm organizasyonlarda “Beşiktaş Fibabanka” olarak anılacak. Salonumuz da “BJK Fibabanka Spor Kompleksi” adını taşıyacak. Bu güçlü iş birliği için Fibabanka ailesine teşekkür ediyor, birlikte nice zaferlere imza atmayı sabırsızlıkla bekliyoruz!”

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.