Fenerbahçe duyurdu: Bonucci futbolu bırakıyor

Fenerbahçe, devre arası transfer döneminde kadroya katılan İtalyan savunmacı Leonardo Bonucci'nin ligin son haftasında oynanacak İstanbulspor karşılaşması sonrası futbol yaşantısını noktalayacağını duyurdu.

Spor 25 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Leonardo Bonucci sezon sonunda futbolu bırakıyor.

İtalya’da Juventus’la ve milli takımın gök mavi formasıyla sayısız başarıya imza atan savunmacı Leonardo Bonucci futbolculuk kariyerine nokta koymaya hazırlanıyor. Yıldız ismin formasını giydiği Süper Lig ekibi Fenerbahçe, oyuncunun profesyonel futbol kariyerindeki son maçın İstanbulspor maçı olacağını açıkladı.

Kulüpten yapılan açıklamada “Yarın aktif futbolculuk kariyerini noktalayacak olan Leonardo Bonucci’ye, Teknik Direktörümüz İsmail Kartal ve oyuncularımız tüm takımın imzaladığı Fenerbahçe forması hediye etti” dendi.

Takım kaptanlarından Mert Hakan Yandaş “Lider bir adamın nasıl olması gerektiğini ben şahsım adına onda çok kez gördüm. Saha içi ve saha dışında her zaman takımın yanında olduğu için ona çok teşekkür ediyorum. Bizler ve Fenerbahçe taraftarları; o burada bizimle olduğu için çok şanslı, tekrar her şey için teşekkürler.” dedi.

Adli kontrol şartıyla serbest kalan üç Fenerbahçelinin ifadesi ortaya çıktıAdli kontrol şartıyla serbest kalan üç Fenerbahçelinin ifadesi ortaya çıktı

37 yaşında futbolculuk kariyerini noktalama kararı alan Leonardo Bonucci de, “Bu harika ailenin bir parçası olmak benim için bir zevkti. Saha içinde ve saha dışında en iyimi göstermeye çalıştım ama en önemlisi yarın son savaşımızı vereceğiz. Kariyerimi bir kupayla bitirmek istiyorum ve yarın şampiyon olmak için bir şansımız var. Herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Bonucci’nin Inter altyapısında başlayan kariyeri Treviso, Pisa, Genoa, Bari gibi takımlarda şekillendi. Genoa onu Inter’den 4 milyon euro’ya Bari ise onu Genoa’dan 10.5 milyon euro’ya aldı. Değeri gittikçe artan oyuncu 2010-11 sezonu başında 15.5 milyon euro karşılığında Juventus’un yolunu tuttu. 2017 yazında Milan’a 42 milyon euro karşılığında transfer olan yıldız savunmacı bir sene sonra Juve’ye 35 milyon euro karşılığında öndü. Burada beş sezon daha geçiren Bonucci 2023-24 sezonu başında Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterecek Alman ekip Union Berlin’e gitti. Berlin’de işler yolunda gitmedi, buradaki sözleşmesini feshetti ve Fenerbahçe’yle anlaştı. Adı MLS takımlarıyla anılsa da kariyerini bu sezon sonunda noktalayacağı açıklandı.

Bonucci bu sezon Almanya ve Türkiye’de toplam 22 maçta 1 gol atıp 1 asist yaptı. Kulüp kariyeri boyunca 699 maça çıkan oyuncu 48 gol atıp 13 asist yaptı, savunmacı olmasına karşın sadece iki kez direkt ve iki kez ikinci sarı karttan oyundan atıldı. İtalya Milli Takımı’nın formasını 121 kez terletirken 8 gol buldu. 2021’de Avrupa Şampiyonası’nı kazanırken turnuvanın en iyi 11’ine seçildi. Biri Inter’le olmak üzere dokuz kez Serie A şampiyonu oldu. Beş kez İtalya Kupası aldı, beş kez de İtalya Süper Kupası kazandı.

Galatasaray- Fenerbahçe derbisi masada sürüyor: Şikâyet üzerine şikâyetGalatasaray- Fenerbahçe derbisi masada sürüyor: Şikâyet üzerine şikâyet

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.