Fenerbahçe, Efes finalini antrenmana çevirdi

Anadolu Efes finalin ikinci maçında kendi evinde Fenerbahçe'ye 101-70 yenilerek seride 2-0 geriye düştü. Kanarya bir maç daha kazanırsa şampiyon olacak.

Spor 8 Haziran 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Fenerbahçe, Anadolu Efes'i deplasmanda 31 sayı farkla mağlup etti.

Basketbol Süper Ligi’nde play-off final serisi ikinci maçı Anadolu Efes ve Fenerbahçe arasında Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynandı. İlk maçı kazanan Fenerbahçe deplasmandan 2-0’la dönmek, Efes ise evinde bu maçı kazanıp seriye tutunmak için parkeye çıktı.

Maça çok iyi başlayan sarı-lacivertliler ilk çeyrekte muhteşem hücum ederek farkı bir anda çift hanelere getirdi ve karşılaşmanın ilk 10 dakikası Fenerbahçe’nin 31-16’lık üstünlüğüyle bitti. İkinci periyotta da etkinliğini sürdüren konuk ekip farkı korumayı başararak soyunma odasına 53-38 önde gitti.

Üçüncü çeyrekte farkı daha da açan Jasikevicius’un öğrencileri son 10 dakikaya giderken skoru 78-51’e getirmeyi başardı. Son 10 dakikada kontrolü elinde bulunduran Fenerbahçe 100 sayı barajını da aştı. Maçı 101-70 kazanan sarı-lacivertliler deplasmanda üst üste ikinci maçını kazanarak seride durumu 2-0’a getirdi. Fenerbahçe bir sonraki maçı 10 Haziran Pazartesi günü evinde oynayacak. Sarı-lacivertliler o maçtan galip ayrılması halinde şampiyonluğunu ilan edecek.

Fenerbahçe’nin 31 sayılık galibiyetinde Scottie Wilbekin 24 sayıyla yıldızlaşırken Efes’in en skorer ismi 21 sayı üreten Dan Oturu oldu.

Fenerbahçe avantajı kaptı, Efes 'light' kaldıFenerbahçe avantajı kaptı, Efes ‘light’ kaldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.