Fenerbahçe erkek voleybolunda transfer harekatı            

Fenerbahçe, erkek voleybol şubesinde transfer harekatına kalktı ve 7 yeni isimle anlaşma sağlandığını açıkladı.

Spor 5 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Voleybolda Fenerbahçe'den 7 transfer birden.

Fenerbahçe’de voleybol branşı için yeni sezon hazırlıkları sürüyor. Erkek voleybolunda transfer çalışmalarını hızlandıran Sarı Kanarya, 7 yeni transferi birden açıkladı.

Sarı-lacivertliler, Sırp smaçör Dražen Luburić ile bir senelik sözleşme imzalandığını açıkladı. 2.02 boyunda ve 29 yaşındaki smaçör daha önce ülkemizde Halkbank forması giymişti. Kariyerine 2011/12 sezonunda Vojvodina Novi Sad 2 ‘da başlayan Duburic sırasıyla Lpr Volley Piacenza, JT Thunders, Zenit St. Petersburg, Halkbank ve Belogorie Belgorod formaları giydi. Duburic son iki sezonunu Lokomotiv Novosibirsk formasıyla geçirdi.

İkinci smaçör Polonya’dan

Fenerbahçe, ikinci yabancı transfer olarak Hollanda asıllı İtalyan smaçör Dick Kooy’un takıma kazandırıldığını duyurdu. 36 yaşındaki Kooy, son olarak Polonya’da PGE Skra Bełchatów forması giymişti. 2005-06 sezonunda VC Allvo’da başlayan kariyerinde Kooy, Ortec Rotterdam Nesselande, Casa Modena, Cucine Lube Banca Marche Macerata, ZAKSA Kędzierzyn-Koźle, Halkbank, Dynamo Moscow, Gas Sales Piacenza ve Itas Trentino gibi takımların da formasını giydi. Tecrübeli isim, Fenerbahçe’yle 1 senelik sözleşme imzaladı.

Orta oyuncu İran’dan

Kanarya, orta oyuncu olarak İranlı Mahdi Jelveh Ghaziani ile anlaştı. 22 yaşındaki genç isim kariyerine Paykan Tahran’da başladı ve ardından sırasıyla Saipa Tahran, Foolad Sirjan ve Nian Electronic formaları giydi. 2.08 boyundaki Ghaziani kariyerinde ilk kez ülkesi İran dışında bir yerde forma giyecek.

Dört yerli takviyesi birden

Kanarya, yabancı transferlerinin yanına 4 tane de yerli oyuncu ekledi. İki yabancı smaçörünün yanına bir de milli smaçör Yiğit Gülmezoğlu’nu ekleyen Fenerbahçe, oyuncuyla sezon sonuna kadar sözleşme imzalandığını duyurdu. 2012-13 sezonunda Arkas Spor çatısı altında voleybol kariyerine başlayan Gülmezoğlu, 2020-21 sezonunun sonuna kadar İzmir ekibinde forma giymişti. Gülmezoğlu, son iki sezonu Halkbank’ta geçirdi ve önümüzdeki sezon Fenerbahçe’de forma giyecek.

Fenerbahçe Türk libero Caner Dengin’in takıma döndüğünü açıkladı. Dengin, 2018-19 ve 2020-21 sezonlarında sarı-lacivertli formayı giymiş, son iki sezonunu Arkas Spor’da geçirmişti. 2004-05’te Galatasaray’da başladığı voleybol kariyerinde İnegöl Belediyesi ve Şahinbey Belediye’de de oynayan 35 yaşındaki libero önümüzdeki sezon Fenerbahçe’nin başarısı için ter dökecek.

Sultanlar Teksas’a 3. gitti, çeyrek finalde İtalya'yla eşleştiSultanlar Teksas’a 3. gitti, çeyrek finalde İtalya’yla eşleşti

Fenerbahçe’nin bir diğer yerli takviyesi ise milli pasör Murat Yenipazar. 30 yaşındaki Yenipazar geçtiğimiz sezonu Barkom-Każany Lwów’da tamamladı. Tecrübeli ismin kariyerinde İstanbul BBSK, Altınordu İzmir,  Adana BYZ Algomed, Hypo Tirol Innsbruck, Arhavi Spor Kulübü ve Galatasaray HDI Sigorta gibi takımlar da var.

Sarı-lacivertliler geçen sezon El Ittihad forması giyen Türk smaçör Ali Deniz Yılmaz’la anlaştığını duyurdu. 1999 doğumlu oyuncu, Solhan Spor ve Spor Toto gibi takımların da formasını giymişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.