Fenerbahçe iki uzatma sonunda Bursaspor’un sezonunu bitirdi

Bursaspor'un play-off'a kalmak için kazanmak zorunda olduğu maçta Fenerbahçe 50 dakika süren inanılmaz mücadeleden 116-112'lik zaferle ayrıldı. Böylelikle play-off dışında kalan Bursaspor'un sezonu noktalandı.

Spor 11 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Şehmuz Hazer'in yıldızlaştığı maçta kazanan Fenerbahçe oldu.

Basketbol Süper Ligi’nde 29’uncu haftanın erteleme maçı oynandı. Bursaspor’un Fenerbahçe’yi ağırladığı maç belki sarı-lacivertliler için durumu değiştirmeyecekti ancak Bursaspor adına sezona tamam ya da devam anlamı taşımaktaydı.

Bu şartlarda başlayan mücadelede ev sahibi ekip çok dar bir rotasyonla yıldız oyuncularını sürekli parkede tutmayı tercih etti. Fenerbahçe ise Monaco’yu eleyip Final Four’a adını yazdırdığı zorlu ve yorucu serinin ardından yerli oyuncuları ve EuroLeague’de çok fazla süre vermediği yabancılarından kurulu bir kadroyla maça çıktı.

İlk çeyreğin 25-25 eşitlikle sona erdiği maçın ikinci periyodunda atak yapan sarı-lacivertliler farkı açıp soyunma odasına 51-40 üstün gitti. İkinci yarıda geri dönüş gerçekleştiren Bursaspor rakibini yakaladı ve son 10 dakikaya 68-68’lik eşitlikle gidildi. Maçın son çeyreği çok büyük çekişmeye sahne oldu. Uzun süre sonra öne geçmeyi başaran Bursaspor’a karşı Şehmuz Hazer’le etkili olan Fenerbahçe yeniden skor üstünlüğünü ele geçirdi. Son topta maçı kazandırma şansı eline gelen Şehmuz atışından yararlanamayınca Bursa’da 96-96’lık skorla uzatmaya gidildi.

Uzatma periyodunda iki takımın da yorgunluk belirtileri gösterdiği gözlemlendi. Kolay atışların kaçtığı pozisyonlar sonrası berabere girilen son 20 saniyede Fenerbahçe hücum etme şansı yakaladı ancak Yam Madar’ın nefis pasıyla boş atış şansı bulan Şehmuz Hazer son topu bir kez daha kaçırınca maç yeniden uzadı.

İkinci uzatmada Bursaspor’da oyuncuların yorgunluktan adım atmakta zorlandığı anlar sonucu bu durumu lehine çeviren Fenerbahçe’nin etkili olduğu anlar izlendi. Biberovic ve Melih’le yay gerisinden isabetler bulup rakibini kırmayı başaran sarı-lacivertliler mücadeleden 116-112’lik skorla galip ayrılmayı başardı.

Böylelikle Fenerbahçe ligdeki 24’üncü galibiyetini elde etti. Bursaspor’un ise yenilgi sonrası play-off şansı kalmadı ve sezonu bitti. Fenerbahçe’de Şehmuz Hazer 17 sayı, 9 ribaunt, 8 asist; Yam Madar 20 sayı 5 asist; Amine Noua ise 20 sayı 10 ribaunt üretti.

Bursaspor’da Anthony Brown’ın 34 ve Alex Gavrilovic’in 26 sayılık performansları yenilgiyi önlemeye yetmedi. Fenerbahçe geriye kalan tek maçında Büyükçekmece’yi evinde ağırlayacak. Büyükçekmece o maçtan galip ayrılması halinde adını play-off’a yazdıracak.

 

Fenerbahçe'de Ali Koç resmen aday, Sadettin Saran çekildiFenerbahçe’de Ali Koç resmen aday, Sadettin Saran çekildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.