Fenerbahçe Kadıköy’de Maribor’u ağırlıyor, İsmail Kartal Okan Buruk’a yanıt veriyor

Konferans Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Fenerbahçe, Ülker Stadyumu Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde Slovenya temsilcisi Maribor’u ağırlayacak ve avantajlı skor peşinde olacak.

Spor 10 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'nin rakibi Maribor.

2023-24 sezonunda futbol heyecanı liglerin başlamasının arifesinde Avrupa kupaları elemeleriyle sürüyor. Fenerbahçe, Zimbru’yu toplam 9 gollü bir turla eledikten ve gövde gösterisi yaptıktan sonra Konferans Ligi 3. ön eleme turunda Maribor’la karşı karşıya geliyor. Temsilcimiz, bugün saat 21.00’de Sloven ekibiyle karşılaşacak ve gelecek haftaki rövanş maçı öncesinde avantajlı bir skor yakalamaya çalışacak.

Karşılaşmada İngiliz hakem Robert Jones görev yapacak. Jones’un yardımcıları Ian Hussin ile Wade Smith olacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Thomas Bramall. Fenerbahçe gelecek hafta rövanşını oynayacağı mücadele sonunda rakibini elerse Twente-Riga eşleşmesinden çıkan takımla play-off aşamasında mücadele edecek.

Sloven ekip Maribor, birinci eleme turundan başladığı Konferans Ligi macerasının ilk turunda Birkirkara’yı 1-1 ve 2-1’lik sonuçlarla saf dışı bıraktı. Ardından Differdange’yle eşleşen ekip 1-1’in rövanşında rakibini 4-3 mağlup ederek Fenerbahçe’nin rakibi oldu.

257. Avrupa sınavı

21.00’de başlayacak olan maç Fenerbahçe’nin Avrupa’daki 257. sınavı olacak. Sarı-lacivertliler daha önceki 256 maçta 97 galibiyet, 104 mağlubiyet ve 55 beraberlik yaşadı.

Konferans Ligi play-off turunda temsilcilerimize dişli rakiplerKonferans Ligi play-off turunda temsilcilerimize dişli rakipler

Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarındaki performansı şöyle:

Organizasyon O G B M A Y
UEFA Kupası 54 18 10 26 72 91
UEFA Avrupa Ligi 82 42 23 17 119 80
Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 33 9 4 20 30 70
UEFA Şampiyonlar Ligi eleme 34 12 11 11 48 39
UEFA Şampiyonlar Ligi 40 11 6 23 42 70
Avrupa Kupa Galipleri Kupası 9 3 1 5 11 11
UEFA Avrupa Konferans Ligi 4 2 0 2 13 6
TOPLAM 256 97 55 104 335 367

Temsilcimiz, bugünkü sınava Zimbru karşısındaki performansıyla övgü toplayan Mert Hakan Yandaş’tan yoksun çıkacak. Sakatlığı süren Emre Mor da takım tarafından duyurulan listede yer almadı. Son olarak Serdar Aziz de sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarıldı ve yerine Alexander Djiku dahil edildi. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. Eleme Turu’nda Slovenya ekibi Maribor ile oynayacağı maçın kadrosunda şu isimler yer aldı: Altay Bayındır, İrfan Can Eğribayat, Furkan Onur Akyüz, Alexander Djiku, Luan Peres, Samet Akaydın, Rodrigo Becao, Ferdi Kadıoğlu, Mert Müldür, Bright Osayi-Samuel, Jayden Oosterwolde, Miguel Crespo, İsmail Yüksek, Bartuğ Elmaz, Sebastian Szymanski, Miha Zajc, Joshua King, İrfan Can Kahveci, Ryan Kent, Dusan Tadic, Edin Dzeko, Michy Batshuayi, Umut Nayir.

İsmail Kartal’dan Okan Buruk’a yanıt ve Tete değerlendirmesi

Maribor maçı öncesi teknik direktör İsmail Kartal ve futbolculardan Ferdi Kadıoğlu soruları yanıtladı. Kartal, Salı akşamı oynanan Ljubljana-Galatasaray maçı sonrası Okan Buruk’un 3-0’lık galibiyetin geçen sezonki Fenerbahçe maçını hatırlattığı söylemlerine “Bunlar küçük söylemler. Türk takımlarının Avrupa arenasında birbirlerini desteklemeleri lazım. Ortamda ayrışma yaratacak söylemlerden kaçınmak lazım. Hedefimiz ülke puanını yükseltmek. Avrupa’da mücadele eden bütün ekiplerimizi gönülden destekliyoruz” diyerek yanıt verdi.

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe Maribor maçına hazır.

Kartal transfer süreçleriyle alakalı olarak “Ben rakip istiyor diye hiçbir zaman bir oyuncuyu transfer ettirmem. Bir teknik adam olarak bu konuları yersiz buluyorum” açıklamasında bulundu. Adı Fenerbahçe’yle de anılan ancak Galatasaray’la sözleşme imzalayan Tete için “Tete transfer gündemimizde baştan beri yok. Bunu herkes böyle bilsin. Listemizde yoktu. Bize de teklif edildi. Sistemimize uygun bulmadım. Hem de yönetimin açıkladığı şartlar nedeniyle gündeme almadık. Ayrıca bonservis olayı var, kapalı kutu. Ne ile karşılaşacağınızı bilemezsiniz. Tete’den daha üstün, daha farklı oyuncularla ilgileniyoruz.” dedi. Ayrıca Kartal, Arao, Gustavo ve belki 1-2 oyuncu ile yollarımız ayrılabilir. Gelecek isimlere bağlı.” diyerek transfer çalışmalarının ilerleyen süreci hakkında ipucu verdi.

Henrique devre arasına kadar yok

İsmail Kartal geçen sezonun son bölümünü sakatlığı nedeniyle kaçıran ve hala tedavisi süren Lincoln Henrique’nin sözleşmesinin devre arasına kadar dondurulduğu bilgisini verdi. Kaleci transferiyle alakalı gelen soruya Kartal “Kaleci transferiyle ilgili süreci başkanımız yönetiyor. Son durumu net olarak bilmiyorum. Transfer sürecinde her şey anlık olarak değişiyor.” dedi.

Kartal Konferans Ligi şampiyonluğu hakkında “Konferans Ligi şampiyonluğu neden olmasın? Bütün çalışmalarımızı bu doğrultuda yapıyoruz. Fenerbahçe’nin hedefi, olduğu her turnuvayı kazanmaktır.” şeklinde konuştu.

Holiganlık Yunanistan'da can aldı: AEK-Dinamo Zagreb maçı ertelendiHoliganlık Yunanistan’da can aldı: AEK-Dinamo Zagreb maçı ertelendi

“Gerçek liderlerimiz var”

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ferdi Kadıoğlu ise “Her kupayı kazanmak istiyoruz. Yeni oyuncularımız takımda oldukları için çok mutlu. Gerçek liderlerimiz var kadroda. Hocamızla daha önce de beraber çalışmıştık. Şu ana kadar her şey çok iyi gidiyor.” şeklinde konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.