Fenerbahçe kendini vurdu… Avantaj son dakikada uçtu

Şampiyonlar Ligi elemesinde Fenerbahçe Lille'e deplasmanda ilk yarıda Oosterwolde, son dakikada ise Çağlar'ın ayağına çarpıp ağlara giden gollerle yenildi. İrfan Can'ın harika frikik golü 2-1'lik skorla Kadıköy'deki rövanş için umutları taze tuttu.

Spor 7 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, Lille'e şanssız iki golle yenildi.

Jose Mourinho yönetiminde Şampiyonlar Ligi’nde kalabilmek için elemelerde boy gösteren Fenerbahçe 3. tur maçında Lille’e Hainaut Stadı’nda konuk oldu. Sarı-lacivertliler maça Livakovic, Mert Müldür, Oosterwolde, Çağlar Söyüncü, Ferdi Kadıoğlu, Krunic, Szymanski, İsmail Yüksek, Saint-Maximin, Tadic, Dzeko 11’iyle başladı.

Rumen hakem Istvan Kovacs’ın ilk düdüğüyle hareketlenen maça iyi başlayan taraf Lille oldu. Ev sahibi ekip sekizinci dakikada sağdan Santos’un geliştirdiği atakta Gomes’le gole yaklaştı fakat Livakovic kalesinde hata yapmadı. Dakikalar 12’yi gösterirken yine sağ kanattan ceza sahasına giren Santos’un altıpas içine sert gönderdiği top Fenerbahçe savunmasında Oosterwolde’ye çarpıp ağlara gitti ve bu talihsiz gol sonrası Fransız temsilcisi 1-0 öne geçti.

Skor üstünlüğüne karşın oyun üstünlüğünü de elden bırakmayan Lille maçta ilk yarım saatlik dilim sona ererken bir kez daha gole yaklaştı. Sağ kanattan yapılan ortada Çağlar topu kafa ile ceza sahası dışına gönderdi. Ceza sahası dışındaki Gomes’in gelişine sert şutunda, Livakovic meşin yuvarlağı köşeden çeldi. Sonrasında savunma tehlikeyi uzaklaştırdı. Bu pozisyonun hemen ardından Fenerbahçe ilk büyük tehlikesini yarattı. İsmail’in baskıyla kazandığı top sonrası Dzeko kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak şutunda Chevalier’yi geçemedi. Devamında boşta kalan topu savunma uzaklaştırdı. Dakikalar 36’yı gösterirken ev sahibi ekip sağ kanattan serbest vuruş kazandı. Cabella’nın arka direğe yaptığı ortada Alexsandro kafayı vurdu, Livakovic sağına uzanıp topu kurtardı. Devrenin kalanında başka pozisyon olmayınca soyunma odasına Lille’in tek farklı üstünlüğüyle gidildi.

Haftaya buluşalım haftayaHaftaya buluşalım haftaya

İlk yarıda istediği oyunu ortaya koymakta zorlanan Mourinho’nun öğrencileri ikinci 45 dakikaya etkili başladı. Yeni transferlerden Saint-Maximin devrenin hemen başında rakip savunmanın hatası sonrası ceza sahası içerisinde topla buluşup şutunu çekti ancak kaleci Chevalier ayaklarıyla golü önledi. Devamında Maximin bir kez daha net fırsat yakaladı. Yıldız oyuncunun kaleciyle karşı karşıya pozisyondaki aşırtma vuruşunda top Chevalier’den döndü. Devamında topu alıp kaleciyi de çalımlayan Maximin’in şutu çerçeveyi bulmadı. Maçta bir saatlik dilim geride kalmışken ikinci yarıda Lille ilk kez tehlike yarattı. Santos sağ kanattan ceza sahasına girdi, altıpas önüne yaptığı ortada Haraldsson’un kafa vuruşunda, yere de çarpan topu kaleci Livakovic kontrol etti.

Dakikalar 70’i gösterirken Mourinho iki hamle birden yaptı. Kanatları değiştiren Portekizli teknik adam Maximin ve Tadic’i kenara alırken Oğuz Aydın’la birlikte İrfan Can Kahveci’yi sahaya sürdü. 78’de topla ceza sahasına ilerleyen İrfan Can kale sahası çizgisinin hemen önünde sert bir faulle durdurulunca Fenerbahçe tehlikeli bölgeden duran top kazandı. Vuruş için topun başına geçen İrfan Can barajın üstünden çok klas bir vuruşla kaleciyi çaresiz bırakarak topu filelere gönderdi ve skora eşitliği getirdi. İrfan Can’ın gol sevincinde Yusuf Dikeç sevinci yapması dikkat çekti.

İrfan Can da akıma sessiz kalmadı.

Bu golün ardından uzatma dakikalarına kadar maçtaki eşitlik bozulmadı ancak dakikalar 90+1’i gösterirken hızlı gelişen Lille atağında Zhegrova Fenerbahçe ceza sahasına girmeden şutunu çekti ve Çağlar’dan seken top yükseklik kazanıp Livakovic’i yanıltınca Lille son saniyelerde bir kez daha şans golü bulup yeniden öne geçti. Fransa’da kalan dilimde başka gol olmadı. Lille, Fenerbahçe’yi sarı-lacivertlilerin attığı iki kendi kalesine gol sonrası 2-1 mağlup etti. Fenerbahçe’nin Lille’i Kadıköy’de ağırlayacağı rövanş maçı 13 Ağustos Salı günü saat 20:00’de başlayacak.

En-Nesyri ilk kez süre aldı

Faslı golcü çubuklu formayı ilk kez terletti.

Fenerbahçe’nin rekor bedelle kadrosuna kattığı Youssef En-Nesyri kulübede başladığı maçın 79’uncu dakikasında İrfan Can’a yapılan faul sonrası duran oyunda sahaya Dzeko’nun yerine dahil oldu. Faslı yıldızın oyuna girmesinin hemen ardından İrfan Can duran toptan fileleri bularak skoru eşitledi. Kalan sürede ilerde top tutmaya çalışan En-Nesyri takımının 2-1 yenilmesine engel olamadı.

Avrupa kupaları kariyerinde çıktığı sekizinci maçında ilk kez yenilgi yüzü gören Jose Mourinho maç sonu şunları söyledi:

“Şu anda devrede 2-1 mağlubuz, turun devresindeyiz. İkinci yarıyı bizim stadyumumuzda oynayacağız. O yüzden ‘haydi’ demek istiyorum. Şimdi Kadıköy zamanı. Onları bekleyeceğiz. Bunu söylemeyi sevmiyorum ama Fred’i özlüyorum. O bizim için önemli bir oyuncu.”

Aynı günde Fenerbahçe’nin maçıyla birlikte Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda yedi karşılaşma daha oynandı. Turun ilk ayağı oynanacak üç maçla tamamlanacak. İlk günde alınan sonuçlar şöyle:

Karabağ (Azerbaycan) – Ludogorets (Bulgaristan): 1-2
Malmö (İsveç) – PAOK (Yunanistan): 2-2
Midtjylland (Danimarka) – Ferencvaros (Macaristan): 2-0
Dinamo Kiev (Ukrayna) – Rangers (İskoçya): 1-1
Sparta Prag (Çekya) – FCSB (Romanya): 1-1
Salzburg (Avusturya) – Twente (Hollanda): 2-1

Kombinelerde en pahalı Fenerbahçe, en sadık GalatasarayKombinelerde en pahalı Fenerbahçe, en sadık Galatasaray

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.