Fenerbahçe kusursuz fırtınayı sürdürmek için Kasımpaşa deplasmanında

İsmail Kartal yönetiminde bu sezon Türkiye ve Avrupa'da çıktığı bütün maçları kazanan Fenerbahçe 16. maçında Kasımpaşa’ya konuk oluyor.

Spor 8 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Slovakya'dan dönen Fenerbahçe, Kasımpaşa maçının hazırlıklarını tamamladı.

Süper Lig’in 8. haftasında Fenerbahçe, Kasımpaşa’ya konuk oluyor. En son deplasmanda Spartak Trnava’yı 2-1 mağlup eden sarı-lacivertliler bu karşılaşmada sezonun 16. galibiyetini arayacak. Mete Kalkavan’ın düdük çalacağı karşılaşma beIN Sports 1’den naklen yayınlanacak.

Süper Lig’e kusursuz bir başlangıç yapan Kanarya 7 maçta topladığı 21 puanla lider konumunda. Sarı lacivertliler Kasımpaşa’yı da mağlup ederek milli araya kayıpsız girmek istiyor. Fenerbahçe, Kasımpaşa karşısında sakatlıkları devam eden Cengiz Ünder ve Emre Mor’dan yararlanamayacak. Spartak Trnava karşılaşmasında oyuna devam edemeyen Joshua King’in de oynaması zor gözüküyor.

Fenerbahçe'de hem rekor kırdı, hem artıya geçtiFenerbahçe’de hem rekor kırdı, hem artıya geçti

Kanarya, bu sezon Süper Lig’de çıktığı 3 deplasman mücadelesinde dört kez fileleri sarsarken kalesinde gol görmedi. Sarı-lacivertliler, sırasıyla Samsunspor’u 2-0, Ankaragücü ve Alanyaspor’u ise 1-0 mağlup etti. Kanarya, Kasımpaşa mücadelesinden galip ayrılması durumunda ilk 8 maçından da galip ayrılacak. Bu konuda rekor yine Fenerbahçe’ye ait. Sarı lacivertliler 2009-10 sezonunda ilk 8 haftayı üç puanla kapamayı başarmıştı.

Fenerbahçe uzattı ama Milano'nun fiyakasını bozduFenerbahçe uzattı ama Milano’nun fiyakasını bozdu

Kasımpaşa’da tek eksik Fall

Kasımpaşa ise şu ana kadar 3 galibiyet 3 beraberlik ve 1 yenilgi aldı, topladığı 12 puanla 6. sırada bulunuyor. Sakatlığı devam eden Mamadou Fall zorlu Fenerbahçe mücadelesinde forma giyemeyecek.
Fenerbahçe ve Kasımpaşa Süper Lig tarihinde bugüne kadar 40 kez karşılaştı. Sarı lacivertiler 32 mücadelede gülen taraf olmayı başarırken 4 karşılaşma berabere bitti 4 maçı ise Kasımpaşa galip kapadı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.