Fenerbahçe, MHK Başkanı İbanoğlu’nu istifaya davet etti

Fenerbahçe, Başkan Ali Koç hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu’nu istifa etmeye davet etti.

Spor 18 Kasım 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'den MHK Başkanı'na istifa çağrısı.

Türk futbolunda gündemi fazlasıyla meşgul eden olaylardan biri Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un kulübün Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda yaptığı açıklamalar oldu. Açıklamaların bir kısmında Koç, MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu hakkında “MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu’nun karakteri zayıf, omurgasız. Bu bir gerçek, yorum değil, bu bilgi. Bu arkadaş mevki, makam seviyor. Onun için verilen her görevi yerine getirir. O da Ege Bölgesi’nden, Denizlili.” sözlerini dile getirmişti.

İbanoğlu bu açıklamaların üstüne Ali Koç hakkında suç duyurusunda bulundu. Avukatı Yusuf Garip aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına giden İbanoğlu, şahsına yönelik ağır hakaret iddiasıyla bu başvuruyu yaptı.

MHK ve Fenerbahçe mahkemelik oldu!MHK ve Fenerbahçe mahkemelik oldu!

Başvuru üstüne Fenerbahçe Spor Kulübü dün İbanoğlu’na cevap verdi. Kulüp suç duyurusunda bulunulduğunu doğrulayıp “MHK Başkanı’nın kendince ortaya koyduğuna inandığımız ilkesel duruşu saygıyla karşılıyoruz. Bu ilkesel duruş doğrultusunda kendisi tarafından atılması gereken ilk adım; Başkanlığını yaptığı futbolun en önemli kurulu olan MHK’dan, hakemleri etki ve baskı altında bırakmamak için derhal istifa etmek olmalıdır.” açıklamasını yaptı.

Kulübün resmi kanallarından paylaşılan açıklamada TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye de “MHK Başkanının Başkanımız Ali Y. Koç’a yaptığı suç duyurusu hakkında bilgisi ve onayı var mıdır?” sorusu yöneltildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.