Fenerbahçe Oğuz Aydın’ı resmen duyurdu… Transferin perde arkası

Fenerbahçe, Galatasaray'ın da ilgilendiği milli futbolcu Oğuz Aydın transferini resmen duyurdu. Sarı kırmızılıların teknik direktörü Okan Buruk konuyla ilgili açıklama yaptı.

Spor 16 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Oğuz Aydın, sağlık kontrolünden sonra Fenerbahçe'ye imza atacak.

Fenerbahçe, Alanyasporlu futbolcu Oğuz Aydın’ın transferi için prensip anlaşmasına varıldığını duyurdu. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, “Kulübümüzün, kendisi ve Alanyaspor ile prensip anlaşmasına vardığı Oğuz Aydın, sağlık kontrolünden geçmek ve transfer görüşmelerini ilerletmek üzere bu akşam İstanbul’a gelecektir” denildi.

Transferin perde arkası: Galatasaray ilgileniyordu

Fenerbahçe’nin anlaşmaya vardığı Oğuz Aydın için Galatasaray’ın talip olduğu biliniyordu. Alınan bilgiye göre sarı kırmızılılar Kerem Aktürkoğlu’nu bu transfer döneminde satıp yerini Alanyaspor’dan Oğuz Aydın ile doldurmak istiyordu. Ancak Kerem Aktürkoğlu için beklenen teklif gelmeyince Oğuz Aydın transferi bekletildi. Harekete geçen Fenerbahçe, hem Alanyaspor hem futbolcuyu ikna etmeyi başardı.

Okan Buruk’tan Oğuz Aydın açıklaması

Hazırlık maçında Fortuna Düsseldorf’a 5-2 mağlup olan Galatasaray’ın teknik direktörü Okan Buruk, karşılaşmanın ardından Oğuz Aydın ile ilgili açıklamada bulundu. Buruk, “Oğuz Aydın konusunu söyleyeyim. Elimizde 7-8 kanat oyuncusu var. Sayımızın en yüksek olduğu yer. Oraya bir transfer daha yapmak çok mantıklı bir şey değildi. Zaten yer verme şansımız yok” dedi.

Galatasaray alarm veriyor! Beş gollü yenilgiGalatasaray alarm veriyor! Beş gollü yenilgi

Oğuz Aydın’ın bonservisinin yüzde 15’i Bucaspor 1928’e

Hollanda ekibi AZ Alkmaar altyapısından 2016 yılında Bucaspor altyapısına transfer olan 23 yaşındaki kanat oyuncusu, 2. Lig ve 3. Lig’de sarı-lacivertli formayı terlettikten sonra 2021’de Alanyaspor’a transfer oldu. 23 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Oğuz aydın, geçen sezon Alanyaspor formasıyla çıktığı 38 maçta 13 gol atarken sekiz asist yaptı. Fenerbahçe’nin transfer için Alanyaspor’a iki yıla yayılmış 6 milyon euro bonservis ücreti ödeyeceği belirtiliyor. TFF 2. Lig takımlarından Bucaspor 1928, Alanyaspor’la yaptığı sözleşme gereği bu paranın yüzde 15’ini alacak. Dört yıllık anlaşmaya imza atacak Oğuz Aydın sezon başına 30 milyon TL kazanacak.

Fenerbahçe - Lugano maçına İngiliz hakemFenerbahçe – Lugano maçına İngiliz hakem

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.