Fenerbahçe Okan Buruk hakkında suç duyurusunda bulundu

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün resmi ve akredite kuruluşlarından Hukukçu Fenerbahçeliler Derneği (HUFEDER) Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk hakkında suç duyurusunda bulundu.

Spor 28 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
HUFEDER, Okan Buruk hakkında suç duyurusunda bulundu.

Süper Lig’de üst üste ikinci şampiyonluğuna ulaşan Galatasaray’ın Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yaptığı kutlama esnasında Okan Buruk’un kamuoyuna yansıyan bir görüntüsü olay olmuştu. Sezen Aksu’nun ‘Şinanay’ şarkısına eşlik eden Buruk’un taraftarlarla birlikte şarkının küfürlü bir halini söylediği görülmüştü. Buruk hakkında Fenerbahçe Spor Kulübü’nün resmi ve akredite kuruluşlarından Hukukçu Fenerbahçeliler Derneği (HUFEDER) suç duyurusunda bulundu.

Dernekten yapılan açıklamada “Dün akşam saatlerinde geleneksel ve sosyal medyada yayınlanan küfürlü tezahüratları nedeniyle Okan Buruk hakkında 6222 Sayılı Kanun’un 14 ve 22. maddeleri uyarınca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur” ifadeleri kullanıldı.

HUFEDER Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ali Alper Alpoğlu da Buruk’un ilgili videoda Fenerbahçe’yi doğrudan hedef almamasına kanundaki ilgili maddeyi göstererek “6222/14 gereği suçun oluşması için “tehdit veya hakaret içeren söz ve davranışlarda bulunmak yeterlidir. Aynı madde gereği hakaret eylemini gerçekleştiren kişinin “BELİRLİ BİR KİŞİYİ VEYA ZÜMREYİ HEDEF ALIP ALMADIĞINA” bakılmaz” dedi.

HUFEDER son olarak Burhan Felek Spor Salonu’nda oynanan bir voleybol maçı sonrası Galatasaray taraftarı Uğur İris ve 14 yaşındaki kızı Nil’in gasp edilmesi olayında suça karışan Fenerbahçeli taraftarların savunmalarını üstlenmişti.

Galatasaray'ın şampiyonluk galasına damga vuran dört olayGalatasaray’ın şampiyonluk galasına damga vuran dört olay

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.