Fenerbahçe sezona hakem açıklamasıyla başlıyor

Fenerbahçe, Süper Lig'de 2023-24 sezonunun ilk maçına Kadiköy'de Gaziantep FK karşısında 21.45'te çıkacak. Sarı lacivertliler, yayınladıkları açıklamayla Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve hakemlere yeni sezonda adalet çağrısında bulundu.

Spor 13 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Konferans Ligi'nde üç üç yapan Fenerbahçe Süper Lig'de ilk maçını Kadıköy'de yapacak.

Süper Lig’de geçtiğimiz sezonu ikinci sırada kapatan ve Türkiye Kupası’nın sahibi olan Fenerbahçe, 2023-2024 sezonuna yeni bir yapılanmayla büyük hedeflerle giriyor. Fenerbahçe yönetimi, dün yaptığı açıklamayla TFF ve hakemlere çağrı yaptı. “Türkiye Futbol Federasyonu ve hakemlerden futbolu tarafsız ve adil yönetmelerini bekliyoruz” başlıklı açıklamada “Birbirine bağlı pek çok dinamiği barındıran, küçük müdahalelerin büyük sonuçlara etki ettiği futbolda en önemli yön vericilerden olan Türkiye Futbol Federasyonu ve tüm hakemlerden beklentimiz; Futbolun adaletini ve eşitliğini her koşulda korumaları, her türlü manipülasyondan uzak durmaları, objektif bir yaklaşım ve yönetim sergilemeleridir. Hakemlerin sorumluluklarında adil ve tarafsız olmaları, her takıma aynı mesafede yaklaşmaları, kararlarını dış etki ve etkenlere kapılmadan vermeleri, sporun ruhunu ve fair play ilkesini yansıtacak, futbolun basit ve temiz bir oyun olduğu gerçeğini herkese yaşatacaktır” denildi. Sarı lacivertliler bu konuda TFF’nin atacağı her adıma destek vereceğini de ilan etti. (Açıklamanın tam metni)

Qua vadis taraftar? Qua vadis basın?Qua vadis taraftar? Qua vadis basın?

Gözler ilk maça çevrildi

Bu açıklamanın ardından Fenerbahçe’de gözler 21.45’teki Gaziantep FK ilk hafta maçına çevrildi. Fenerbahçe ile Gaziantep FK arasında oynanacak mücadeleyi Abdülkadir Bitigen yönetecek. Bitigen’in yardımcılıklarını Serkan Olguncan ve Cevdet Kömürcüoğlu yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Mert Güzenge olacak.

Fenerbahçe: 6 Gaziantep FK: 2

Fenerbahçe ve Gaziantep FK, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 8 kez birbirlerine rakip oldu. Sarı-lacivertliler, 2019-2020 sezonundan itibaren Süper Lig’de mücadele eden rakibine karşı galibiyet sayılarında 6-2 üstün durumda bulunuyor. Bu süreçte Fenerbahçe’nin 21 golüne güney temsilcisi 10 golle karşılık verdi. Geçtiğimiz sezon Gaziantep’te oynanan maçta Kanarya, sahadan 2-1 galip ayrılırken, Kadıköy’de oynanması planlanan müsabaka ise deprem nedeniyle ligden çekilen Gaziantep ekibinin 3-0 mağlup sayılması kararlaştırıldı.

İsmail Kartal: Bir daha da kağıttan okumamİsmail Kartal: Bir daha da kağıttan okumam

Gaziantep FK 6 ay sonra sahada

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonrası ligden çekilme kararı alan Gaziantep FK, 6 ay sonra ilk kez bir lig maçına çıkacak. Oynadığı 22 karşılaşmada 25 puan toplayan güney ekibinin, kalan maçları rakibi lehine 3-0 olarak tescil edilse de, TFF tarafından Gaziantep ekibinin bu sezon da Süper Lig’de mücadele etmesi kararlaştırılmıştı. Süper Lig’de son olarak 4 Şubat tarihinde Antalyaspor’a karşı sahada olan kırmızı-siyahlılar yeni sezonun ilk maçında Fenerbahçe’ye karşı mücadele edecek.

Fenerbahçe’de üçüncü İsmail Kartal dönemi

Fenerbahçe, Jorge Jesus’la yollarını ayırdıktan sonra takımı üçüncü kez ‘camianın evladı’ olarak nitelendirilen İsmail Kartal’a emanet etti. Rusya ve İstanbul’da sürdürdüğü hazırlık süreci sonrası, Fenerbahçe, 2023-24 sezonunun ilk resmi maçlarını UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turlarında mücadele ettiği Moldova ekibi Zimbru’yla oynadı. Sarı-lacivertliler, rakibini İstanbul’da 5-0, deplasmanda ise 4-0’lık skorlarla yenerek elemeyi başardı. Fenerbahçe, 3. eleme turunda ise Slovenya’dan Maribor’u ilk maçta Kadıköy’de 3-1 yenerek tur için büyük avantaj yakaladı.

İrfan Can Kahveci daha ne yapsın!İrfan Can Kahveci daha ne yapsın!

Yeni transferlerle kadro güçlendirildi

Sarı-lacivertliler, yeni sezon için ilk transferini, 12 Haziran’da duyurdu. İskoçya ekibi Rangers ile sözleşmesi biten 26 yaşındaki İngiliz kanat oyuncusu Ryan Kent, kendisini Fenerbahçe’ye bağlayan imzayı 4 yıllığına attı. Son sezonunu İtalya ekibi Inter’de geçiren Bosna-Hersekli yıldız Edin Dzeko ise, Fenerbahçe’nin yeni sezonda açıkladığı ikinci transfer oldu. Sarı-lacivertliler, 37 yaşındaki milli oyuncuyla yıllık 4 milyon 200 bin euro karşılığında 2 senelik anlaşma sağladı. Fenerbahçe, savunmaya ilk takviyeyi Fransa ekibi Strasbourg forması giyen 28 yaşındaki stoper Alexander Djiku transferiyle yaptı. Bonservis bedeli ödenmeyen 28 yaşındaki Fransız asıllı Ganalı oyuncuyla 3+1 yıllık sözleşme imzalandı. Umut Nayir’i Eyüpspor’dan bedelsiz olarak transfer eden Fenerbahçe, milli futbolcuyla 2+1 yıllık anlaşmaya vardı. Fenerbahçe’nin orta sahaya bir diğer takviyesi ise Rusya takımı Dinamo Moskova’dan 9 milyon 750 bin euro bedelle transfer ettiği 24 yaşındaki Polonyalı orta saha oyuncusu Sebastian Szymanski oldu.

Dusan Tadic- Orkun Kökçü kavgasının nedeni belli olduDusan Tadic- Orkun Kökçü kavgasının nedeni belli oldu

10 numara Dusan Tadic’e

Fenerbahçe, Ajax’ın kaptanı 34 yaşındaki Sırp yıldız Dusan Tadic’i alarak taraftarını mutlu etti. Bedelsiz transfer edilen Tadic için sarı-lacivertli kulüp 2 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu. Açıklamada, futbolcuya 2023-2024 ve 2024-2025 sezonları için sezonluk 4 milyon 200 bin euro ödeneceği kaydedildi. Bu oyuncuya, daha önce Arda Güler’in sırtında olan 10 numaralı forma verildi.
Fenerbahçe, 20 Temmuz’da iki yeni transferi birden açıkladı. Son olarak İtalya ekibi Udinese’de forma giyen Brezilyalı savunma oyuncusu Rodrigo Becao’nun 8 milyon 300 bin euro karşılığından transfer edildiği duyuruldu. 20 yaşındaki genç oyuncu Bartuğ Almaz da, orta saha için, 1 milyon 200 bin euro karşılığında Fransa ekibi Marsilya’dan transfer edildi. Oyuncuyla 3 yıllık sözleşme imzalandı. Sarı-lacivertliler, milli oyuncu Mert Müldür transferini ise 2 Ağustos’ta kamuoyuna duyurdu. Son olarak İtalya ekibi Sassuolo’da forma giyen başarılı sağ bek ile 4 yıllık sözleşme imzalandığı açıklandı. Aynı gün, 2018-2019 sezonundan bu yana Fenerbahçe forması giyen ve bu sezon sonu sözleşmesi sona eren Sloven milli futbolcu Miha Zajc ile yeni bir sözleşme yapıldığı bilgisi geçildi. Fenerbahçe, başarılı orta saha oyuncusuyla 3 yıllık yeni bir sözleşme imzalandığını ve bu oyuncunun 2025-2026 sezonunun sonuna kadar sarı-lacivertli formayı giymeye devam edeceğini açıkladı.

Fenerbahçe transferde hız kesmezken orta saha takviyesi için Brezilya Milli Takımı’nda da forma giyen Manchester United’in yıldızı Fred’le anlaşma sağladı. Yine Marsilya’dan milli futbolcu Cengiz Ünder de İstanbul’a getirildi.

Fenerbahçe'den Ergin Ataman'a: Milli Takıma gelmeyi reddetmediFenerbahçe’den Ergin Ataman’a: Milli Takıma gelmeyi reddetmedi

Fenerbahçe’den giden oyuncular

Sarı-lacivertli kulüp, gelen oyuncular kadar giden oyuncular için de yoğun bir çalışma gerçekleştirdi. 18 yaşındaki Arda Güler, Real Madrid ile sözleşme imzaladı. Eflatun beyazlılar 6 Temmuz’da Arda Güler ile 6 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu. Fenerbahçe ise, Arda Güler’in 20 milyon euro bedel karşılığında transfer edildiği, FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedellerinin Real Madrid tarafından ödeneceği açıklamasında bulundu. Fenerbahçe’den giden oyuncular şöyle…

Diego Rossi: 5 milyon 600 bin dolar ve 1 milyon dolar bonusla MLS ekibi Columbus Crew’ne transfer oldu.

Attila Szalai: 12 milyon 300 bin euro bonservisle Bundesliga ekibi Hoffenheim’a imza attı.

Ally Samatta: Bedelsiz olarak Yunanistan ekibi PAOK’a transfer oldu.

Mergim Berisha: 4 milyon euro bonservis karşılığında Almanya ekibi Augsburg’un yolunu tuttu.

Dimitrios Pelkas: Hull City’de kiralıktı, sözleşmesi bitti ve takımdan ayrılarak Süper Lig ekibi Başakşehir ile anlaştı.

Ezgjan Alioski: Kiralık sözleşmesi sona erdi, Arabistan ekibi El Ahli’ye döndü.

Bruma: Portekiz ekibi Braga, 6 milyon 500 bin euro karşılığında bonservisini aldı.

Enner Valencia Internacional'de zor günler geçiriyor... Dışlanma ve tartışmaEnner Valencia Internacional’de zor günler geçiriyor… Dışlanma ve tartışma

Enner Valencia: Sözleşmesi bitti, Brezilya ekibi Internacional’a transfer oldu.

Joao Pedro: Brezilya ekibi Gremio, 3 milyon 500 bin euroluk satın alma opsiyonuyla 1 yıllığına kiraladı.

Tiago Çukur: Geçen yılı da kiralık geçiren genç oyuncu, Belçika 2. Lig ekibi Beveren’e 1 yıllığına kiralandı.

Ertuğrul Çetin: 20 yaşındaki kaleci 1 yıllığına Gençlerbirliği’ne kiralandı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.