Fenerbahçe Sivas’ta 90’da çöktü

Fenerbahçe, şampiyonluk için önemli maçta Sivasspor'a karşı Fred ve İrfan Can Kahveci ile iki kez öne geçti. 90+'4'te VAR müdahalesiyle kazanılan penaltı sonunda 2-2 berabere kaldı. Kanarya son beş haftaya girerken Galatasaray'ın dört puan gerisinde.

Spor 22 Nisan 2024
Fenerbahçe ve Sivasspor arasındaki maç büyük çekişmeye sahne oldu.

Galatasaray’ın Pendikspor’u 4-1 mağlup etmesinin ardından Fenerbahçe, deplasmandaki Sivasspor maçına zirvenin beş puan gerisinde çıktı. Hem Olympiakos’a elenmenin yaralarını sarmak hem de Süper Lig yarışında farkı korumak isteyen Kanarya, Oly maçında olduğu gibi ideal 11’iyle sahadaydı.

10. dakika Szymanski ceza alanı dışından vurdu savunmaya çarpan top kornere gitti. 13. dakikada Sivasspor sağ kanattan serbest vuruş kazandı. Kaptan Uğur Çiftçi ortaladı, Rey Manaj vurdu top ağlara gitti. Ancak gol, ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı. 34. dakikada Edin Dzeko, İrfan Can Kahveci’nin pasıyla kaleciyle karşı karşıya kaldı. Boşnak golcünün şutunda Ali Şaşal Vural başarılı oldu. 35. dakikada İsmail Yüksek, Rej Manaj ile girdiği ikili mücadele sonrası maçın ilk sarı kartını gördü. 41. dakikada Fode Koita’nın ceza alanı dışından şutunda Dominik Livakovic başarılı oldu. 43. dakikada Uğur Çiftçi’nin ortası kaleye yöneldi. Livakovic zorlukla topu kornere çeldi. İlk yarının son anlarında atak yapan Fenerbahçe’de Fred, ceza alanı dışında topla buluştu. Şık bir hareketle rakibini ekarte eden oyuncu sol ayağıyla 90 diye tabir edilen iki direğin birleştiği yere mükemmel bir şut attı ve takımını öne geçirdi. Fenerbahçe ilk yarıyı 1-0 önde kapadı. Sivasspor ilk yarıyı faul yapmadan kapadı. Süper Lig’de bu sezon oynanan 330. maçta ilk kez böyle bir istatistik ortaya çıktı.

İşte sporun pazartesi gündemiİşte sporun pazartesi gündemi

İkinci yarının başında Ferdi Kadıoğlu ortası yerden sekti ve Ali Şaşal’ı zorladı ancak Ali topun kaleye girmesine müsaade etmedi. 57. dakikada Fode Koita aldığı topu iyi taşıdı, takım arkadaşı Murat’la yaptığı ver kaçın ardından bomboş kaldı ve Livakovic’i mağlup ederek topu ağlara yolladı. Maça denge geldi. Sivasspor’un ilk faulü 64. dakikada geldi. Uğur Çiftçi sarı kart gördü. O dakikada Cengiz Ünder ve Mert Müldür oyuna girerken Osayi Samuel ve Dusan Tadic kenara geldi. 65. dakikada savunmanın hatalı geri pası sonucu Edin Dzeko kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak Ali Şaşal bir kez daha Dzeko’ya engel oldu. 70. dakikada Serdar Dursun ve Michy Batshuayi oyuna girerken Edin Dzeko ve Szymanski kenara geldi. Dzeko oyundan çıktıktan sonra direkt soyunma odasına yöneldi. Boşnak, birkaç dakika sonra yedek kulübesine döndü.

Fenerbahçe 80. dakikada sol kanattan etkili geldi. İsmail Yüksek attığı çalımdan sonra ortayı yaptı. Ceza alanı çizgisine yakın noktada topa gelişine vuran İrfan Can Kahveci yaptığı vuruşla Ali Şaşal Vural’ı mağlup etti ve takımını 2-1 öne geçirdi. 88. dakikada Fenerbahçe savunması arkasına uzun top geldi. Manaj karşı karşıya kaldı ancak pozisyondan yararlanamadı. Auta giden şut sonrası Manaj yerde kaldı. Yaklaşık üç dakikalık VAR incelemesi ardından hakem Cihan Aydın ekran başına gitti. İnceleme sonrası penaltı kararı çıktı. Sivasspor’da 90+4. dakikada Rey Manaj topun başına geçti. Vuruşta hata yapmayan Manaj bu sezon 17. golünü kaydederek skora 2-2 eşitlik getirdi.

Maçın sonuna 10 dakika ilave edildi. 90+6. dakikada İsmail Yüksek’in ceza alanı önünden şutu auta gitti. Serdar Dursun 90+8. dakikada topu ağlara yolladı ancak ofsayt gerekçesiyle gol geçerlilik kazanmadı. Fenerbahçe, Sivasspor ile 2-2 berabere kaldı. Şampiyonluk yarışında Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki puan farkı dörde yükseldi.

Galatasaray'ın süper ikilisi: Mertens ve Icardi son beş hafta sürekli tabeladaGalatasaray’ın süper ikilisi: Mertens ve Icardi son beş hafta sürekli tabelada

Rakamlarla Sivasspor-Fenerbahçe maçı

Opta verilerine göre Sivasspor, Ocak 2022’den (1-1) bu yana ilk kez Fenerbahçe’ye rakip olduğu bir Süper Lig maçından puan aldı. Fenerbahçe’nin Süper Lig deplasmanlarındaki 10 maçlık galibiyet serisi, Sivasspor karşısındaki 2-2’lik beraberlikle sona erdi. Bu sezon ligdeki 17’nci golünü Fenerbahçe ağlarına gönderen Rey Manaj, Sivasspor formasıyla bir Süper Lig sezonundaki en yüksek sayının sahibi olan Aatif Chahechouhe’nun rekorunu egale etti.

‘Pes etmeyeceğiz’

Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal henüz hiçbir şeyin bitmediğini, kalan beş maçı kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı. Kartal puan farkının dörde çıkmasıyla ilgili “Onunla ilgili konuşmuyoruz. Puan farkının açıldığını düşünmüyoruz. 5 maçın 5’ini de kazanıp şampiyon olmayı hedefliyoruz” dedi. Kartal penaltı pozisyonuyla ilgili “Şampiyonluğa oynayan bir takıma karşı maçın son anlarında böyle bir penaltı verilmez. Biz izledik, baktık. Gerçekten çok ağır bir karar. Bunun nasıl olduğunu anlamış değiliz. VAR’da yabancı hakem var diye olmayan bir şeyi olmuş gibi aleyhimize veriliyor. Yabancı yerli olur fark etmez. Biz adalet istiyoruz. Adalet aleyhimize işledi” diye konuştu.

Kartal “Bugün biz gerçekten çok iyi futbol oynayamadık. Bu doğru. Ancak, 3-4 günde 1 maç oynamanın zorlukları var. Bazı oyuncularım çok aşırı yorgun olduklarını söyledi. Mecburi değişiklikler yaptık. Bazı değişiklikleri maçı çevirmek için yaptık. Sonuçta olmadı. Üzgünüz. Taraftarlarımızdan özür diliyoruz. Buraya kadar gelip bizi desteklediler. Onlara 3 puan vermeyi çok isterdik. Daha önümüzde 5 maç var. Rams Park’taki maçtan önce ve sonrası demiyorum. Bakalım. Biz 5 maçımızın 5’ini kazanmak için vargücümüzle mücadele edeceğiz. Asla pes etmedik. Pes de etmeyeceğiz!” dedi.

Fenerbahçe, Sivasspor karşısında kritik 2 puan kaybetti.

‘Çok sinirliyim’

Fenerbahçe’nin ikinci golünü atan İrfan Can Kahveci “Şimdi de gördüm pozisyonu. Penaltı pozisyonu. Top auta gitmiş zaten. Top auta gittikten sonra darbe geliyor. Kalecinin ayağı sabit. Anlam veremiyorum. Cihan Hocamıza da orada açıkladım. Futbolu biraz bilmek lazım. Top artık auta gitmiş yani. Livakovic adama gitmiyor, adamın ayağı Livakovic’e geliyor. Çok sinirliyim. Önümüzdeki maçlarda elimizden geleni yapacağız. Böyle pozisyonları yakıştıramıyorum. Nerelere gideceğini tahmin edemiyorum Türkiye’de futbol açısından. Hayırlısı olsun bakalım” dedi.

Fred ise “Golü attıktan sonra kendi adıma çok mutluydum. Ben bir önliberoyum, çok gol atmıyorum. Sonuç böyle olunca mutlu olmak mümkün değil. Konuşmak zor. Önümüzde başka önemli maçlar da var. Bu maç çok önemliydi. 2 kez öne geçtik ama berabere bitti. Çok düşünmemiz gerek. Yeterince iyi değildik. Berabere kaldık. Neleri iyi yapmadığımızı düşünmeliyiz” dedi.

Fred, enfes bir gol attı galibiyete yetmedi.

‘Onun bunun çocukları’

Sivasspor teknik direktörü Bülent Uygun maç sonunda çok ağır açıklamalar yaptı ve şunları söyledi: “Biz Süper Lig’in en az bütçeli ikinci takımıyız. Sosyal medyadakiler… Önce aynaya baksın onlar. Artık ülkede sevgi saygı, insanlara karşı olmayan bir yapının aldığı bir durum. Velhasıl ona rağmen bütün herkes işini yapmaya çalışıyoruz. Biz iyi mücadele ettik. 1 puan kazandık. 2 sene önce Rize’deyken Galatasaray’ı evinde yenmiştik ve o zaman da onlar şampiyonluktan olmuştu. Dolayısıyla şampiyonun kim olduğu beni ilgilendirmiyor. Sadece, sosyal medyadan anamıza avradımıza çoluğumuza çocuğumuza küfür eden yani onun bunun çocuklarına edecek söz yok. Nasıl bir şekil aldık, nasıl birbirimize sevgimizi saygımızı, inancımız kaybettik onu anlamış değilim. Bu kadar iftira atılıyor. Biz Yiğidolar olarak aslan gibi duruyoruz. Sosyal medyada Sivasspor taraftarlarından bizi linçleyenlere karşı bize sahip çıkmaları için ricada bulunacağım. Ben artık yoruldum. Hepsine 100’er milyar lira tazminat davası açacağım. O capsler var, capsler. O capsleri sokacağım bir yerlere. Sonra görecekler benim kim olduğumu. Kalabalıkta konuşanın tenhada affı olmazmış. Bakacağız.”

Uygun ağır açıklamalarına “Biz insanların eleştirilerinden sıkıntı duymuyoruz. Bazı gazeteci gözüken tetikçiler var. Para alanlar. Onların yaptığı oradaki yalan haberler, o yalan haberlere inanan bu ülkede bir sürü salak var. Ondan sonra bir sürü laf küfür anamıza avradımıza. Sonra da hepsi 30’ar, 50’şer milyar ödüyorlar. Sonra ‘Abi ben yapmadım, çocuğum yaptı. Ben etmedim hacklenmiş’ diye kıvırmaya çalışıyorlar. Ben o paraları sokak köpeklerine, kimsesiz çocuklar yurduna, yaşlılar yurduna bağışlıyorum. Daha da bağışlamaya devam edeceğim. Kimseyi affetmem. Olay bu. Ben kaç maçtır, uzun zamandan beri ne kaybediyorum ne bir şey. 8-9 maçtır 1 mağlubiyetim var. Ben futbol adına gerçekleri yapmaya çalışıyorum. Ben Türkiye’nin en genç en başarılı teknik direktörüydüm. Birçok takımın hocası küme düşürüyordu takımları. Ben düşen takımları aldım her seferinde kurtardım, her seferinde kurtardım. Yaşananlar veya yaşatılanlar… Cenabı hakkın bir kaderi vardır. Kader gayrete aşıktır. Bizim gücümüz, yapımız mı neydi. Bunları yaşamamız gerekiyordu. Sosyal medyanın kirli trolleri, yani paralı askerleri… Ettikleri küfürler var ya hepsi onlara. Bize bir şey olduğu yok. Ben buradayım. Hep aynı yerdeyim” diye devam etti.

Bülent Uygun açtı ağzını yumdu gözünü.

‘Kalemini satan satılıklar’

Uygun “Beni herkes tanır, gelir. Sosyal medyadan küfür ettim der, hakkını alır. Ben de veriyorum tazminat davasına, alırım parayı, fark etmiyor bağışlıyorum. Kendi ülkende bu kadar kirlenen bir toplum. Ne olduk arkadaş ya! Eskiden birbirimizin evlerine giden, saygıda kusur etmeyen, doğruyu yazan gazeteciler… Şimdi para alıyorlar, onlar kendilerini biliyor, konuşacağım. Para alıyor, inadına yalan haber yapıyor. Kalemini paraya satan satılıklar var. Sosyal medyadan ahkam kesiyor. Altına da 700-800 kişi… Biz bunu düzeltemeyiz. Herkes TC’siyle sosyal medya açacak ve o TC’nin üzerinden ceza yiyecek. Buna devlet gerekeni yapması lazım bir an önce. Bir tane iftirayla peşinden milletin gitmesine neden olacak. Ceza ve yaptırımlar kat kat olacak ki belki disipline olurlar. Sahte nicklere hesap açıyorlar. Sonunda bulunuyorlar. Hepimizin çoluğu çocuğu hanımı var. Sizin de var. O kadar bütün hepsininki sizin hepinize diye söyleyesi geliyor insanın. Namusuma şerefime her şeyime dil uzatıyorsun, utanmadan iftira atıyorsun. Biz 1 dolara… Neyse sonra fazla sinirleniyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.