Fenerbahçe transferi resmen açıkladı: Sertaç Şanlı

Son iki sezondur Barcelona forması giyen milli basketbolcu Sertaç Şanlı Fenerbahçe'ye transfer oldu.

Spor 14 Temmuz 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Sertaç Şanlı Fenerbahçe'de.

Fenerbahçe, basketbol şubesindeki transfer çalışmalarını hızlandırdı. Darius Thompson’ı Anadolu Efes’e ve Kostas Sloukas’ı Panathinaikos’a yüksek maaş teklifleri dolayısıyla kaptıran sarı-lacivertliler, Partizan’dan Yam Madar’ı kadrosuna kattığını duyurmuştu.

Fenerbahçe’nin ikinci transferi Barcelona’dan geldi. Sertaç Şanlı, 2 senelik İspanya macerasının ardından Türkiye’ye Fenerbahçe formasıyla döndü. Sertaç, Barcelona’ya Anadolu Efes’le EuroLeague şampiyonluğu yaşadıktan sonra transfer olmuştu.

Sertaç geçen sezon Barcelona formasıyla EuroLeague’de 36 maça çıktı ve bu maçlarda 6.2 sayı, 3.1 ribaunt ortalamaları yakaladı. Oyuncu, 38 İspanya Ligi maçında 7.4 sayı ve 3.4 ribuantla mücadele etti. Sertaç, Anadolu Efes macerası öncesinde Beşiktaş, Trabzonspor, Uşak Sportif, Gaziantep, Galatasaray gibi takımlarda mücadele etmişti.

Fenerbahçe'den iki veda, bir merhaba!Fenerbahçe’den iki veda, bir merhaba!

Madar transferinde bir garip pürüz

Fenerbahçe’nin duyurduğu ilk transfer olan Yam Madar hamlesinde enteresan bir pürüz yaşandı. Oyuncunun eski takımı Partizan, Madar’ın sözleşmesinin tek taraflı feshinin yasal olmadığını öne sürerek FIBA’ya başvuru yapılacağını belirtti. Sırp kulüp oyuncunun sözleşmesinin 2+1 senelik olduğunu ve 1 senenin takım opsiyonu olduğunu belirttiği açıklamalarında, sözleşme feshiyle ilgili gelen e-postanın “gereksiz” olarak nitelendirildiğini ve kulübün bunu sonradan fark ettiği belirtildi.

Partizan “Bu duruma dair en önemli konu, Yam Madar’a kulübümüzün tüm mevcut oyuncularıyla aynı anda ödeme yapmış olması ve ne kendisine, ne de kendisini temsil eden CAA’ya tek bir dolar bile maaş borcu olmamasıdır” şeklinde açıklamalarını sürdürürken, oyuncunun menajeri Misko Raznatovic’le alakalı olarak “Misko Raznatovic’in sahibi olduğu ve 20 yıldan daha uzun süredir iş birliğini yürüttüğü Beobasket isimli menajerlik şirketiyle iş birliğini sonlandırma kararı almıştır” ifadelerini kullandı. Partizan ayrıca oyuncunun sözleşme uzatma noktasında mevcut kontratındaki maaşının iki katını istediğini de vurguladı. Kulüp, İsrailli sporcunun transferi konusunda Fenerbahçe’yle bonservis görüşmesi yapmaya açık olduklarını fakat şayet transferin söz konusu görüşmeler ve alışveriş usulüyle gerçekleşmemesi durumunda tüm yasal hakları kullanacaklarını belirtti.

Avrupa’nın en önde gelen menajeri Misko Raznatovic’le arasını açan Partizan’ın koçu, eskiden Fenerbahçe’yi de çalıştıran Zeljko Obradovic. Söz konusu enteresan sürecin Fenerbahçe – Obradovic ilişkisine etkisinin ne boyutta olacağı merak konusu.

Obra’nın yardımcısından güzel jest: Şampiyonluk yüzüğü açık artırmadaObra’nın yardımcısından güzel jest: Şampiyonluk yüzüğü açık artırmada

Partizan’dan transfer harekatı

Partizan Madar’ın transferindeki karışıklığın yanında transfer çalışmalarına devam ediyor. Takım geçtiğimiz sezonu Partizan’da geçiren forvet Mateusz Ponitka’yla anlaşma sağlandığını duyurdu. Ponitka, EuroBasket 2022’de gösterdiği performansla dikkat çekmişti. Ioannis Papapetrou’nun Panathinaikos’a geri dönmesinin ardından pozisyonda boşluk doğan Sırp kulübü bu boşluğu Ponitka’yla doldurdu. Öte yandan Partizan gard bölgesine Ognjen Jaramaz transferiyle ekleme yaptı. Jaramaz, kariyerinin son iki sezonu Bayern Münih formasıyla EuroLeague’de geçirdi.

Oly’den Sikma hamlesi

Sezonun bitimiyle beraber büyük kan kaybı yaşayan Olympiacos eksiklerin yerini doldurmaya çalışıyor. Önce Sasha Vezenkov’u NBA’e ardından Kostas Sloukas’ı ezeli rakibi Panathinaikos’a kaptıran Oly, kariyerinin son 6 sezonunu Alba Berlin forması altında geçiren uzun forvet Luke Sikma ile anlaştı. Oly 33 yaşındaki tecrübeli isimle 2 senelik sözleşme imzaladı. Pire ekibi daha önce uzun oyuncu Nikola Milutinov’la anlaştığını duyurmuştu. Oly’nin Sloukas yerine gard eklemesi ise Real Madrid’den Nigel Williams-Goss olmuştu.

Olympiacos’tan Luke Sikma hamlesi.

Barça durmuyor

Barcelona yeni sezon hazırlıkları kapsamında transferlerini sürdürüyor. Takım, dün gece EuroBasket 2022 MVP’si uzun Willy Hernangomez’i kadrosuna kattığını açıklamıştı. Barça’nın son transferi aynı turnuvada milli takımın formasını terleten isimlerden biri Dario Brizuela oldu. Brizuela 2019’dan bu yana Unicaja Malaga forması giyiyordu ve sözleşmesinde 1 milyon Euro’luk bir çıkış maddesi bulunuyordu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.