Fenerbahçe, VakıfBank’a acımadı

Fenerbahçe hafta içinde Şampiyonlar Ligi'nde elenen VakıfBank'ı 3-1 yendi ve Sultanlar Ligi'nde liderliğini sürdürdü. Sarı lacivertlilerde Melissa Vargas ve Arina Fedorovtseva yıldızlaştı.

Spor 4 Mart 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, VakıfBank'ı 3-1 mağlup ederek yoluna emin adımlarla devam etti.

Sultanlar Ligi’nde iki şampiyonluk favorisi Fenerbahçe ve VakıfBank Burhan Felek Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi. Fenerbahçeli taraftarların salonun neredeyse tamamını doldurduğu güzel bir voleybol akşamında iki büyük ekip kozlarını paylaştı. VakıfBank hafta içi Imoco’ya elendikten sonra yaralarını sarmak, Fenerbahçe yükselen formunu sürdürmek ve liderliğini korumak istiyordu.

Kanarya o formunu sergilediği bir ilk seti 25-13 önde kapadı. VakıfBank ikinci sette toparlandı ve reaksiyon verdi. Her ne kadar Aslı Kalaç ve Eda Erdem’in etkili oyunları olsa da VakıfBank seti 25-22 kazanarak skoru dengelemeyi başardı. Üçüncü setin ortasında Arina Fedorovtseva oyuna ağırlık koyup Fenerbahçe’nin farkı açmasını sağladı. Üçüncü seti Fenerbahçe 25-18 kazanmayı başardı. Dördüncü sette de rakibine fırsat tanımayan sarı-lacivertliler Fedorovtseva ve Melissa Vargas’ın etkili oyunlarıyla sonuca gitti. Maç 25-22’lik dördüncü set sonucu ev sahibi lehine 3-1 bitti.

Fenerbahçe’de Arina 19, Melissa Vargas ise 18 sayıyla oynayarak galibiyette önemli pay sahibi oldular. Vakıf’ta Brezilyalı Gabi’nin 17 sayısı yeterli olmadı. Fenerbahçe 22. maçında 21. galibiyetini aldı. VakıfBank bu sezon ikinci kez mağlup oldu ve Eczacıbaşı ile Fenerbahçe’nin bir galibiyet arkasına düştü.

Sultanlar Ligi’nde diğer sonuçlar:

Kuzeyboru-Muratpaşa Bld 3-1

Karayolları-Galatasaray 0-3

Aydın Bşb-Sarıyer Bld 3-1

THY-PTT 3-2

Eczacıbaşı-Nilüfer Bld 3-0

Sporda pazar mesaisinin getirdikleri... Futbol, voleybol, basketbol...Sporda pazar mesaisinin getirdikleri… Futbol, voleybol, basketbol…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.