TFF’den Mert Hakan Yandaş kararı: Sevk yok

Ankaragücü'nün Türkiye Kupası maçında Fenerbahçeli Mert Hakan Yandaş için yaptığı şikayet başvurusu reddedildi. Gerekçe: Sözle yapılan eylemlerde VAR varsa sevk yapılmaz.

Spor 2 Mart 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Ankaragücü, 3-0 kazandığı Türkiye Kupası maçı sonrasında Mert Hakan Yandaş için şikayette bulunmuştu.

Ankaragücü, Fenerbahçe’yi 3-0 yenerek eledikleri Türkiye Kupası çeyrek final maçı sonrası İstanbul’un sarı lacivertli takımının futbolcusu Mert Hakan Yandaş hakkında hakaret ettiği gerekçesiyle TFF’ye şikayette bulundu. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevkleri yapan Hukuk Kurulu konuyla ilgili kararını verdi.

Ankaragücü’nün başvuru kabul edilmedi. Bunun nedeni olarak Şikayet başvurusunun reddedilme sebebi ise Futbol Disiplin Talimatı’nın ‘Deliller’ başlıklı 75. maddesinin 2. fıkrası olarak belirtildi. Söz konusu madde şöyle: “Sözlü olarak gerçekleştirilen disiplin ihlallerinde, resmi yayıncı kuruluş görüntüleri, izleyen kişiler tarafından ihlal olarak algılanacak tarzda söz için de delil olarak kabul edilebilir. VAR sisteminin uygulandığı müsabakalarda bu madde hükmü uygulanmaz.”

İşte cumanın getirdikleri... Gazeteciye Icardi cezası, Süper Lig, basketbol...İşte cumanın getirdikleri… Gazeteciye Icardi cezası, Süper Lig, basketbol…

Ankaragücü’ne yanıt geldi

TFF’den konuyla ilgili Ankaragücü’nün başvurusuna ilişkin yanıt geldi. Maçta VAR sisteminin olması ve oyuncunun ihlaline ilişkin bir rapor olmadığı vurgulnarak “Şikayet dilekçenize yönelik olarak bir işlem yapılamayacağı hususunu bilgilerinize rica ederiz” denildi.

Tahkim Kurulu, Galatasaray’ın cezasını onadı

Öte yandan Tahkim Kurulu, PFDK’nın 22 Şubat’ta açıkladığı cezalara ilişkin Galatasaray’ın yaptığı itirazı reddetti ve kararları onadı. Sarı kırmızılılar deplasmandaki Ankaragücü karşılaşmasından sonra şu cezaları almıştı…
* Saha olayları – 112 bin TL.
* Merdiven boşluklarında seyirci bulunması – 195 bin TL.
* Çirkin ve kötü tezahürat 260 bin TL.
* Misafir tribün 407 blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi.

Fenerbahçe mutlu.. Rekor gecesi: Sayı, asist...Fenerbahçe mutlu.. Rekor gecesi: Sayı, asist…

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.