Fenerbahçe ve Galatasaray play-off öncesi ‘efe’lendi!

Efeler Ligi'nde Halkbank'a ilk yenilgisini normal sezonun son haftasında Fenerbahçe'ye karşı aldı. Galatasaray ise deplasmanda Ziraat Bank Kart'ı devirdi. Bu dört takım şampiyonluk için play-off oynayacak.

Spor 23 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, Halkbank'a sezonun ilk yenilgisini normal sezonun son maçında tattırdı.

Efeler Ligi’nde son hafta maçları şampiyonluk için mücadele edecek dört takımın birbiriyle yaptığı maçları sahne oldu. Ligi ilk sırada bitiren Halkbank, takipçisi Fenerbahçe’ye konuk olurken dördüncü Galatasaray ise Ziraat Bankkart deplasmanına gitti.

Fenerbahçe, Halkbank’a ilk yenilgisini tattırdı

Halkbank normal sezonun son maçına çıktığı 25 karşılaşmanın hepsini kazanarak lider olmayı garantileyerek İstanbul deplasmanına gitti. Lig ikincisi Fenerbahçe ise salı günü Kupa Volley’de karşılaşacağı rakibine gözdağı vermek istiyordu. Maça iyi başlayan sarı lacivertliler oldu. Farkı açtığı sette avantajını kaybetmeyen Kanarya 25-19’luk skorla 1-0 öne geçti. İkinci sette büyük çekişme vardı. Halkbank’ta öne çıkan Ngapeth’in aldığı sayılarla seti 28-26 Ankara ekibi kazandı. Çekişme sonraki setlerde de sürdü. Benzer senaryoya sahne olan setleri son anlarda yaptığı iyi savunmalarla lehine çeviren Fenerbahçe 25-22 ile sonraki iki seti de kazanmayı başardı. Sahadan 3-1 galip ayrılan Kanarya, rakibine ligde ilk yenilgisini tarttırdı.

Galatasaray etkili oyunuyla rakibini devirmeyi başardı.

Galatasaray, Ankara’da kazandı

Ligi dördüncü bitiren Galatasaray ise kendisinden bir üst basamakta yer alan Ziraat Bankkart deplasmanında sezonu tamamladı. İlk seti ev sahibi 25-20 kazandı. Bundan sonra oyuna ağırlığını koyan Galatasaray 25-16, 25-19 ve 25-17’lik setlerle maçtan 3-1 galip ayrılmayı başardı.

Play-off’a lider olarak giren Halkbank, normal sezonu dördüncü bitiren Galatasaray ile eşleşti. Fenerbahçe’nin rakibi ise Ziraat Bankkart oldu. Ayrıca Fenerbahçe ve Halkbank salı günü yapılacak Kupa Volley yarı finalinde tekrar karşılaşacak. Diğer maçlarda alınan sonuçlar şöyle…

Arkas – Alanya Bld 2-3

Akkuş Bld – Develi Bld 3-1

Bursa BB – Türşad 3-0

Cizre Bld – Bigadiç Bld 3-0 (Hükmen)

Hatay BB – Spor Toto 0-3 (Hükmen)

5 ila 8. sırayı belirleyecek play-off 2. etap maçlarındaki eşleşmeler ise şöyle oldu: Alanya Bld-Spor Toto,
Arkas – Bursa BB.

Süper Kupa'da tarih değişmediSüper Kupa’da tarih değişmedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.