Spor dünyası tek vücut: Atatürk kazandı

Futbol dünyası tek yürek oldu, Suudi Arabistan'da maça çıkmayıp geri dönen Fenerbahçe ve Galatasaray'a destek yağdı. İki takıma Süper Kupa'yı oynaması için çok sayıda kulüp ve stattan teklifler yağdı.

Spor 29 Aralık 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Süper Kupa maçı oynanmadı, Türk sporundan karara destek yağdı.

Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde yapılacak Süper Kupa final maçına çıkmama kararı almasına spor dünyasından muazzam destek geldi. Bu destek daha maça çıkıp çıkmamanın tam belli olmadığı, Suudi Futbol Federasyonuyla müzakerelerin devam ettiği saatlerden itibaren çok belirgindi.

Maç saati yaklaşırken yayıncı kuruluş hiçbir şey yokmuşçasına yayınlarına devam ederken sosyal medyada Galatasaray ve Fenerbahçe kulüplerinin federasyon Suud yetkililer karşısında takındıkları tavır takdir gördü.

Maç saati giderek yaklaşırken Fenerbahçeli futbolculardan İrfan Can Kahveci ve Mert Hakan Yandaş’ın kişisel hesaplarından yaptıkları paylaşımlar gösterilen duruşu kanıtlar nitelikteydi. Bu iki futbolcuya ek olarak daha sonra Cengiz Ünder ve İsmail Yüksek gibi Fenerbahçeli futbolcular da konuyla alakalı kişisel sosyal medya hesaplarından paylaşım yaptılar.

Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı’nın kaptanı Eda Erdem Dündar da kişisel hesabını kullanarak verilen tepkiye destek oldu. Eda, Mustafa Kemal Atatürk’ten alıntı yaparak “Bir ulus; sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe, yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez” dedi.

Galatasaray’da forma giyen futbolculardan Barış Alper Yılmaz, Abdülkerim Bardakcı ve Kerem Aktürkoğlu da Instagram Hikayeler üzerinden bir paylaşım yaptı ve yaşananlara tepki gösterdi. Galatasaray’da forma giyen bir başka futbolcu Kerem Demirbay da “Asla geri adım atmayacağımız değerlerimiz var. 100 yıl önce de böyleydi, şimdi de böyle.” notuyla bir paylaşım yaptı.

Kerem Aktürkoğlu’ndan Mustafa Kemal Atatürk paylaşımı.

Galatasaray’ın Uruguaylı futbolcularından Lucas Torreira da iki takım taraftarının bu sezon Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak stadyumlarında hazırladıkları koreografilerin olduğu bir görseli paylaştı.

Torreira’nın paylaştığı görsel.

Fenerbahçe’nin futbolcusu Lincoln Henrique’nin eşi Adriana Müller ise “Yurtta sulh, cihanda sulh” notuyla El Awwal Stadyumu içinden Türk bayrağıyla bir fotoğraf paylaştı.

Lincoln Henrique’nin eşi bayrakla.

Beşiktaş’tan davet

Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünü ve ismini taşıyan pankart ve tişörtlerle alakalı olarak Suud yetkililerin yaptıklarına tepkilerden biri Beşiktaş Spor Kulübü’nden geldi. Siyah-beyazlı kulüp önce “ATAM İZİNDEYİZ” yazılı bir paylaşım yaparken ardından iki büyük kulübü Süper Kupa’nın oynanması için Tüpraş Stadyumu’na “Cumhuriyetimizin 100. yılında oynanacak Süper Kupa finalini, uygun bir tarihte, Atamızın semtinde, dünyanın en güzel stadında oynamak üzere, Atatürk sevdalılarını Türk bayraklarıyla Dolmabahçe’ye bekleriz” sözleriyle davet etti.

Süper Lig’in büyüklerinden Trabzonspor da yine akşam saatlerinde “YURTTA SULH, CİHANDA SULH!” notuyla bir paylaşım yaptı.

Bir diğer Süper Lig kulübü Antalyaspor “Cumhuriyetimizin 100. yılında iki güzide kulübümüzü Süper Kupa finalini oynamak için Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hiç şüphesiz ki dünyanın en güzel yeridir” dediği Antalya’ya davet ediyoruz!” notuyla finalin Antalya’da oynanması çağrısı yaptı. Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş mücadelesini başlatmak için 15 Mayıs’ta başlayan Bandırma Vapuru yolculuğuyla 19 Mayıs’ta vardığı Samsun’un takımı Samsunspor da “Işıkları açtık, bayrakları astık, Samsun’a bekliyoruz.” notuyla kupaya ev sahipliği yapabileceğini paylaştı.

Süper Lig’in başkent temsilcisi Ankaragücü ise “Eski adı Cumhurbaşkanlığı Kupası olan Süper Kupa finalinin; Cumhuriyet’imizin 100.yılında Başkentimiz Ankara’da oynanması için TFF ve kulüplerimize davetimizdir” notuyla maçın Ankara’da oynanması çağrısı yaptı.

Süper Kupa mücadelesini şehrine davet eden kulüplerden bir tanesi de Sivasspor oldu. Sivas ekibi “Cumhuriyetimizin 100. yılında oynanacak Süper Kupa finali, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Sivas’a yakışır.  dedi.

Süper Lig’de mücadele eden bir diğer ekip Konyaspor “Cumhuriyetimizin 100. yılında oynanacak Süper Kupa finali için A Milli Takımımızın evi, hoşgörü şehrimiz Konya’ya bekliyoruz.” diyerek mücadeleye ev sahipliği yapabileceklerini belirttiler. Bunun dışında Adana Demirspor, İstanbulspor, Adanaspor, Altay, Hatayspor gibi kulüpler de resmî hesaplarından paylaşımlar yaptılar.

Türk futbolunun köklü kulüplerinden Eskişehirspor da yaptığı paylaşımla Suudi Arabistan’da yaşananlara tepki gösterdi. TFF 1. Lig takımlarından Sakaryaspor da yaşanan olaylar karşısında tepkisini gizlemedi ve bir paylaşım yaptı.

Suud yetkililerin pankart ve tişörtler konusundaki tavırlarına tepki veren yalnızca futbol kulüpleri olmadı. Türk basketbolunun lokomotifi Anadolu Efes de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duruma tepki gösterdi.

Türk voleybolunun önde gelen temsilcilerinden kadınlarda son dünya şampiyonu Eczacıbaşı da duruma tepkisiz kalmadı. Voleybol kulübünün resmi hesabından yapılan paylaşımda “Tartışmaya kapalı.” notu yer aldı.

Beşiktaş Basketbol Şubesi’nden çağrı

Beşiktaş Basketbol Şubesi de yaşananlara kayıtsız kalmadı. Kulüpten yapılan açıklamada “İstersen Donatırız Dört Bir Yanı Bayraklarla  30 Aralık Cumartesi (yarın) Beşiktaş Emlakjet ve Kadın Basketbol takımlarımızın BJK Emlakjet Spor Kompleksi’nde oynayacağı karşılaşmalarda salonumuzu Türk Bayrağımızla donatıyoruz. Karşılaşmalara gelecek olan tüm taraftarlarımızı, Ay-Yıldızlı Bayrağımızla salona davet ediyoruz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde olan Türk Milleti’nin birlik ve beraberliğini, değerlerimize olan bağlılığımızı tüm dünyaya gösterelim.” denildi. 

Türkiye’yi NBA’de temsil eden sporculardan Alperen Şengün de bu gündeme kayıtsız kalmadı. Houston Rockets forması giyen Şengün “NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!!” yazılı bir paylaşım yaptı. Kontratı Chicago Bulls’ta olan ve Bulls’un Gelişim Ligi takımı Windy City Bulls’ta forma giyen Onuralp Bitim ise “Peace at home, peace in the world. – M.K. ATATÜRK” yazılı bir paylaşım yaptı.

Ülkemizin olimpik atletlerinden cimnastikçi Ferhat Arıcan ise “Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, biz onun gençleriyiz ve her zaman izindeyiz. Ata’mız hiçbir zaman kaybetmedi, kaybetmez!” dedi.

Olimpiyat altın madalyalı okçuluk sporcusu Mete Gazoz da yaşananların üstüne bir paylaşım yaptı ve “Atatürk her zaman kazanır!” notunu belirtti.

Norm Ender’den de mesaj

Maç öncesi İstiklal Marşı’nı ve Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak bestelediği “Parla” isimli marşı seslendirecek rap sanatçısı Norm Ender de bir mesaj yayınladı. Ender “Ya seninle parlarız ya hiç! Taviz vermeyen herkese çok teşekkür ederim!” dedi.

Merih Demiral: Organizasyonu yapamayan TFF organizatörleri

Kariyerini Suudi Arabistan Ligi ekiplerinden El Ahli’de sürdüren savunma oyuncusu Merih Demiral “Olayların yaşandığı anda Al Khaleej’e karşı sahadaydım. Şimdi maçtan çıktım. Bu olaylar üzerinden bana zarar vermeye çalışmak çok üzücü. Organizasyonu yapamayan TFF organizatörleridir. Ben değilim” şeklinde açıklama yaptı. Demiral daha sonra kendisine tepki gösteren bir hesaba “Aynı saatte maçta olduğumu biliyorsun ona rağmen etkileşim için bu şovları yapıyorsun Allah belanızı versin” diye yanıt verdi.

Merih geçtiğimiz yaz transfer furyasına katılıp Suudi Arabistan’ın yolunu tuttu ve El Ahli ile 3 senelik sözleşmeye imza attı. Milli savunma oyuncusu takımıyla 3 sene için 36 milyon dolarlık sözleşme imzalamıştı.

Dünya basını 'süper krizi' böyle gördüDünya basını ‘süper krizi’ böyle gördü

Süper TürkiyeSüper Türkiye

Süper Kupa'da son dakika krizi: Atatürk'e izin yokSüper Kupa’da son dakika krizi: Atatürk’e izin yok

Spor dünyası tek vücut: Atatürk kazandıSpor dünyası tek vücut: Atatürk kazandı7

Resmi gerekçe: Bazı aksaklıklar varResmi gerekçe: Bazı aksaklıklar var

Mehmet Büyükekşi'yi Arabistan yakacakMehmet Büyükekşi’yi Arabistan yakacak

Futbol bozdu bozdu bozdu, önünü alamadıkFutbol bozdu bozdu bozdu, önünü alamadık

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.