Fenerbahçe’de sakatlık krizi: Beş oyuncu…

Sezona ilk 19 resmi maçının tamamını kazanarak giren Fenerbahçe'de sakatlıklar can sıktı. Çoğu stoperde olmak üzere rotasyonda düzenli süre bulan 5 oyuncu sakatlıkları nedeniyle bir süre sahalardan uzak kalacak.

Spor 31 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Becao, Djiku, Serdar Aziz, Fred, Samet...

Eğer elimde stoper kalmazsa, ona da bir planım var.

İsmail Kartal’ın kurduğu bu cümle, an itibarıyla Fenerbahçe taraftarlarını rahatlatan yegâne şey. Öyle ki Fenerbahçe’nin elinde stoper kalmadı. Alexander Djiku, Ludogorets maçında sakatlandı. Serdar Aziz ameliyat oldu. Rodrigo Becao ve Samet Akaydin de Pendikspor maçını tamamlayamadı ve iki oyuncu da kenara geldi.

Djiku’nun durumu belirsizliğini korurken Hürriyet’in haberine göre Ganalı isim Trabzonspor ve Ludogorets maçlarında takımını yalnız bırakacak. Bir başka söylenti de oyuncu ameliyat olması halinde 6 hafta sahalardan uzak kalacak.

Serdar Aziz’in ameliyat olması sonrası 6 hafta sahalardan uzak kalacağı biliniyordu. Pendikspor maçında kenara gelen ve İsmail Kartal’ın hakkında “Ciddi bir sorunu yok” dediği Samet Akaydin ise cumartesi akşamı oynanacak Trabzonspor maçına yetiştirilmeye çalışılıyor.

Fenerbahçe 10 aldı, Dzeko şov yaptıFenerbahçe 10 aldı, Dzeko şov yaptı

Fenerbahçe’de en can sıkıcı gelişmeyse Rodrigo Becao’nun sakatlığı. Oyuncu Pendikspor maçının başında adalesini tutmuş daha sonra oyuna devam etmek istemişti. Devre arasından sonra sahaya dönmeyen ismin sakatlık durumu, Hürriyet’in haberine göre Trabzonspor maçına yetişebilecek durumda. Sağlık ekibi bunun üzerinde çalışıyor. Ancak bir diğer söylenti oyuncunun ameliyat olması gerektiği ve 6-8 hafta ile 3 ay arasında sahalardan uzak kalabileceği yönünde. Öyle ki Sports Digitale’in haberine göre devre arasında bir stoper takviyesi yapmayı düşünen Fenerbahçe bu pozisyon için hedefini 2 oyuncuya çıkarabilir. Öyle ki devre arası sonrası Alexander Djiku, Gana Milli Takımı’yla birlikte Afrika Uluslar Kupası’nda mücadele edecek.

Fenerbahçe’de can sıkan bir diğer sakatlık Fred. Orta sahanın ortasında oynayan ve takımın 19 maçlık serisinde büyük pay sahibi olan isim Pendikspor maçının hemen başında kasığını tutarak kendini yere bıraktı ve oyuncu değişikliği istedi. Hürriyet’in aktardığı bilgiye göre oyuncunun 12 Kasım tarihindeki Adana Demirspor maçına yetişmesi muhtemel. Ancak bir diğer söylenti oyuncunun milli ara sonrası yeşil sahalarda boy göstereceği yönünde.

Biri İsmail Kartal'ı durdursun! Rekorlar paramparçaBiri İsmail Kartal’ı durdursun! Rekorlar paramparça

Fenerbahçe olağanüstü serisinin üstüne zorlu bir sürece giriyor. Cumartesi akşamı Trabzonspor’u ağırlayacak takım ardından Razgrad’da Ludogorets’le karşılaşacak. Bu karşılaşmanın ardından 12 Kasım günü Adana Demirspor maçı oynanacak. Daha sonra milli ara gelecek ve Fenerbahçe sakatlıkların iyileşmesi ve yorucu fikstürün ardından dinlenmek adına bir süre zaman bulacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.