Fenerbahçe’den 50 sayı fark yedi, Galatasaray’ı yendi

Geçen hafta Fenerbahçe Beko'ya 100-50 yenilen Gaziantep Basket, kendini play-off'a atmaya çalışan Galatasaray Nef'i 96-78 yendi. Antep ekibi 5 maç sonra galibiyet sevinci yaşadı. İzmir derbisine gülen Aliağa oldu.

Spor 16 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
5 haftadır sahadan yenik ayrılan Gaziantep Basketbol, Galatasaray'ı devirmeyi başardı.

Türkiye Basketbol Süper Ligi’nin 25. haftasında Gaziantep Basketbol, Ahmet Cömert Spor Salonu’nda Galatasaray Nef’i konuk etti. Bir hafta önce Fenerbahçe 100-50 yenilerek 50 sayı fark yiyen Gaziantep Basket, baştan sonra üstün götürdüğü maçı 96-78 kazandı. 5 maç sonra galibiyet alan Gaziantep ekibi, tan da mağlup ayrılmıştı. Bu maç ile galibiyet sayısını 8’e çıkaran Gaziantep ligde kalma yolunda önemli bir galibiyet elde etti. Bitime 5 maç kala play-off hattında tutunmak için yarışan Galatasaray, 11 galibiyette kaldı ve haftayı play-off dışında kapatma riskine girdi.

Prag'da Türkiye bayrağı krizi! FIBA: Yanlış anlaşılmaPrag’da Türkiye bayrağı krizi! FIBA: Yanlış anlaşılma

İzmir derbisinde Aliağa, Karşıyaka’yı devirdi

İzmir derbisinde ise kazanan Karşıyaka’yı 90-85’lik skorla deviren Aliağa Petkimspor oldu. Devreyi 48-39 önde kapatan Aliağa, son 10 dakikada farkı bir ara 75-58’lik skorla 17’ye çıkardı. Ancak buradan dönen Karşıyaka farkı 79-75 ile 4’e indirse de rakibini yakalayamadı. Kaç, 90-85 Aliağa’nın galibiyetiyle bitti.

Kadınlar EuroLeague’de ödüller dağıtıldı: En değerli MeessemanKadınlar EuroLeague’de ödüller dağıtıldı: En değerli Meesseman

Bahçeşehir evinde hata yapmadı

Günün bir başka maçında Bahçeşehir Koleji, Onvo Büyükçekmece Basketbol’u 92-77 yendi. Bahçeşehir Koleji bu sonuçla ligde 10. galibiyetini elde ederken, Onvo Büyükçekmece Basketbol ise 15. kez mağlup oldu.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.