Dip dalgası… Favorilere darbe

Basketbol Ligi'nde küme düşmeme mücadelesi veren Gaziantep Basketbol lider Telekom'u, Tofaş Anadolu Efes'i, Büyükçekmece, Galatasaray'ı devirdi.

Spor 23 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Gaziantep Basket son anlarda bulduğu sayıyla lig lideri Telekom'u yenmeyi başardı.

Basketbol liginde son yılların en heyecanlı ligi yaşanıyor. Gerek play-off gerekse küme düşmeme mücadelesi nefes kesiyor. Takımların galibiyet sayılarının birbirine yakın olması takımların güçlerinin ne kadar dengeli olduğunu gösteriyor.

Lider Telekom’a Gaziantep Basketbol darbesi

Geçen hafta Fenerbahçe Beko’yu yenerek liderliğini garanti altına alan Telekom, küme düşmeme mücadelesi veren Gaziantep Basketbol deplasmanındaydı. Nefes kesen maçta son 3.5 saniyede bilerek faul kaçıran Telekom ayıyı bulunca 76-75 öne geçti. Ancak Gaziantep Basket, moladan harika bir oyunla döndü. Basketi bulan Gaziantep takımı maçtan 77-76 galip ayrıldı. Son derece kritik bir galibiyet alan ev sahibi takım 26 maçta 9. kez kazandı. Lider Telekom ise 4. yenilgisini aldı.

Avrupa'dan sonra Türkiye'de de Fenerbahçe! Şampiyonluğa ilk adımAvrupa’dan sonra Türkiye’de de Fenerbahçe! Şampiyonluğa ilk adım

Tofaş, Anadolu Efes’i devirdi

Son haftalarda çıkışa geçen ve küme düşme bölgesinden uzaklaşan Tofaş, Anadolu Efes’i konuk etti. Ergin Ataman’ın sezon sonu ayrılacağı iddiası Efes’i etkilemiş gözüktü. İki takım sayı bulmakta güçlük çekti. Maçtan galip ayrılan takımsa 66-63’lük skorla Bursa ekibi oldu.

Büyükçekmece, Galatasaray’a karşı ikili averajı ele geçirdi.

Galatasaray, Büyükçekmece’ye boyun eğdi

Ligde play-off’a kalma mücadelesi veren Galatasaray, Sinan Erdem Spor Salonu’nda Büyükçekmece Basketbol’u konuk etti. Maç boyu çok akıllı bir basketbol oynayan Büyükçekmece Basketbol, Galatasaray’ı 92-82 yenerek rakibiyle galibiyet sayısını eşitledi. İki takımın 26 maçta 11 galibiyeti bulunuyor. Büyükçekmece ikili averajı ele geçirmiş durumda.

Günün diğer maçında Bursaspor, deplasmanda Manisa Büyükşehir Belediyespor’u 87-82 mağlup etti.

Antrenmanda felç geçirdi! Basketbol yıldızını kendini tanıması kurtardıAntrenmanda felç geçirdi! Basketbol yıldızını kendini tanıması kurtardı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.