Fenerbahçe’den Calathes ve Sestina’ya veda

Sezonun bitiminin ardından 2024-25 için kadro yapılanması çalışmalarına başlayan Fenerbahçe Nate Sestina ve Nick Calathes'le yolların ayrıldığını açıkladı.

Spor 17 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'den iki basketbolcusuna veda.

Fenerbahçe geçen sezonu iki kupayla tamamladı. Sezon ortası takımın başına geçen Sarunas Jasikevicius’la hem Türkiye Kupası’nı, hem de Süper Lig’i kazanan ekip EuroLeague’de beş yıllık Final Four hasretine de son verdi.

Bu yolda özellikle Jasikevicius’un gelişinden sonra yıldızlaşan ve fark yaratan isimlerden ikisine veda edildi. 2022-23 sezonu başında takıma transfer edilen ve ilk sezonu boyunca eleştirilen isimlerden biri olan Nick Calathes taraftar nezdinde veda etmesi zor karakterlerden birine dönüşerek takımdan ayrıldı. Öyle ki şutu riske edilmesinden ötürü özellikle işin hücum kısmında kritik maçlarda eksi yazdığı düşünülen oyuncu Sarunas Jasikevicius’la performansını artırdı, takımın Final Four’a dönmesinde etkili oldu. Calathes Türkiye Kupası yolculuğunda en değerli oyuncu seçilirken Süper Lig şampiyonluğunun ardından aynı ödülü Nigel Hayes-Davis’e ufak bir farkla kaybetti.

Oyuncu geçen sezon EuroLeague’de 38 maça çıkarken bu karşılaşmalarda 7.1 sayı, 4.2 ribaunt ve 4.8 asist ortalamaları yakaladı. Özellikle Monaco serisinin son maçında kritik anlarda attığı iki üçlükle Final Four biletini getirmesi ilerleyen yıllarda da unutulmayacak ve Fenerbahçe taraftarlarınca kendisinin “Bald Eagle” yani “Kel Kartal” olarak olumlu anılmasını sağlayacak. Oyuncu kariyerine Monaco’da devam edecek.

Sestina’nın macerası bir sene sürdü

Nate Sestina 2022-23 sezonunu Türk Telekom’da geçirdi. Erdem Can’ın takımında EuroCup finali yaşadı. Bu süreçte şutlarıyla ve kısa beşte beş numara oynamasıyla dikkat çekti. Yine de Fenerbahçe gibi EuroLeague’de en yüksek seviyeyi hedefleyen takıma transferi soru işareti yarattı. Çoğu zaman rotasyon dışında kalsa da hiç sorun etmedi ve profesyonelce çalışmayı sürdürdü. Kötü başladığı sezonda Sarunas Jasikevicius etkisini hisseden isimlerden biri oldu. Monaco serisinde öne çıkan performanslar sergiledi. Ne zaman ihtiyaç olsa sahaya yüzde yüzünü verdi ve takımının Final Four hasretini dindirmesinde etken oldu. Kısa Fenerbahçe macerasını iki kupayla tamamladı. Sestina’nın sözleşmesi 1+1 yıl şeklindeydi ve takım opsiyonu kullanılmadı. Yetenekli şutörün Valencia’nın transfer listesinde olduğu belirtilmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.