Fenerbahçe’den Pendikspor-Galatasaray maçı tepkisi: Atamayla mesaja örnek

Fenerbahçe yöneticisi Burak Çağlan Kızılhan’ın kulübün resmi sitesinden yayınlanan açıklamasında Pendikspor-Galatasaray maçı hakemi Mustafa Öğretmenoğlu’nun Trabzonspor-Kayserispor maçında VAR olarak görevlendirilmesini eleştirdi.

Spor 4 Aralık 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Kızılhan'dan Öğretmenoğlu tepkisi.

Galatasaray, Pendikspor deplasmanında 2-0 kazandı ve puanını 37’ye yükseltirken maç fazlasıyla liderliğe çıktı. Karşılaşmanın ardından Pendikspor lehine verilmeyen penaltılar gündeme geldi. Cumartesi akşamı oynanan maçın VAR hakemi Mustafa Öğretmenoğlu’nun ardından pazar akşamı Trabzonspor-Kayserispor karşılaşmasına AVAR hakemi olarak atandı.

Bu karara şampiyonluk yarışının diğer tarafındaki Fenerbahçe’den tepki geldi. Yönetici Burak Çağlan Kızılhan, kulübün resmi sitesindeki açıklamasında “Dün akşam oynanan Siltaş Yapı Pendikspor-Galatasaray maçındaki fahiş hakem hataları yapıldığı kanaatine rağmen maçın VAR hakemi Mustafa Öğretmenoğlu bugün oynanan Trabzonspor-Mondihome Kayserispor maçında AVAR hakemi olarak görev almıştır. Tüm bu yaşananlara rağmen Mustafa Öğretmenoğlu’nun ertesi günkü maça atanması doğal olarak kamuoyu tarafından sorgulanmaktadır. Bir haftada bu yaşananlar, yıllardır Kulübümüzün anlatmaya çalıştığı, son haftalarda ise Futbol kamuoyunun genelinde konuşulan ‘atama yöntemi ile hakemlere mesaj verme’ sorununun en son örneği olmuştur.” dedi.

Yeşil sahalar böyle karardı: İşte yakın tarihin elektrik kesintileriYeşil sahalar böyle karardı: İşte yakın tarihin elektrik kesintileri

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.