Fenerbahçeli Meesseman, Belçika’yı tarihindeki ilk Avrupa şampiyonluğuna taşıdı!

Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası finalinde Belçika, İspanya’yı 64-58 mağlup etti ve tarihindeki ilk şampiyonluğuna ulaştı. Ülkemizde Fenerbahçe forması giyen Belçikalı Emma Meesseman final maçında 24 sayıyla yıldızlaştı.

Spor 26 Haziran 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Kadınlar basketbolunda Avrupa'nı en büyüğü Belçika.

Belçika ve İspanya, Ljubljana’da düzenlenen Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası’nın finalinde karşı karşıya geldiler. Maça daha iyi başlayan taraf turnuvanın gediklilerinden ve daha önce 4 kez şampiyonluk yaşayan İspanya oldu. İspanyollar ilk çeyreği 17-13 önde kapadılar. Belçika, 12 top kaybettiği ilk yarıda savunma sertliğinden ödün vermese de ikinci 20 dakikaya 32-25 geride girdi.

İkinci yarıda daha dengeli bir oyun vardı. Belçika, top kayıplarını sınırlamaya başladı. Ancak şut yüzdesi noktasında sorun yaşayan Belçika’ya karşı İspanyollar 5 sayı önde kalmayı başardı. 48-43 başlayan son çeyrekte ise ilk üç periyodun tam tersi bir oyun oynandı. Bu kez hücumda zorlanan İspanya, savunmadan beslenen Belçika’ydı. Kyara Linskens’in yaptığı iyi periyot başlangıcı ivmeyi Belçika’dan yana çevirdi. Emma Meesseman oyuna ilk 5 dakikanın ardından iyice ağırlığını koydu. Serbest atış çizgisine daha fazla giden taraf olan Belçika burada da fırsatları iyi değerlendirdi ve öne geçti. Son dakika içinde üstünlüğünü koruyan ekip, 64-58’le tarihindeki ilk Avrupa şampiyonluğuna uzandı.

Bir hezimetin anatomisi... Periler niye sınıfta kaldı?Bir hezimetin anatomisi… Periler niye sınıfta kaldı?

Belçika’da Meesseman 24 sayı, 8 ribaunt ve 5 top çalmayla oynadı. Kenardan gelen uzun Kyara Linskens ise 18 sayı ve 15 ribauntla double double yaptı. İspanya’da Queralt Casas 14, Raquel Carrera 12 sayı üretti ancak bu performanslar yeterli olmadı.

Bu sonuçla beraber Belçika tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonu oldu. İspanya ise 3. gümüş madalyasını elde etti. Belçika turnuva tarihinde daha önce iki kez bronz madalya elde etmiş, bu madalyalar 2017 ve 2021’de gelmişti.

En değerlisi Meesseman

Final maçına damga vuran ve takımına şampiyonluğu getiren Emma Meesseman, turnuva boyunca 21.7 sayı, 8.7 ribaunt, 5.2 asist ve 4.3 top çalmayla oynadı. Emma, performansı üstüne turnuvanın en değerli oyuncusu ödülüyle onurlandırıldı.

Meesseman turnuvanın oyuncusu oldu.

Üçüncülük Fransa’ya

Günün ilk maçında Fransa ve Macaristan bronz madalya için karşı karşıya geldi. Bundan önceki beş turnuvada da final oynayan ancak bu finallerin hepsini kaybeden Fransa, bu kez gümüş yerine bronz için sahadaydı. Deneyimli Fransızlar, rakiplerini 82-68’le geçtiler ve Slovenya’daki turnuvayı 3. sırada tamamladılar.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.