Fenerbahçe’nin ‘Paşa’sı Maximin: Derbi öncesi hata yok

Fenerbahçe, Kasımpaşa deplasmanından 62 dakika oyunda kalan Allan Saint Maximin'in golü ve yaptırdığı penaltıyla 2-0'lık skor ve üç puanla döndü. Galatasaray derbisi öncesi tek kötü haber Mert Müldür'ün sakatlanması oldu.

Spor 15 Eylül 2024
Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı deplasmanda mağlup etti.

Fenerbahçe, ligin altıncı haftasında oynayacağı Galatasaray derbisi öncesi son karşılaşmasına Kasımpaşa deplasmanında çıktı. Göztepe’ye karşı iki puan bıraktığı deplasmanın ardından bir hata daha yapmaya tahammülü olmayan Kanarya’nın amacı fire vermeden derbiye çıkabilmekti. Kasımpaşa ise istikrarsız sezon başlangıcını Fenerbahçe karşısında alacağı puan veya puanlarla yoluna koymayı planlıyordu.

Fenerbahçe’de Youssef En Nesyri ligde ilk kez 11 başlarken sakatlığı bulunan Alexander Djiku yerine Rodrigo Becao görev alıyordu. 13. dakikada Mert Müldür’ün ortasında top Brekalo’dan döndü. Fenerbahçe’nin penaltı beklediği pozisyona Halil Umut Meler, VAR ile görüşmesinin ardından devam kararı verdi. 22. dakikada Fransız kanat Allan Saint Maximin kaleyi karşıdan gören noktada müsait pozisyonda topla buluştu. Şutunu attı ve topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

35. dakikada Fenerbahçe, Allan Saint-Maximin’in Kasımpaşa ceza sahası içinde yerde kalmasının ardından VAR incelemesi sonrası penaltı kazandı. Penaltıda topun başına geçen Dusan Tadic topu ağlara gönderdi. Durum 2-0 oldu ve devre böyle bitti.

İkinci yarıya Kasımpaşa baskılı başladı ancak bu baskıdan net fırsatlar yaratamadılar. 63. dakikada Edin Dzeko ve İrfan Can Kahveci oyuna dahil olurken En Nesyri ve Saint Maximin kenara geldi. 80’de Tadic ve bir sakatlık yaşayan Mert Müldür kenara gelirken Sofyan Amrabat Fenerbahçe formasıyla ilk maçına çıktı. Ayrıca genç oyuncu Yusuf da savunmada görev aldı. Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmadı ve Fenerbahçe sahadan 2-0’lık galibiyetle ayrıldı. Kanarya puanını 13’e yükseltti ve maç fazlasıyla liderliğini sürdürdü.

Galatasaray'da sakatlık şoku: Hakim Ziyech de Fenerbahçe maçında yokGalatasaray’da sakatlık şoku: Hakim Ziyech de Fenerbahçe maçında yok

Opta verilerine göre Süper Lig’de 32 maçtır mağlubiyet almayan Fenerbahçe (25G 7B), kulüp tarihinin en uzun yenilmezlik serisini yakaladı. Jose Mourinho, Vitor Pereira’dan (2015/16) bu yana Fenerbahçe’nin başında bir Süper Lig sezonundaki ilk beş maçı namağlup geçen ilk yabancı teknik direktör oldu. Bu sezon çıktığı beş Süper Lig maçının dördünde gol yemeyen Kanarya 1988/89’dan (4) bu yana ilk kez bir sezondaki ilk beş karşılaşmada dört gole kapama yaptı. Süper Lig tarihinde bir deplasmanda 10+ maça çıkan takımlar arasında en yüksek galibiyet yüzdesine sahip takım, Kasımpaşa’ya konuk olduğu 21 karşılaşmanın 19’unu kazanan Fenerbahçe oldu.

‘İkinci yarı takımı beğenmedim’

Mourinho maç sonu röportajında “İkinci yarı takımı beğenmedim. Skor güzel, oyunu ilk yarıda iyi kontrol ettik. İlk yarıdaki hırsı ikinci yarıda göstermedik. Çok hata yaptık, sanki oyuncular üç puanı alıp eve gitmek istiyor gibiydi. Ancak milli arada oyuncular rutinini kaybedebilir, o yüzden üç puanı almak önemli bizim için. Çok fazla top kaybı yaptık, topu tutamadık. İkinci yarıdaki tek pozisyonumuz kornerden Çağlar ile geldi. Bir hırs problemimiz vardı ve ben daha farklı şekilde olmasını tercih ederdim. 2-0 oyuncuları rahatlatmış gibiydi. Ancak kazanmayı bildik” dedi.

Jose Mourinho ikinci yarıda takımdan memnun kalmamış.

Mourinho daha düzenli bir görüntü verdiklerini “Kadromuzu biliyoruz takımımızı biliyoruz. Oyuncular artık biliyorlar, kafalarında herhangi bir soru işareti yok. Kalacak mıyım? Gidecek miyim? Kulüp beni tutacak mı satacak mı kiralık mı gönderecek bu tarz soru işaretleri yok transfer penceresi kapandıktan sonra artık daha stabil bir görüntü sergileyebiliyoruz ki Avrupa maçları başlayacak olması da hoşuma gidiyor çünkü herkes oynayacak herkese şans gelecek üç günde bir maç yapacağız. Bu durum rakiplerimiz için de geçerli. Bu durum iyi çünkü bizim çok güçlü ve dengeli bir kadromuz var kulübümüz bana çalışabilmek için iyi bir takım kurdu” sözleriyle anlattı.

Mourinho geçen hafta HT Spor’a verdiği röportajda bir hakemle teknik direktörün arkadaşlığı üzerinden doğabilecek sorunları çağrıştıran açıklamalarda bulunmuştu. Halil Umut Meler’in Okan Buruk’la arkadaş olduğu üzerinden soruldu kendisine bu söylemleri hatırlatıldı. Mourinho “Hakem dürüst olduğu müddetçe başkanlarla, teknik direktörlerle, futbolcularla arkadaş olabilirler. Bununla ilgili bir sorun görmüyorum. Performansıyla bağımsız ve dürüst olduğunu gösterdiği müddetçe benim için bir sorun yok” dedi.

Kanarya’da golün sahibi Maximin “İnsanlar derbiyi konuşuyordu ama bizim öncelikli kazanmamız gereken bu maçtı. Şimdi derbiye gerçekten odaklanabiliriz. Zor bir rakiple karşılaşacağız. Her şeyi yapacağız. İlk golü atmak benim için güzeldi daha da önemlisi galip geldiğimiz için mutluyum. Benim için önemli olan şey, oynamaya ve takıma yardım etmeye devam etmek. Tabii ki gol ve asist yaptığınızda önemli bir şey yapıyorsunuz, ben de bunu istiyorum. Takımımız daha iyi oynadığında, ben de daha fazla pozisyona giriyorum. Hocamız ne isterse yapmaya çalışıyorum. Benim için önemli olan şey, hocamızın benden istediğini yerine getirmek ve oynamaya devam etmek. Geldiğimden beri neredeyse tüm maçlarda oynadım. Bu şekilde takıma yardım etmek, oynamaya devam etmek istiyorum. Gol ve asist harika olur tabii ki ama en önemlisi takıma yardım etmek” diye konuştu.

TMOK Şeref Bayrağı ödüllerini dağıttı: Fenerbahçe birinci sırayı aldıTMOK Şeref Bayrağı ödüllerini dağıttı: Fenerbahçe birinci sırayı aldı

Sofyan Amrabat, ilk maçına çıktıktan sonra galibiyet için mutlu olduğunu, buraya fit durumda geldiğini belirtti. Amrabat Galatasaray maçı hakkında “Bu derbiyle ilgili çok şey duydum. Konsantrasyonu yüksek, güçlü bir maç olacağını düşünüyorum. Amacımız sahada güzel bir oyun ortaya koymak ve taraftarımızı mutlu edecek sonuç almak. Sabırsızlanıyoruz bu maç için” dedi.

Karşılaşma sırasında Jayden Oosterwolde ile bir tartışma yaşayan Çağlar Söyüncü maç sonu görüşlerinde “Bugün aslında üç puanı aldık ama istenilen oyunu yansıtamadık. Daha iyi olmalıyız. Basit hatalar yapmamalıyız. Öncelikle ben. Golde takıma yardımcı olmak istedim, 3-0 olmasını çok isterdim. Golü kaçırınca çok üzüldüm. Bugün iyi oynamadık, onun için toparlanmamız lazım. Jayden’in kalbi çok temiz. Fenerbahçe’nin başarısı için saha içinde tartışma oluyor. Bunlar çok normal. Büyük bir aileyiz. Biz kendi aramızda bunlara aldırış etmiyoruz. Bizim için basit şeyler” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.