Sacramento’da ‘feneri yakmak’ 493 dolardan başlıyor!

NBA’de sezon boyunca 'Feneri yak' sloganını kullanan Sacramento Kings, 17 senelik play-off hasretini dindirdi. Son şampiyon Golden State Warriors’la eşleşen Kings’te ilk maçın bilet fiyatları dudak uçuklattı.

Spor 12 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Sacramento Kings, bilet fiyatları pahalı olmasına karşın kapalı gişe oynayacak.

Amerikan sporlarında play-off hasreti dendiği zaman akla gelen ilk takım NBA’de mücadele eden Sacramento Kings’ti. Kings, senelerce kötü yönetimlerin kurbanı olmuştu. Yapılan yanlış oyuncu seçimleri, koç seçimlerindeki tartışmalar ve bir ara takımın şehirden ayrılacağına dair polemikler sportif başarının önüne geçmişti.

Kings, bu sezon Koç Mike Brown’ın başa geçmesi ve yıldız oyuncular De’Aaron Fox’la Domatas Sabonis’in iyi bir uyum yakalamasıyla play-off hasretini dindirdi.

Hasretin acısı faiziyle çıkacak

Sacramento şehrinin play-off hasretini dindirdiği sezonda Golden State Warriors maçının bilet fiyatları dudak uçuklattı. Sezon boyunca “Light the Beam” yani “Feneri yak” sloganıyla yola devam eden ve karanlık tünelden ışık dolu play-off yolculuğuna çıkan Kings’te o fenerin taraftara bedeli ağır oldu. Bleacher Report’un yaptığı paylaşım ve karşılaştırma durumu özetler nitelikte.

Buna göre Golden 1 Center’da oynanacak ilk maçın bilet fiyatları 493 dolardan başlıyor. Üçüncü maça ev sahipliği yapacak olan Golden State Warriors’ın evi Chase Center’daki en ucuz bilet ise 254 dolar. Chase Center, NBA’deki en yeni, en modern ve en pahalı biletlere sahip salonlardan biri olarak biliniyor.

San Francisco’da bulunan salondaki bilet fiyatlarının yüksekliği normal karşılansa da Sacramento’da oynanacak ilk maç için en ucuz biletin 500 dolara yakın olması son derece dikkat çekici. Sacramento, adeta play-off hasretinin acısını taraftarından faiziyle çıkaracak.

Kings’in 17 senelik hasreti dindi, bilet fiyatları tavan yaptı

Kapalı gişe olacağı kesin gibi…

Bilet fiyatları ne olursa olsun maçın kapalı gişe oynanacağı kesin gibi. Zira bu sezonki seyirci ortalamaları da göze alındığında NBA genelinde rekor kırılmıştı. Sacramento izleyicisinin böyle önemli bir maçta salonu tamamen doldurmaması sürpriz olur.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.