Alperen Şengün parlamaya devam ediyor

NBA'de Houston Rockets forması giyen Alperen Şengün takımının Detroit Pistons'ı yendiği maçta 26 sayı ve dokuz asistle yıldızlaştı.

Spor 2 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Alperen'in performansları Houston'ı üst sıralara taşımaya yetmiyor.

NBA’deki Türk basketbolculardan Alperen Şengün’ün formu sezon ilerledikçe yükselmeye devam ediyor. Zaten iyi başladığı 2023-24 sezonunda Alperen yeni yılın ilk maçında da göz doldurdu. Houston Rockets lig sonuncusu rakibi Detroit Pistons’ı 136-113 mağlup ederken Alperen 26 sayı, dokuz asist, dört ribaunt, üç top çalmayla mücadele etti. Alperen maçın ardından yılbaşı nedeniyle şehre gelen ailesinin ilham ve güç verdiğini, performansının bundan ötürü yükseldiğini açıkladı. Detroit Pistons koçu Monty Williams da maçın ardından Alperen’den övgüyle bahsedip “Muhtemelen ligdeki en iyi post-up oyuncusu şu an o. Embiid, Jokic ve ondan söz edebiliriz” dedi. Houston 31. maçında 16. kez kazandı. Detroit ise 33. maçında 30. kez yenildi.

Alperen’in yükselen performansı istatistiklere de net şekilde yansıdı. Son dokuz maçta 25.0 sayı, 9.2 ribaunt, 5.3 asist, 1.4 top çalma üreten Alpi, kendini All-star tartışmalarının da içine attı. Halk oylaması, oyuncular ve gazetecilerin seçimleriyle belirlenen All-Star ilk beşleri için süreç devam ediyor. Alperen Şengün’e oy vermek için vote.nba.com adresini ziyaret edebilir ve oy kullanabilirsiniz.

Survivor’da Alperen etkisi

Türk televizyonlarının son yıllarda en fazla izlenen programı Survivor 1 Ocak akşamı TV8 ekranlarında başladı. NBA’e duyduğu ilgiyle de bilinen programın sunucusu Acun Ilıcalı yarışmacıların elemeler için isim yazdığı konsey gecesinin başında Alperen Şengün için tanıtım yaptı ve söz konusu All-Star oylaması için NBA’in resmi sitesini ziyaret edip oy vermelerini rica etti izleyenlerden.

Acun Ilıcalı programda Alperen için oy istedi.

Knicks lidere acımadı

Gecenin bir başka maçında Doğu Konferansı ekiplerinden New York Knicks Batı Konferansı lideri Minnesota Timberwolves’u ağırladı. Bir ara 22 sayı öne geçen Knicks’e karşı Minnesota son çeyrekte oyunu dengeledi ancak Julius Randle’ın öne çıktığı karşılaşmayı Knicks 112-106 kazanmayı başardı. Knicks 33. maçında 18. kez kazanırken Wolves 32. maçında sekizinci kez yenildi. Knicks’te Randle maçı 39 sayı ve dokuz ribauntla bitirdi. Yeni transferlerden OG Anunoby 17 sayı atarken Jalen Brunson 16 sayı ve 14 asistle oynadı. Wolves cephesinde Anthony Edwards’ın 35 sayısı yetersiz kaldı.

NBA’de gecenin diğer sonuçları:

Toronto Raptors – Cleveland Cavaliers 124-121

Milwaukee Bucks – Indiana Pacers 113-122

Utah Jazz – Dallas Mavericks 127-90

Phoenix Suns – Portland Trail Blazers 109-88

Denver Nuggets – Charlotte Hornets 111-93

Los Angeles Clippers – Miami Heat 121-104

Alperen Şengün Rockets'a Türkçeyi öğretiyorAlperen Şengün Rockets’a Türkçeyi öğretiyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.