Ferdi Kadıoğlu: İngiltere’de maç içi yoğunluk daha fazla

Fenerbahçe'den Brighton'a transfer olan Ferdi Kadıoğlu İngiltere'de açıklamalarda bulundu. Ferdi, Premier Lig'de maç sırasındaki yoğunluğun çok fazla olduğunu açıkladı.

Spor 16 Eylül 2024
Ferdi'den ilk açıklamalar.

Fenerbahçe kulüp rekorunu kırarak Brighton’a transfer olan Ferdi Kadıoğlu Premier Lig’de ilk maçına çıktı. 30 milyon euro bonservis ve 5 milyon euro bonuslar karşılığında güney ekibinin yolunu tutan Ferdi takımının Ipswich Town ile oynadığı maçta yeşil sahaya adımını attı. Ferdi’nin ilk karşılaşmasının ardından ilk demeci de gecikmedi.

The Athletic’e konuşan milli futbolcu Brighton’a transferi hakkında “Altı yıl boyunca Fenerbahçe’deydim. Taraftarlar beni seviyor, kulübü gerçekten çok seviyorum. O taraftarların önünde oynamak inanılmazdı, özellikle büyük maçlarda. Ama Türkiye ile Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ardından daha büyük bir lige adım atmanın, kendimi geliştirmenin zamanı gelmişti. Brighton’ın planı gerçekten ilginçti. Oyuncuların burada daha çok gelişebileceğini gösterdiler. Teknik direktör açıklamasında çok netti. Burada olduğum için çok mutluyum” dedi.

Hollanda’nın küçük bir şehrinden İstanbul’a gitmenin büyük bir adım olduğunu söyleyen Ferdi başardıklarından memnun olduğunu söyledi. Türk futbolu ile İngiliz futbolu arasındaki farka da değinen Kadıoğlu “Türkiye’de üç günde bir maç oynamaya alışmıştım, çünkü Avrupa’da da oynuyorduk. Ama burada maç içi yoğunluk çok daha fazla, bu yüzden en büyük fark bu olacak” diye konuştu.

Ferdi’nin teknik direktörlüğünü yapan ve ağustos ayında Premier Lig’in en iyi menajeri seçilen 31 yaşındaki Fabian Hürzeler ise oyuncuyla ilgili “Harika bir karakter. Her zaman kendisini geliştirmeye çalışıyor. Brighton’a geldi ve bize pozitif bir hava verdi. Bu gerçekten çok önemli. Hem saha içinde hem de saha dışında Brighton ailesine mükemmel bir şekilde uyum sağladı” dedi. Brighton Lig Kupası maçında 18 Eylül Çarşamba akşamı saat 21.45’te Wolverhampton’ı ağırlayacak. Premier Lig’de ise 22 Eylül Pazar 16.00’da Notthingham Forest ile karşı karşıya gelecekler.

Avrupa'da Türk gecesi: Kerem 'sihir' Ferdi 'siftah' Arda 'katkı' yaptıAvrupa’da Türk gecesi: Kerem ‘sihir’ Ferdi ‘siftah’ Arda ‘katkı’ yaptı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.