Ferdi Kadıoğlu ve Barış Alper Yılmaz listede! Euro 2024’te değerini arttıran 10 futbolcu

Guardian, Euro 2024'te transfer değerini artıran 10 oyuncuyu seçti. Listede Türkiye Milli Takım forması giyen iki futbolcu Ferdi Kadıoğlu ve Barış Alper Yılmaz da bulunuyor.

Spor 12 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Guardian'ın 10 utbolculuk listeside iki milli futbolcu da yer aldı.

İngiliz Guardian gazetesi, Euro 2024’te piyasa değerini arttıran 10 utbolcuyu seçti. Ed Aaronlar imzalı yazıda sadece gençler değil Atletico Madrid takımında forma giyen kaleci Oblak gibi tecrübeli isimler de yer aldı. Listeye Türkiye Milli Takımı’nın turnuvada öne çıkan iki ismi Ferdi Kadıoğlu ve Barış Alper Yılmaz da girdi. İşte Guardian’ın seçtiği oyuncular ve onlar hakkında yaptığı yorumlar…

Ferdi Kadıoğlu (Türkiye): Fenerbahçe’nin tam donanımlı defans oyuncusu, Türkiye’nin Almanya’daki çeyrek finallere kadar olan yolculuğunda olağanüstüydü. Sol bekte oynamasına rağmen sürekli bir hücum tehdidi sağladı ve zaman zaman orta sahaya destek verdi. Fenerbahçe’de de başarılı bir performans sergileyen futbolcunun ismi Arsenal ve Manchester City ile geçti. Brighton, Manchester United ve Borussia Dortmund’un oyuncuya ilgi gösterdiği belirtiliyor. 24 yaşındaki futbolcu, Türkiye’nin 2-1 kazandığı maçta Avusturya maçında 12,2 kilometre kat ederek turnuva rekorunu kırdı.

Barış Alper Yılmaz (Türkiye): Almanya’da gol atmasa da 24 yaşındaki oyuncu, korkusuzluğu ve enerjisiyle Türkiye’nin oyuna yaklaşımını temsil etti. Yılmaz, geçen sezon Galatasaray’ın ezeli rakipleri Fenerbahçe’yi geçerek Türkiye şampiyonluğuna ulaşmasında etkili oldu. Yedi gol atarken 12 asist yaptı. Bu yaz, ismi transferde Bundesliga, Serie A ve Premier Lig takımlarıyla geçti. Liverpool’un önümüzdeki haftalarda oyuncuyla ilgili girişim yapabileceği söyleniyor.

Georges Mikautadze, Euro 2024’te Türkiye’ye de gol attı.

Georges Mikautadze (Gürcistan): Türkiye, Çek Cumhuriyeti ve Portekiz’e karşı attığı goller, 23 yaşındaki futbolcunun grup aşamasını gol kralı olarak tamamlamasını sağladı ve ülkesini son 16’ya taşıdı. Ajax’tan Metz’e kiralık olarak giden Mikautadze, Fransa’da 22 maçta attığı 14 golün tesadüf olmadığını gösterdi. West Ham United’ın oyuncuya ilgisi var ama Monaco ve Roma transfer için önde gözüküyor. Ajax’ın 16 milyon sterlin ödediği oyuncuyu küçük bir kârla satması bekleniyor.

Ruben Vargas (İsviçre): İtalya’ya karşı sergilediği performansla takımını zafere taşıdı ve Augsburg oyuncusunu ilgi odağı haline getirdi. Sadece 25 yaşında olmasına rağmen yaklaşık 50 kez forma giyen Vargas, bir gol bir asistle İtalya maçının oyuncusu seçildi. Futbolcuyu transfer etmek için birçok kulübün sıraya girmesi bekleniyor.

Jan Oblak (Slovenya): 31 yaşındaki Oblak, 10 yıldır Atletico Madrid forması giyiyor. Futbolcunun ayrılığı düşündüğü ileri sürülüyor. Slovenyalı kaleci son 16 turunda penaltılarla yenildiği maçta Portekiz’e karşı yaptığı kurtarışlarla taliplerini çoğalttı. Özellikle Cristiano Ronaldo’nın ağlamasına yol açan penaltı kurtarışyla gündem oldu.

Ferdi Kadıoğlu: Bu sene çok kötü maçım yokFerdi Kadıoğlu: Bu sene çok kötü maçım yok

Nico Williams (İspanya): Athletic Bilbao futbolcusu, Euro 2024’te boy göstermeden önce Avrupa’daki birçok büyük takımın kısa listesindeydi. Turnuvadaki göz kamaştırıcı oyunuyla dikkatleri daha da üzerine çekti. Barselona taraftarları, Williams’ın gelecek sezon 16 yaşındaki Lamine Yamal ile olan İspanya Milli Takımı’ndaki ortaklığını devam etmesini istiyor. O da istenilen şartlar karşılanırsa Camp Nou’ya gitmeye sıcak bakıyor. Arsenal ve Liverpool da futbolcuya uzun süredir ilgi gösteriyor. Bilbao, 21 yaşındaki oyuncuyu kalmaya ikna etme umudunu kaybetmedi ancak 50 milyon sterlin’den fazla teklif gelmesi halinde ayrılığa engel olamayacak gibi duruyor.

Fabian Ruiz (İspanya): İspanya’nın yeni orta saha ustası, ülkesi için kilit rolde. Ancak oyuncunun Paris Saint-Germain’deki geleceği belirsiz. Fransa’yla yapılan yarı final öncesi “Adımın transferde geçtiğini biliyorum. Ama Paris’te iyiyim. Üç yıllık sözleşmem var ve PSG ile ulaşmam gereken birçok hedefim var” dedi. Ancak oyuncuylaa Barselona, ​​Real Madrid ve Juventus ilgi gösteriyor.

Jerdy Schouten, son 16 maçında Türkiye’ye karşı forma giydi.

Jerdy Schouten (Hollanda): Hollandalı orta saha oyuncusu, iki yıl önce 25 yaşındayken ilk kez milli takımda oynadı. İstikrarlı oyunuyla Euro 2024’te dikkat çekti. Bologna’da geçirdiği dört yılın ardındangeldiği PSV’de takımın sekiz yıllık lig şampiyonluğu özlemini bitirmesinde büyük rol aldı. Serie A şampiyonu Inter’in Schouten’e talip olduğu biliniyor. Kariyerine Den Haag’da 10 numara olarak başlayan ve daha sonra defansif orta saha oyuncusuna dönüşen Schouten, en üst seviyede oynayabilecek gibi görünüyor.

Francisco Conceiçao (Portekiz): Babası Sergio gibi kanatta oynayan oyuncusu Francisco Conceiçao için transfer yarışı şimdiden başladı. Euro 2024 F Grubu’nnda Çek Cumhuriyeti’ne karşı son dakikada fileleri sarsarak takımına galibiyeti getirdi ve Avrupa Şampiyonası’nda gol atan ikinci baba oğul tarhe geçtiler. Bu, onun Mart ayında Roberto Martinez tarafından ilk kez milli takıma çağrıldıktan sonra ilk golüydü. Ajax’taki hayal kırıklığı yaratan döneminin ardından Porto’da giden 21 yaşındaki futbolcuyu Chelsea’nin istediği konuşuluyor. Conceiçao’nun önümüzdeki hafta 45 milyon euro’ya çıkacak olan 30 milyon euro’luk bir serbest kalma maddesi var.

Ivan Schranz (Slovakya): 30 yaşındaki oyuncu, Euro 2024 başlamadan önce milli takımda üç golü vardı ve son kez Ekim 2021’de ağları sarsmıştı. Slavia Prag’da forma giyen ve 27 yaşındayken uluslararası ilk maçına çıkan Schranz, Almanya’daki dört maçta gol sayısını ikiye katlamayı başardı. İngiltere’ye karşı son 16’da neredeyse zafer kazanmasını sağlayan gol ondan geldi. Geçtiğimiz sezon Çekya liginde 14 maçta bir gol atmış olması soru işareti yaratıyor.

Barış Alper Yılmaz: Ülkemi yurt dışında temsil etmek istiyorumBarış Alper Yılmaz: Ülkemi yurt dışında temsil etmek istiyorum

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.