Fevzi’nin ‘Iska’sı 6 Eylül’de sinemalarda

Kaleci Fevzi Tuncay'ın 2000 yılında henüz 19 yaşındayken Beşiktaş-Galatasaray maçında yediği bir gol yüzünden hayatı değişti. Yönetmen Mert Erez o golün hikayesi üstünden Tuncay'ın hikayesini anlattı 'Iska' belgeselinde. Film 6 Eylül'de vizyonda.

Kültür Sanat 20 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Tarih 14 Nisan 2000… Yer İnönü Stadı. Beşiktaş ve Galatasaray şampiyonluk için kıyasıya mücadele içinde. Türkiye 1. Ligi’nde Galatasaray lider olarak onu takip eden Beşiktaş deplasmanında maça çıkıyor.

Maçın 29. dakikasında Mehmet Özdilek’in golüyle Beşiktaş 1-0 öne geçiyor. Uzun süre bu üstünlüğünü korumayı başaran siyah beyazlılar 84. dakikada kalecileri Fevzi Tuncay’ın defans oyuncusu Sead Halilagiç’in geri pasını ıskalamasıyla topu kendi ağlarında buluyor. Maç 1-1 sona ererken bu skor Galatasaray’a şampiyonluğun önüne açıyor.

Maçtan sonra kaleci Fevzi Tuncay adeta hedef haline getiriliyor. Daha 19 yaşındaki Fevzi Tuncay’ın kariyeri de bu golden sonra pek başarılı bir gidişat izlemiyor. Oysa ki çok başarılı bir kaleci ama bir ıskası çok şeye mal oluyor.

Yönetmenliğini Mert Erez yapımcılığını ise Gökçe Kaan Demirkıran’ın yaptığı ‘Iska’ belgeseli işte bu golden yola çıkarak Fevzi Tuncay’ın yaşadıklarını anlatıyor.

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde gösterilen sonra da ABD, Slovenya, Fransa, Almanya, İtalya ve Katar gibi birçok ülkede film festivallerinde gösterilen film 6 Eylül’de vizyona girecek.

Aslında belgesel Fevzi Tuncay’ın bu golde hatası olmadığını da anlatıyor. Çünkü Fevzi sahadaki çimin kalkmış olması nedeniyle topu ıskalıyor. Ki Fevzi de bütün hayatını etkileyen o ıska anının bir hata olmadığını, 20 yıl boyunca kendisini boşuna yiyip bitirdiğini bu belgeselle fark ettiğini söylüyor.

Yüzü bizi yaktı içi kendini yaktı: Alain Delon, sinema onun gibisini görmedi!Yüzü bizi yaktı içi kendini yaktı: Alain Delon, sinema onun gibisini görmedi!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.